Planet Caravan, Mantzaros Wind Ensemble

Κέρκυρα @ Παλαιό Φρούριο

Planet Caravan, Mantzaros Wind Ensemble Κέρκυρα @ Παλαιό Φρούριο
Συγκροτήματα Planet Caravan, Mantzaros Wind Ensemble
Ημερομηνία
Πόλη Κέρκυρα
Χώρος Παλαιό Φρούριο
Διεύθυνση Κέρκυρα
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 5,10 / 12 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης Corfuland Shop
Διοργανωτής

"THE WALL"

Το 1979 (30 Νοεμβρίου) κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο "The Wall".

Έργο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χρήση της μουσικής φόρμας και των ηχοχρωμάτων, έχει παρουσιαστεί πολλές φορές σε συναυλίες, στην Ελλάδα το 1982, συχνά με τη χρήση πολλών οπτικών και θεατρικών εφέ. Το 1982 έγινε ταινία από τον Alan Parker.

Το "The Wall" πραγματεύεται θέματα όπως η εγκατάλειψη, η αποξένωση, η καταπίεση, η απομόνωση από την κοινωνία κ.α., αυτά με το συμβολισμό ενός "εικονικού" τείχους του οποίου τα τούβλα συμβολίζουν τα τραύματα που δημιουργούνται από τα παραπάνω προβλήματα.

Στη συναυλία εμφανίζεται η Φ.Ε. Μάντζαρος (Mantzaros Wind Ensemble) σε σύμπραξη με το ροκ συγκρότημα Planet Caravan, με τους μουσικούς: Γιάννη Μπαρζούκα (κιθάρα), Αλέξη Κρεμόνα (κιθάρες), Άγγελο Ανδριώτη (ηλ. μπάσο), Ηλία Δαφνή (πλήκτρα), Βαγγέλη Κακαρούγκα (πλήκτρα), Θανάση Μαρτίνο (φωνητικά), Αλκαίο Περούλη (φωνητικά) οι τραγουδίστριες Λία Κολυτά και Ραφαέλλα Καίσαρη στα φωνητικά καθώς και η Παιδική Χορωδία της ΦΕ Μάντζαρος (διεύθ.: Δήμητρα Καλογεροπούλου).

Τη συναυλία διευθύνει ο υπαρχιμουσικός της ΦΕΜ, Σπυρίδων Ρουβάς, ενώ την επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού θα έχει  ο Ανδρέας Τρύφωνας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουλίου, στο Παλαιό Φρούριο, πίσω από το κτήριο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τις 9.30 το βράδυ.

  • SHARE
  • TWEET