Rumors, One Man Drop, Blame Canada

Αθήνα @ The Crow

Rumors, One Man Drop, Blame Canada Αθήνα @ The Crow
Συγκροτήματα Rumors, One Man Drop, Blame Canada
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος The Crow
Διεύθυνση Σινώπης 17
Τηλέφωνο 210-7789354
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Rumors/One Man Drop/Blame Canada Μεταξύ μας Μεταξά Live Party

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, θα παρελάσουν από τη σκηνή Crow Club (Σινώπης 27, Αθήνα) τρία group από την εγχώρια underground σκηνή, οι Rumors, οι One Man Drop και οι Blame Canada. Τρια group με μουσικές διαφορές, αλλά και ομοιότητες και μια κοινή συνισταμένη που θα ανακαλύψετε on stage!

facebook.com/events/350881432034604
facebook.com/CrowClubAthens

Rumors (crossover rock)

Πάνος Ντυλγέρης - Guitar
Θανάσης Ζουρνής - Keys
Θοδωρής Ντυλγέρης - Guitar
Φοίβος Κατσιφλώρος - Drums
Φαίη Αγγελίδου - Vocals
Θάνος Αχτίπης - Bass

Οι Rumors είναι μια ελληνική μπάντα που κατάγεται κυρίως από πραγματικά άθλιες περιοχές της Ελλάδας, εκείνες τις παραθαλάσσιες και νησιώτικες, εκείνες που η θάλασσα είναι κοντά, προσπαθώντας να κάνει τη ζωή τους λιγότερο άθλια, ώστε να μην προσπαθήσουν να αυτοκτονήσουν ή να γίνουν ψαράδες. Όλα ξεκίνησαν σε ένα τρένο το 2009, όταν οι ιδρυτές του συγκροτήματος Γιάννης και Πάνος συμφώνησαν να σταματήσουν να πλακώνονται και να φτιάχνουν κάτι όμορφο. Μετά τη στρατολόγηση αξιοπρεπών μουσικών, οι Rumors άρχισαν να γράφουν τραγούδια και να εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι την καταστροφική νύχτα του 2013, όταν ο Γιάννης και η Νανά, η κεντρική τραγουδίστρια, «πέθαναν», καθώς ένα αεροπλάνο Cessna συνθλίφθηκε πάνω στο ιδιωτικό γιοτ του συγκροτήματος, καταστρέφοντάς το, μαζί με τα όνειρα τους και τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Ω Θεέ μου, ήταν άσχημα, όλο αυτό το αίμα, οι κραυγές, ο θάνατος και η αγωνία... Αυτό το περιστατικό άλλαξε τη ζωή της μπάντας για πάντα, δημιουργώντας νέες μελωδίες, χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα, καθώς και άλλα, πραγματικά σκοτεινά, σκατά. Ο Θοδωρής έπαψε να παίζει κιθάρα και πήρε το μπάσο. Τελικά μια νέα τραγουδίστρια με το όνομα Φαίη, ήρθε κατευθείαν από την Κορέα, και είπε, εντάξει, αγόρια είναι καιρός να διορθώσουμε αυτά τα σκατά.

facebook.com/Rumorsband

One Man Drop

Τον Απρίλιο του 2014, οι One Man Drop ξεκίνησαν σαν ένα project τεσσάρων μουσικών που εκείνη την εποχή δραστηριοποιούνταν με διάφορα άλλα σχήματα της Αθηναικής σκηνής. Ο Πάνος Αγγελοθανάσης (Κιθάρα/Φωνητικά) και ο Διαμαντής Καζούρης (Κιθάρα), έχοντας στο συρτάρι αρκετό πειραματικό υλικό, αναζητούσαν πάντα το κατάλληλο "όχημα" που θα μπορούσε να "μεταφέρει" τη μουσική τους. Η γνωριμία τους με τον Νίκο Γιαννούλη (Μπάσο) και την Έλενα Χατζηπαναγιώτη (Τύμπανα) δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι One Man Drop να ξεκινήσουν σαν ένα side project αρχικά (λόγω των αρκετών υποχρεώσεων όλων των μελών με άλλα μουσικά σχήματα) και να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε κανονική μπάντα. Τον Μάιο του 2014 οι One Man Drop ηχογράφησαν 3 κομμάτια (One Hits One, With You, Just Me) με δική τους παραγωγή, τα οποία αποτελούν ανεπίσημα το πρώτο EP της μπάντας. Αυτά τα κομμάτια μπορεί να τα βρει κανείς στο ντεμπούτο LP του σχήματος το οποίο κυκλοφορεί από την Urban Sounds στα τέλη του 2015. Στη τωρινή του μορφή, το σχήμα είναι πια τρίο και αποτελείται από τα δυο ιδρυτικά του μέλη (Πάνος, Νίκος) μαζί με τον Φοίβο (Fivos Flat) στα τύμπανα. Ο ήχος τους βασίζεται σε fuzz’d κιθάρες και έχει χαρακτηριστεί ως Neo-Psychedelic Rock n’ Roll/Garage!!!

facebook.com/onemandrop

Blame Canada

Οι Blame Canada ξεκίνησαν ως ιδέα όταν ο Δημήτρης Δημόπουλος και ο Τάκης Αποστόλου πρωτοσυναντήθηκαν σαν κιθαριστικοί συμμαθητές το 2011. Η ιδέα της μπάντας σκόνταφτε σε -μουσικές και μη- υποχρεώσεις και αλλαγές μελών. Με την προσθήκη των Μαρίνου Γεωργιόπουλου (φωνή), Φοίβου Κατσιφλώρου (τύμπανα) και Νίκου Γιαννούλη (μπάσο) έφεραν τη μπάντα στη σημερινή της μορφή, με τη οποία πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ζωντανές τους εμφανίσεις και ηχογραφήθηκε το ντεμπούτο full length album, με τίτλο "City We Love to Hate". Indie rock και post-punk επιρροές προσμειγνύονται με shoegaze και psych αναφορές, δημιουργώντας ένα μοναδικό και χαρακτηριστικό ηχόχρωμα που καθιστούν τους Blame Canada μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση rock μπάντας. Οι Blame Canada συνεχίζουν με κάθε ευκαρία να εκλύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας επί σκηνής ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό για τον διάδοχο του "City We Love to Hate".

facebook.com/blamecanadagr

  • SHARE
  • TWEET