Wallace Roney

Αθήνα @ Half Note

Συγκροτήματα Wallace Roney
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Half Note
Διεύθυνση Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο 210 9213310
Τιμή εισιτηρίου 20,25,30 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11 876, artinfo.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Διοργανωτής

WALLACE RONEY QUINTET

Today’s…“Man With the Horn”

Παρασκευή 20 έως Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Ο τρομπετίστας και συνθέτης Wallace Roney είναι ένας τζάζμαν που στη μουσική του ισορροπεί απόλυτα κάθε έννοια «μοντερνισμού» ή «παράδοσης» δίνοντάς μας πάντα έργα που αντλούν από την πλούσια κληρονομιά της jazz αλλά έχουν ως αντίκρισμα στο παρόν και στο μέλλον της. Μέσα από τις πλούσιες και βαθειές ρίζες αυτής της μουσικής έχει χαράξει τον δικό του δρόμο ως ένας από τους πιο εξέχοντες μουσικούς της σύγχρονης jazz. 

Ο Roney αναδείχθηκε μέσω των θρυλικών Jazz Messengers του Art Blakey και λόγω του γεγονότος πως από την αρχή ήταν ο πιο άμεσος «διάδοχος» του Miles Davis, από πολύ μικρή ηλικία έγινε περιζήτητος sideman στην αμερικάνικη jazz σκηνή. Τα βραβεία και οι διακρίσεις όπως και οι συνεργασίες με όλα τα μεγάλα ονόματα έρχονταν η μία μετα την άλλη στη δεκαετία του ’80 με αποτέλεσμα ο Miles να του δώσει επίσημα τη σκυτάλη της διαδοχής σε μια ιστορική συναυλία στο φεστιβάλ του Μοντρέ το 1991. Όμως ο Wallace Roney στην πορεία του αναπτύσσει τον δικό του τρόπο σε όλα τα εκφραστικά πεδία της τζαζ, στις mainstream μπαλάντες, στο εκρηκτικό post-bop, στο ιδιαίτερο jazz funk ή οπουδήποτε τον οδηγεί η προσωπική του εκφραστική.

Η εκλεκτή δισκογραφία του από τα μέσα των ‘80’s ως τις μέρες μας τον κατατάσσει αναμφίβολα ανάμεσα στους σύγχρονους jazz giants. Το παίξιμό του εμβαθύνει απόλυτα μέσα στις μπαλάντες και βγάζει από μέσα τους κάθε συναίσθημα και κάθε συγκινησιακή διάσταση που κρύβουν. Και στα γρήγορα κομμάτια, με αυθεντικό hard bop ύφος και ήθος, ο Wallace Roney είναι απαράμιλλος με αποτέλεσμα αυτός ο σύγχρονος…“Man With The Horn” να κοσμεί την jazz δισκογραφία σε πάνω από 250 δίσκους – δικούς του ή άλλων.

Mε το εξαιρετικό του κουϊντέτο, που περιλαμβάνει στην περιοδεία αυτή ανάμεσα σε άλλους και τον θρυλικό μπασίστα  Curtis Lundy (χρόνια συνεργάτη της Betty Carter), o σπουδαίος Roney μας επισκέπτεται για 5η φορά μέσα στη μακρόχρονη καριέρα του.

Wallace Roney: trumpet 
Oscar Williams II: piano
Emilio Modeste: tenor sax 
Curtis Lundy: contrabass
Eric Allen: drums

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη) 

*** την Δευτέρα 23/10 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: viva.gr, 11 876, artinfo.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης 

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

halfnote.gr
facebook.com/halfnote.gr

  • SHARE
  • TWEET