Rous

Αθήνα @ Faust

Rous Αθήνα @ Faust
Συγκροτήματα Rous
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Faust
Διεύθυνση Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12
Τηλέφωνο 210-3234095
Τιμή εισιτηρίου 7 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

ROUS
live @ FAUST Bar - Theatre - Arts
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

O Rous, προ των πυλών του δεύτερου άλμπουμ του και πλαισιωμένος από τη νέα μπάντα του, ξεκινά ένα νέο ταξίδι σε ήχους και στίχους. Με τραγούδια του που αγαπήθηκαν από το κοινό, όπως: «Εξαιρέσεις», «Μαριονέτες», «Κόκκινο φως», «Ιδιαίτερη σχέση», «Είμαι από το φεγγάρι», αλλά και το «Ένα φιλί» που έγραψε για την Χάρις Αλεξίου, με δείγματα από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά, αλλά και με διασκευές που επιχειρεί για πρώτη φορά να αποδώσει με το προσωπικό του ύφος, συνθέτει μια παράσταση γεμάτη ρυθμό, μελωδίες και ήχους που ποικίλουν.

Πολυτάλαντος και ρομαντικός, ο Γιώργος Ρους γεμίζει κάθε φορά τη σκηνή με θετική ενέργεια. Η έμπνευση έρχεται μέσα από εικόνες και κάθε του τραγούδι είναι μια μυθοπλασία με ήρωες και πάθη που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ενσωματώνει τις επιρροές του από το πάνθεον της rock (από Bob Dylan και Beatles μέχρι Radiohead και Beck) και την αγάπη του για την indie folk (κυρίως για τον Elliott Smith και τον Tim Buckley), για να δημιουργήσει ένα προσωπικό είδος rock, ακατέργαστο, απέριττο και διαποτισμένο με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό ενός σκεπτόμενου, δημιουργικού νέου ανθρώπου.

Μας συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 με το «Εξαιρέσεις», με το οποίο κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό της μουσικής πλατφόρμας Jumping Fish. Το τραγούδι ανακηρύχθηκε τραγούδι της χρονιάς 2010, έχοντας ξεπεράσει τις 35.000 ραδιοφωνικές μεταδόσεις σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, δίνοντας του μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες και παράλληλα το αντίστοιχο βραβείο Mad "Track of the Year" στα Mad Video Music Awards.  Ακολούθησαν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και ενδιαφέρουσες συνεργασίες, τόσο στη σκηνή, όσο και στην δισκογραφία (ως συνθέτης σε τραγούδια για την Χάρις Αλεξίου, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και στο νέο άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα).  Μουσική και τραγούδια του έχουν επίσης συμπεριληφθεί σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. 

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο νέο του άλμπουμ.

Facebook event
Youtube playlist

Info:

ROUS live @ FAUST 
Διεύθυνση: Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα 

Ημερομηνία: 12.12, Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος: 7 ευρώ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

Πληροφορίες - Κρατήσεις: FAUST | Τηλ.: 210 3234095 | info@faust.gr

  • SHARE
  • TWEET