Unearth, Kin Beneath Chorus, Endsight, Bewized, Above Us The Waves, Dagger Of Betrayal

Θεσσαλονίκη @ Eightball

Unearth, Kin Beneath Chorus, Endsight, Bewized, Above Us The Waves, Dagger Of Betrayal Θεσσαλονίκη @ Eightball
Συγκροτήματα Unearth, Kin Beneath Chorus, Endsight, Bewized, Above Us The Waves, Dagger Of Betrayal
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Eightball
Διεύθυνση Πίνδου 1, Λαδάδικα
Τηλέφωνο 6939196490
Τιμή εισιτηρίου 15,18 / 20 e
Ώρα έναρξης 19:30
Σημεία προπώλησης One Two Six, The Nephilim
Διοργανωτής Straight From The Heart Recrods, Eightball

Unearth
Kin Beneath Chorus
Endsight
Bewized
Above us the Waves
Dagger of Betrayal

Unearth Bio:

Ήταν κάπου στο 1998 στη Μασαχουσέτη όταν το συγκρότημα Point 04 των Buz McGrath(κιθάρα), Mike Rudberg (drums) και Chris Rybicki (μπάσο) αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του σε Unearth μετά από προτροπή του Rudberg καθώς ήθελε ένα συγκρότημα το οποίο θα μπορέσει να εμφανίσει ένα νέο ήχο στον κόσμο του hardcore και του metal. Τότε ήταν που προσέλαβαν και τον Ken Susi (κιθάρα/φωνητικά) ενώ προσέγγισαν και τον Trevor Phipps (φωνητικά) για να μπει στο συγκρότημα αλλά αυτός ήταν διστακτικός. Τελικά είπε το ναι όταν πήγε να κάνει μία πρόβα με το άλλο συγκρότημα του Susi αλλά τελικά πρόβα έκαναν οι Unearth. Τότε ήταν που άκουσε το “Shattered By The Sun” και συμφώνησε να γίνει μέλος τους.

Το Μάιο του 1999 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, με τίτλο “Above The Fall Of Man”. Το 2001 και αφού πλέον ανήκαν στο δυναμικό της Eulogy Recordings, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “The Stings Of Conscience” το 2001 ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το EP “Endless”. Τότε ήταν που ο Rybicki έφυγε από το συγκρότημα και τη θέση του πήρε ο John Maggard.

Δύο χρόνια αργότερα και μετά από πολλές περιοδείες και εμφανίσεις σε festivals, ο Rudberg αποχωρεί. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο SXSW, στην οποία μάλιστα εμφανίστηκε γυμνός! Επίσης και ο McGrath αποχώρησε τότε, λόγω προσωπικών προβλημάτων, για να επιστρέψει λίγο αργότερα. Τη θέση του drummer πήρε ο Mike Justian των The Red Chord και με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2004 το δίσκο “The Oncoming Storm” ενώ συνέχισαν για τον επόμενο χρόνο τις περιοδείες.

Στις αρχές του 2006 ξεκίνησαν να ηχογραφούν τον τρίτο του δίσκο “III: In The Eyes Of Fire”, με παραγωγό τον Terry Date. Αυτό ήταν κάτι που τους βοήθησε πάρα πολύ καθώς η συνεργασία αυτή θεωρήθηκε από την μπάντα αλλά και από πολλούς ως σημείο καμπής της πορείας τους.

Το 2007 ο Mike Justian απολύθηκε από την μπάντα για πολλούς λόγους και τη θέση του πήρε ο Derek Kerswill.

Τον Οκτώβρη του 2008, κυκλοφόρησε ο δίσκος “The March”, ο οποίος έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 αντίτυπα. Η δημοτικότητα της μπάντας έχει ανέβει και πολύ και συμμετέχει όλο και σε μεγαλύτερα festival και περιοδεύει με μεγαλύτερες μπάντες.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2010, ο Chris Rybicki σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που προκάλεσε μία γυναίκα που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών. Ήταν μόλις 39 ετών. Λίγους μήνες αργότερα, οι δρόμοι της μπάντας και του Kerswill χωρίζουν φιλικά και τη θέση του παίρνει ο Justin Foley.

Στις αρχές του 2011 ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του νέου τους δίσκου “Darkness In The Light”, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Μέλη:
Trevor Phipps – φωνητικά
Buz McGrath – κιθάρα
Ken Susi – κιθάρα
John “Slo” Maggard – μπάσο, πλήκτρα
Nick Pierce – drums

Δισκογραφία:
The Stings Of Conscience – 2001
The Coming Storm – 2004
III: In The Eyes Of Fire – 2006
The March – 2008
Darkness In The Light – 2011

  • SHARE
  • TWEET