Μάνος Πατεράκης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2018

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Μάνο Πατεράκη, 04/01/2019 @ 12:53

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2018, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1. Visigoth - Conqueror's Oath

Visigoth - Conqueror's Oath Ένα τεράστιο βήμα μπροστά μετά το ντεμπούτο τους. Επικό heavy metal από το Salt Lake City, σφυρηλατημένο στον παγετό και τις φλόγες των Manowar και λοιπών πατέρων του ύφους.
 

2. Deafheaven - Ordinary Corrupt Human Love

Deafheaven - Ordinary Corrupt Human Love Οι αμφιλεγόμενοι αστέρες που έφεραν τις black metal επιρροές στα σαλόνια των '10s κυκλοφορούν τον πιο μεγαλειώδη δίσκο τους, ένα ποίημα για την ανάπτυξη των λουλουδιών σε stop motion.
 

3. Messa - Feast For Water

Parquet Courts - Wide Awake! Οι Ιταλοί Messa παίρνουν το τυπικό σου female-fronted doom rock και το πνίγουν, βυθίζοντάς το μέσα σε jazz/blues/black στρώματα υγρής, κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας.
 

4. Akula - Akula

Akula - Akula Από το πουθενά μας προέκυψε ένα κόσμημα βαριού προοδευτικού metal, δίχως ούτε ένα από τα κλισέ αυτού. Πίσω από την φτωχή παραγωγή αυτής της πανάγνωστης μπάντας κρύβονται λίβρες ουσίας.
 

5. MGMT - Little Dark Age

MGMT - Little Dark Age Οι MGMT τιθάσεψαν τη μόδα  χορεύοντας πάνω σε στερεοφωνικούς pop θρήνους και νυχτερινές διαθέσεις.  Ένα άλμπουμ που περιμέναμε μέτριο και όμως προέκυψε εξαίρετο.
 

6. Judas Priest - Firepower

Judas Priest - Firepower Όταν η φράση «ό,τι καλύτερο μετά το "Painkiller"» είναι τίτλος τιμής και όχι παρηγοριά στον άρρωστο... Το "Firepower" είναι γεμάτο κολλητικές συνθεσάρες και εγείρει τους Priest από τα ερείπια.
 

7. Yob - Our Raw Heart

Yob - Our Raw Heart Κάνει τις πέτρες να τρέμουν και τη σάρκα να ανατριχιάζει. Το "Our Raw Heart" χτίστηκε πάνω στην περιπέτεια υγείας του τραγουδιστή των Yob και αποτελεί ένα ακόμα κορυφαίο δημιούργημά τους.
 

8. Panphage - Jord

Panphage - Jord

Οι Panphage άντεξαν αρκετά χρόνια στο αδυσώπητο  underground της black metal σκηνής. Με τον τελευταίο δίσκο της καριέρας τους, ηχούν το κέρας του Χέιμνταλ και παραδίδουν το δικό τους λυκόφως.

 

9. Toundra - Vortex

Toundra - Vortex

Τρίτη δισκάρα σε τέσσερα χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του έπους των Exquirla). Οι Ισπανοί βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα και εδώ παραδίδουν σεμιναριακό instrumental post-rock.

 

10. Rolo Tomassi - Time Will Die And Love Will Bury It

Rolo Tomassi - Time Will Die And Love Will Bury It

Ο πέμπτος και καλύτερος δίσκος των Rolo Tomassi είναι να απείρως γλυκό μήνυμα μέσω μιας σκληρής και άγριας οδού. Mια πορεία mathcore/alt εναλλαγών και post-rock/blackgaze δυναμικών.

 

11. Needlepoint - The Diary Of Robert Reverie

Needlepoint - The Diary Of Robert Reverie

Οι Νορβηγοί παρουσιάζουν μια ονειροπώληση των μύθων των '70s. Σημεία κλειδιά: Οι υπέροχα νοσταλγικές φωνητικές γραμμές της σκηνής του Canterbury και  το οργασμικό jazz drumming.

 

12. Boss Keloid - Melted On The Inch

Boss Keloid - Melted On The Inch

Στον τρίτο τους δίσκο, οι Boss Keloid γίνονται πιο προοδευτικοί από ποτέ και κάνουν το breakthrough τους. Παρά τις εμφανείς sludge επιρροές, δεν είναι σκοτεινοί μα αθεράπευτα groove-άτοι.

 

13. Solstice - White Horse Hill

Solstice - White Horse Hill

20 χρόνια μετά το τελευταίο τους full-length και 24 μετά το epic doom διαμάντι, "Lamentations", οι Solstice καταφέρνουν να βγάλουν έναν δίσκο αποκλειστικά ατόφιου επικού συναισθήματος.

 

14. Onsegen Ensemble - Duel

Onsegen Ensemble - Duel

Μια ομάδα μουσικών από την βόρεια Φινλανδία κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο της, ένα άκρως ιδιαίτερο δημιούργημα, τόσο κινηματογραφικό όσο και πειραματικό, progressive space μουσικής.

 

15. Panopticon - The Scars Of Man On The Once Nameless Wilderness

Panopticon - The Scars Of Man On The Once Nameless Wilderness

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα στον σκληρό ήχο. Στο πρώτο CD, το απαράμιλλο Απαλάχιο black metal τους. Στο δεύτερο, μονολιθικές, ατμοσφαιρικές συνθέσεις σε country απόδοση και ενορχήστρωση.

 
  • SHARE
  • TWEET