Τα δέκα καλύτερα rock άλμπουμ για το πρώτο μισό του 2015

Οι συντάκτες του Rocking.gr ψηφίζουν τους δίσκους που ξεχώρισαν φέτος

26/06/2015 @ 11:51
Το πρώτο μισό της χρονιάς πέρασε, αφήνοντας πίσω πολύ καλή μουσική σε όλο το φάσμα που καλύπτουμε στο Rocking. Οι συντάκτες που καλύπτουν το rock, το metal και τον εναλλακτικό ήχο ψήφισαν μυστικά, ο καθένας στον τομέα του και το αποτέλεσμα, χωρίς κανενός είδους επεξεργασία, παρουσιάζεται από το site μας σε τρεις αντίστοιχες λίστες.

Κυρίες και κύριοι, αυτοί είναι οι καλύτεροι rock δίσκοι για το πρώτο μισό του 2015, στο πρώτο από τα τρία άρθρα μας, με σειρά προτίμησης. Στο No1 το αγαπημένο άλμπουμ της rock ομάδας.



10. Seasick Steve - Sonic Soul Surfer

Seasick Steve

Seasick Steve - Sonic Soul Surfer«Ο George Carlin είχε πει πως οι λευκοί δεν μπορούν να παίξουν blues γιατί δεν τα έχουν ζήσει (συγκεκριμένα η φράση ήταν «Γιατί οι λευκοί είναι μελαγχολικοί; Χάλασε η εσπρεσιέρα;»). Ο Seasick και τα έχει ζήσει και -κυρίως- τα νιώθει. Δεν χρειάζεται κάποιες φορές πάνω από μια χορδή στην κιθάρα του. Πρωτοπορία; Καμία. Επαναλήψεις; Πολλές. Ανεβαστική διάθεση; Στο φουλ.» (Αντώνης Μουστάκας)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το βίντεο του "Roy's Gang".



9. Rishloo - Living As Ghosts With Buildings As Teeth

Rishloo

Rishloo - Living As Ghosts With Buildings As Teeth«Ένα ανατριχιαστικό αποκύημα της τρέλας των Mars Volta και των A Perfect Circle» (Μάνος Πατεράκης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Ακούστε το "Landmines".



8. Tau Cross - Tau Cross

Tau Cross

Tau Cross - Tau Cross«Η κυκλοφορία είναι και punk, είναι όμως αναμφισβήτητα και metal, και έχει πραγματικά πολλά να σου προσφέρει, από τα πλήκτρα που προσθέτουν έξτρα μελωδία στο σύνολο μέχρι την θεόρατη παραγωγή που «ντύνει» την μουσική της.» (Ντίνος Παυλίδης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το βίντεο του "Lazarus".



7. Ryley Walker - Primrose Green

Ryley Walker

Ryley Walker - Primrose Green«Ξεκινώντας από τη φωνή με την οποία τον προίκισε η φύση, ο τραγουδιστής από το Σικάγο ενσωματώνει όλους τους, καταραμένους ή μη, folk rock ήρωες που αποτελούν ακόμα τους φωτεινούς φάρους της μουσικής αυτής. Και στέκεται δίπλα τους σε όλα, πλην της ιστορικότητας φυσικά. Ο Tim Buckley, ο Nick Drake και ο John Martyn κάνουν όλοι την εμφάνισή τους ως πνευματικοί γονείς, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.» (Κώστας Σακκαλής)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το βίντεο του "Sweet Satisfaction".



6. Lightning Bolt - Fantasy Empire

Lightning Bolt

Lightning Bolt - Fantasy Empire«Οι Lightning Bolt καταφέρνουν και κάνουν ξανά επικίνδυνο το rock. Κάνουν αυτό που έκαναν οι Sonic Youth πριν από 20-25 χρόνια. Αναγάγουν τον θόρυβο και την επιθετικότητα σε τέχνη. Είναι αναμφίβολα η πιο metal μπάντα που υπάρχει στο rock. Το "Fantasy Empire" είναι το άγιο δισκοπότηρό τους.» (Μανώλης Κληρονόμος)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Ακούστε το "The Metal East".



5. Danko Jones - Fire Music

Danko Jones

Danko Jones - Fire Music«Που λέτε, λοιπόν, ο αυτοαποκαλούμενος και Mango Kid τρελο-Καναδός πήρε τα βασικά συστατικά και έφτιαξε ένα rock διαμαντάκι. Αποδεικνύει πως και μόνο μια κιθάρα, ένα μπάσο και ένα σετ τυμπάνων μπορεί να κάνει τη διαφορά και το "Fire Music" φαντάζει ως η πιο ώριμη στιγμή στην μέχρι τώρα δισκογραφία του.» (Κώστας Πολύζος)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το βίντεο του "Do You Wanna Rock".



4. Royal Thunder - Crooked Doors

Royal Thunder

Royal Thunder - Crooked Doors«Ένα μουσικό ταξίδι μέσα σε τουλάχιστον τρεις δεκαετίες heavy rock. Βαρύ ψυχεδελικό rock σε πιο έντονη κατά βάση μορφή, ώστε να δημιουργεί ατμοσφαιρικά και σκοτεινά περάσματα που στηρίζονται στα riff και στα φωνητικά μείγματα. Μια heavy μαγεία.» (Θεοδόσης Γενιτσαρίδης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το βίντεο του "Time Machine".



3. The Parlor Mob - Cry Wolf

The Parlor Mob

The Parlor Mob - Cry Wolf«Η κυνική πλευρά της μουσικής βιομηχανίας πήρε σχεδόν τα πάντα από τους Parlor Mob και τους ανάγκασε να βρουν το σθένος για να ξεκινήσουν εκ νέου από το μηδέν. Επειδή πολλοί στη θέση τους θα τα είχαν παρατήσει, και μόνο το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα είναι ευτύχημα για την rock μουσική. Οι πέντε τραγουδάρες που μας προσφέρουν απλώς επιστεγάζουν την επιστροφή τους και ας ελπίσουμε αυτή τη φορά ο κόσμος να σταθεί πιο δίκαιος απέναντί τους.» (Χρήστος Καραδημήτρης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Ακούστε το "Dead Man".



2. Blackberry Smoke - Holding All The Roses

Blackberry Smoke

Blackberry Smoke - Holding All The Roses«Κι αν η παραγωγή του Zac Brown στον προηγούμενο δίσκο τους έκανε αποδεκτούς στους οπαδούς της country, o Brendan O'Brien φροντίζει  τώρα να τους παρουσιάσει για πρώτη φορά σοβαρά στο καθαρόαιμο rock κοινό χωρίς να αλλοιώσει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του συγκροτήματος. Αν υπάρχει τελικά ιδίωμα southern rock, οι Blackberry Smoke είναι η αιχμή του δόρατός του.» (Αντώνης Μουστάκας)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το βίντεο του "Too High".



1. Steven Wilson - Hand.Cannot.Erase

Steven Wilson

Steven Wilson - Hand.Cannot.Erase«Ένα ακόμα αριστούργημα, φτιαγμένο με υλικά που μοιάζουν αειθαλή και με την στόφα ενός μουσικού που στο μέλλον θα μνημονεύεται ως κλασικός της γενιάς του» (Χρήστος Καραδημήτρης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το βίντεο του "Perfect Life".



Επιμέλεια: Αντώνης Μουστάκας

Ακούστε την playlist μας με επιλογές από τα παραπάνω άλμπουμ στον ακόλουθο σύνδεσμο.
  • SHARE
  • TWEET