Rocking Raccoon - Trans Fats

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 25/02/2013 @ 16:49
Αποψάρα 74

Sup.

Ας μιλήσουμε λιγάκι για διαφημίσεις. Δεν ξέρω πόσοι με διαβάζουν από επαρχία... μμ, δω που τα λέμε δε ξέρω άμα έχει ιδιαίτερο νόημα ο όρος «επαρχία» ή «εξωτερικό» όταν μιλάμε για κάποια αηδία στα Ίντερνετς, τελοσπάντων. Δεν ξέρω αν με διαβάζει κανείς από επαρχία,  αλλά θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για τα τοπικά σας κανάλια, αν δεν έχουν κλείσει όλα. Θέλω να μιλήσουμε λιγάκι για τις τοπικές διαφημίσεις και το πως είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Ξεπερνάνε τόσο τα επίπεδα γραφικότητας και κιτς που στα μάτια μου ανάγονται σε τέχνη και μπορώ να τις βλέπω για ώρες. Σχεδόν ίδια ποιοτική διασκέδαση παρουσιάζουν και οι τοπικές διαφημίσεις για το ραδιόφωνο που είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμες ονλάην. Ψησταριές, γραφεία τελετών, ζαχαροπλαστεία. Τα πάντα.

Αυτές οι ντεμιεπαγγελματικές προσπάθειες κρύβουν έναν όμορφο ρομαντισμό που σπανίως συναντάς πλέον στα μέσα αυτά και είναι ωραίο που διατηρούνται που και που. Κουβέντα γι’αυτό κάνουμε επειδή ο Billy Corgan των Smashing Pumpkins πρωταγωνιστεί σε μία τοπική διαφήμιση για κάποιο επιπλάδικο με κεντρικό θέμα το pro-wrestling. Ναι, είναι όσο καλτ ακούγεται και το βλέπεις παρακάτω.

VIDEO


Γενικά αξίζει να πάρεις σβάρνα τα γιουτιουμπς και να χαζέψεις τα καλτ αριστουργήματα που κυκλοφορούν. Ένα από τα αγαπημένα μου κανάλια στο YouTube, αυτό του Rhett and Link παλαιότερα είχε ένα segment όπου ταξίδευαν ανά την Αμερική και έφτιαχναν τέτοιες διαφημίσεις για τοπικούς μικροιδιοκτήτες τζαμπέ. Έπαιρναν αυτοί τα βιουζ, έπαιρνε ο άλλος τζάμπα διαφήμιση. Win win. Τσιμπάτε και το αγαπημένο μου γιατί με βλέπω να γεμίζω το κείμενο με βίντεο γιατί ξέχασα πως είχα κείμενο να γράψω και για κάποιο λόγο ξημερώνομαι βλέποντας τα Όσκαρ, κι ας έχω δει ελάχιστες ταινίες φέτος.

VIDEO


Αγαπητά μου raccoonteurs (κατοχυρώθηκε πριν λίγες ώρες το όνομα, αλλά δεν ειναι thing ακόμα), διαβάσαμε όλοι για τα δράματα στο στρατόπεδο των Slayer με τις Αυστραλίες, τις  ντεμι-απολύσεις και την τρου μέταλ μπίζνα. Δε διαβάσαμε για την ποπ-πανκ μπίζνα και τον Travis Barker των blink-182 που ούτε αυτός δεν θα παραστεί (ή δεν παράστηκε) σε κάτι αυστραλιανά λάηβ της μπάντας γιατί λέει την τελευταία φορά που μπήκε σε αεροπλάνο για τέτοιο ταξίδι, έπεσε, και πήγε να πεθάνει. Τουσέ. Το θέμα όμως ήταν πως βγήκε η βρώμα πως παρ’όλο που δε θα παραστεί στο λάηβ θα τσεπώσει ενάμιση εκατομμύριο κολλαριστά δολάρια. Από που βγήκε αυτή βρώμα, με από τον ίδιο το διοργανωτή του Soundwave Festival, AJ Maddah. Δεν περνάνε πολλές τουρνέ από Αυστραλία, άλλα κάθε χρόνο αυτό το Soundwave είναι εξαιρειτκό και μαζεύει τους ΠΑΝΤΕΣ. Λινκ. Καλό deal για μία χώρα στη μέση του γαμημένου πουθενά. Εμείς στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και θα πούμε και ευχαριστώ σα μας έρθει ο Nick Cave. Τέλοσπαντων. Αυτός ο Μaddah, ιδιαίτερος τυπάς. Πήρε λοιπόν τα τουίττερς και άρχισε να ξεμπροστιάζει δημοσίως τον Barker.







Και γενικώς υπήρξε ένα όμορφο ιντερνετικό ξεκατίνιασμα και όσοι ενδιαφερόντουσαν καθόταν με τα νάτσος ανά χείρας. Διευθετήθηκε το θέμα και ήταν λέει μία τεράστια παρεξήγηση. Στο δικό μου το κεφάλι βέβαια αυτό σημαίνει πως προφανώς τσεπώνει τα λεφτά ο Barker και προφανώς κάποιο μεγαλύτερο κεφάλι είπε στον Maddah να βγάλει τον σκασμό μη το lineup του επόμενου Soundwave φιγουράρει μονάχα αβορίγινες σαμάνους με ντιτζεριντού. Πάντως, είναι αρχιδάτος, και είναι τόσο κοντά να κερδίσει τον τίτλο του ΜΑΝ για ένα άλλο γεγονός που έγινε το σαβ/κο στο φεστιβάλ αυτό.

Στα μέσα λοιπόν του σετ των Bring Me The Horizon (ναι, ναι ξέρω) κάποιος άναψε κάποια φωτοβολίδα/καπνογόνο/λαμπάδα παιχταράς, πράγμα αρκετά σύνηθες σε μεγάλες συναυλίες, τουλάχιστον στα μέρη μας. Όσο κι αν περνιόμαστε μεις για μάγκες, δε χρειάζεται να’σαι και ο Νηλ Ντεγκράς Τάησον (sup, homie - τρελαίνομαι που ούτε το γκουγκλ δε θα σε βοηθήσει) για να ξέρεις πως είναι αρκετά επικίνδυνο να ανάψεις, στην ουσία, μια φωτιά σε μία περιοχή γεμάτη ασφυκτικά με κόσμο. Βασικά είναι αρκετά ηλίθιο, και οι περισσότεροι μουσικοί το καταδικάζουν, πχ Σερ Ντίκινσον ο Τρίτος. Ένηγουεη, κάποιος κρετίνος το άναψε στο σετ των Bring Me The Horizon και όπως συνηθίζει η ζωή, έφερε τα πράματα στραβά και υπήρξε ένας τραυματισμός.

Εδώ ο ΑJ έβγαλε λάβαρο όταν ο Μπάρκερ θα 'παιρνε λεφτά που ήδη θα 'δινε στη μπάντα σαν διοργανωτής -aka, όχι πια δικά του- ποιά λες να 'ταν η αντίδραση του στον τραυματισμό ενός καημένου μουσικόφιλου; Απολαύστε. Δε χρειάζεται μετάφραση γιατί χάνεται η αγνή οργή και νυστάζω.

«Dear piece of shit who lit the flare in BMTH pit: Tonight you seriously burned and disfigured a young girl. I hope you fucking get yours. If anyone can correctly identify this son of a bitch I will shower you with so much tickets, backstage and cash you wont know what to do.»

Μάγκας γαμώ. Μάγκας. Μπορεί να είναι λιγάκι αρχίδας και να ορμάει στα τουίττερς χωρίς να πολυσκέφτεται τι κάνει, αλλά είναι διοργανωτής τεράστιων μουσικών φεστιβάλ και έτσι τους θέλουμε. Λίγο άξεστους, λίγο μάγκες, ροκάς που θα 'λεγε και ένας πενηντάρης. Τα μεγάλα κεφάλαια στη χώρα μας ανάθεμα κι αν βγάλουν μία δηλωσίτσα, πόσο μάλλον να πιάσουν τα κοινωνικά δίχτυα και να επικυρήσσει τον ηλίθιο μεταλλά που έκανε circle pit με την φωτοβολίδα του στο Trooper.



Πράγματι νύσταξα όμως, και είχα και άλλα να πω. Τέλοσπαντων. Κλείνω κλασικά με τον ΜΑΝ της εβδομάδας που για πρώτη φορά ειναι fan submitted. Πέρασα την προηγούμενη εβδομάδα κάτω από μία ιδιαιτέρως ευχάριστη τρύπα και κάπως μου ξέφυγε, αλλά αυτηνής της εβδομάδας ο ΜΑΝ είναι ντόπιος, χορεύει τρανς, και είναι τουλάχιστον απολαυστικός.

VIDEO


Πραγματικά φοβερή δουλειά και μπράβο στο τημ πίσω από την παραγωγή. Αστείο κονσεπτ, ωραίες λήψεις, δυνατές φάτσες και  έξυπνα αστεία. Αυτό με τα trans λιπαρά με λύγισε. Το ίδιο και ο γάιδαρος. Πάντα τέτοια, γιατί έχουμε και τον εμετό. Θέλαμε λέει να κάνουμε το μεγαλύτερο Harlem Shake. Δύο βδομάδες μετά, για ένα internet fad που δεν είχε το ποτένσιαλ ούτε πέντε μέρες να κρατήσει, και αυτό μάλιστα σε κάκιστη εκτέλεση που κάπως έγινε κοινωνικό γεγονός. slow clap. Τέλοσπαντων.

Συνεχίζεται και κάνετε τα λαηκ σας στο φέσημπουκ και να μοιράζεστε υλικό γιατί έχω σιντι. Πολλά σιντί.

Επίσης μεγειά το νεο λέηαουτ του σαητ.

Until next week
-godspeed

Ι.Τ. The Rocking Raccoon
ps,

  • SHARE
  • TWEET