Rocking Raccoon - Το Τείχος της Σιωπής

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 14/11/2011 @ 16:15
Αποψάρα 29

Δε μπορούσα να βρω τίτλο. Τελοσπάντων.

Φαντάζομαι έχεις καταλάβει μετά από τόσο καιρό πως κάποιους καλλιτέχνες τους πάω, κάποιους τους λατρεύω, και πολλούς παραπάνω τους σιχαίνομαι. Υπάρχει όμως μία συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα η οποία ανήκει σε ιδιαίτερη κατηγορία. Βασίλισσα του Εμετού, Μητέρα των Εκτρωμάτων, Αρχόντισσα και Κλειδοκρατόρισσα της Πύλης της Χαβούζας, το κινούμενο λάθος, Courtney Love. Πέρα από το γεγονός πως η μουσική της, με οποιαδήποτε μπάντα, δεν ακούγεται ούτε με τη χορήγηση φαρμάκων, είναι ίσως ό,τι πιο κοντινό έχουμε στην ενσάρκωση του σατανά. Στο μυαλό μου, η Love έχει τη μορφή της Έχιδνας από τον Ηρακλή, και ευτυχώς δεν είμαι μόνος στον αγώνα ενάντιον της. Εκτενέστατα και σοβαρότατα δημοψηφίσματα ανέδειξαν πως η δίδα Love βρίσκεται στην πεντάδα των «Πιο Μισητών Καλλιτεχνών Παγκοσμίως», πάνω από τον Bono (!)  και κάτω βεβαιώς από Axl Rose, Scott Stapp και λοιπά. Θα αναρωτιέσαι λοιπόν εσύ «καλό μου παιδί, γιατί κάθεσαι και σκας για τη σκισμένη σκουπιδοσακούλα;», και θα σου πω «όταν πειράζεις κάτι που αγαπώ, αηφακγιουαπ».



Tο λοιπόν, χθες, για να δεις πόσο γαμημένα επίκαιρος είμαι, σ' ένα φεστιβάλ στη Βραζιλία έπαιζαν οι Hole, η άθλια μπάντα της Love. Το κοινό του φεστιβάλ, που κατά τ' αλλα είχε ένα μάλλον ενδιαφέρον lineup, έπρεπε να υποστεί την ενοχλητική παρουσία τόσο της ίδιας, όσο και των βουτηγμένων στη χύτρα με το δήθεν μελών της μπάντας της. Κάποιο φανταστικό τρολλ στο κοινό είχε λοιπόν ένα πανό με τη φάτσα του Cobain, το οποίο ανέμιζε περήφανα κάτω από τη σιχαμερή μουτσούνα της Love. Αρχικά, ζοχαδιάστηκε και ενοχλήθηκε η Love, μάλλον δικαιολογημένα, καθώς καταλαβαίνω πως σ' ένα live δικό σου δεν είναι ό,τι καλύτερο να σου πετάνε τέτοια ερεθίσματα. Μετά όμως άρχισε να μιλάει. «Kάθε μέρα πρέπει να ζω με το βάρος, το φάντασμα και το παιδί του Kurt. Εγώ ήμουν παντρεμένη μαζί του, όχι εσύ». Προσπερνώντας λοιπόν την όλη ατμόσφαιρα της φράσης, που είμαι σίγουρος πως την έχω ακούσει σχεδόν αυτούσια στον Φώσκολο, μένουμε στο γεγονός του πόσο δύσκολη είναι η ζωή της Love. Καημένη ζωντοχήρα, τι σου έμελλε να πάθεις να μεγαλώνεις το ξένο το παιδί. Ah wait, είναι και δικό σου; Ok.



Δε σταμάτησε βεβαιώς εκεί (και η pic by the way απο χθες είναι), γιατί ο σοφός ο λαός λέει κάτι για ζήλειες και ψώρες, και αποφάσισε να συμπεριλάβει τον Dave Grohl μέσα στο λογύδριό της. Συνέχισε λέγοντας κάτι το οποίο το αποδίδω στις ντρόγκες που παίρνει, γιατί νοήμα δε βγάζει*, «You didn't get kicked out of a band by him, like Dave, he did», και έκλεισε με το κλασάτο «τραβάτε κάντε κάτι τέτοια σε συναυλίες των Foo Fighters» καθώς έφευγε από τη σκηνή. Κάτσε, έχει κι άλλο. Λίγα λεπτά αργότερα σκάει στη σκηνή ο κιθαρίστας λέγοντας πως η Courtney θα βγει μονάχα αν φωνάξετε όλοι μαζί «Οι Foo Fighters είναι γκέη». Δεύτερη λοιπόν κλασάτη κίνηση από τη λάμια, και για να τριτώσει το κακό, όταν βγήκε ξανά, προς ανακούφιση των χιλιααάδων θαυμαστών της πέταξε το εξής απόφθεγμα «να πάει να γαμηθεί όποιος κλέβει φαΐ από το πιάτο του παιδιού μου». Γελάει ο κόσμος. Είναι σχεδόν τραγικό που δεν αντιλαμβάνεται η ίδια την ειρωνεία του να κατηγορεί τον Grohl πως κλέβει χρήματα του Cobain. Η φώκια έχει βγάλει τόσα λεφτά από τον Kurt που θα περίμενε κανείς πως θα μπορούσε να προσλάβει κάποιον να της γράψει κανένα τραγούδι της προκοπής. Όπως και να 'χει, δυνατές και συγκινητικές δηλώσεις από μία τίμια και σκληρά εργαζόμενη μητέρα που βάραγε ενδοφλέβιες όταν ήξερε πως ήταν έγκυος με το εν λόγω παιδί. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί ενάντιον της απο το '09 αποτελούν άλλο ένα δείγμα της τρανής μητρικής φιγούρας που ακούει στο όνομα Courtney Michelle Love.

Όσο για την Francis, η όχι και τόσο μικρή πλέον κορούλα φαίνεται να τα πηγαίνει μιααα χαρά. Παντρεύεται λέει. Στα είκοσί της. Τυχερό το παλικάρι, δε μπορώ ούτε στο περίπου να προσδιορίσω πόσο πειραγμένη θα 'ναι αυτή η κοπελίτσα με τέτοιους γονείς. Ευτυχώς λοιπόν που δε φοράω βαθύ V.



*Σοβαρά, αν κάποιος κατάλαβε τι έλεγε το γύναιο να το μοιραστεί μαζί μας.

Πρέπει να έχω κάτι σαν το αντίστροφο άγγιγμα του Μίδα. Δεν εννοώ πως ό,τι αγγίζω μετατρέπεται σε σκατά, αλλά να, όταν πριν κάτι εβδομάδες γκρίνιαζα για το πως έβαλαν τους Lacuna Coil την ίδια μέρα με εκεινό το φεστιβαλάκι, πού να φανταστώ ο άμοιρος πως θα αποφάσιζαν τελικά να μη γίνει το live από το να αλλάξουν την ημερομηνία. Λέμε τώρα. Ακυρώθηκε που λες ο Ροκ Μαραθώνιος με τους Apocalyptica. Η αιτία: ο οικονομικοκοινωνικοπολιτικός αναβρασμός που επικρατεί στη χώρα μας. Που προφανώς δικά μου αυτιά ισοδυναμεί με «χαζοί είμαστε να ρισκάρουμε να μπούμε μέσα από τη στιγμή ξέρουμε πως πρέπει να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι να δουν ένα λάηβ;», και πολύ καλά έκαναν. Μπίζνα είναι, δεν οργανώνουν τέτοια πράγματα για τη ψυχή της μάνας τους, μιλάμε για λεφτά. Αρχίζω όμως και αντιλαμβάνομαι και τις μουσικές επιπτώσεις της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Ήμασταν που ήμασταν ένας σχεδόν ασήμαντος μουσικός προορισμός, πόσες δεύτερες σκέψεις θα γίνονται τώρα για να κλείσει ένα όνομα; Μιλάω προφανώς και από τη μεριά του διοργανωτή αλλά και από αυτή του μάνατζμεντ των συγκροτημάτων. Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε, όταν θα αρχίσουν, ή μη, τα ονόματα για το καλοκαίρι μας. Οι μεγάλοι οι ξένοι άρχισαν ήδη.

Και αφού είπα Μίδα, και όντας βασιλιάς του segue, επανασπαμμάρω τη συναυλία των Midas Fall. Θα 'χουν λέει στις αποσκευές τους και ένα νέο EP, το οποίο είναι εξίσου πανέμορφο με το LP τους, και υπενθυμίζω πως θα σας πάρει ο διάβολος αν δεν παραβρεθείτε.
 
Τέλος, σας αφήνω με το βίντεο για το οποίο ήθελα να πω πολλά, αλλά έχει κάνει τόσους γύρους στα ίντερνετς που το νιώθω πια σάπιο και δε μπορώ. Ένηγουεη, ο χαμενός αδερφός του Βενιζέλου και το μέταλ.



Until next time
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps,
  • SHARE
  • TWEET