Rocking Raccoon - Τ' Αφεντικό Τρελάθηκε

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 21/01/2013 @ 12:15
Αποψάρα 70

Sup.

Θα ξεκινήσουμε σήμερα με ένα ταξιδάκι στο Ιντερνετικό παρελθόν. Είναι φορές που κάθομαι με το τσαγάκι μου στον καναπέ και ρεμβάζω έξω στο πάρκιν όπου κοιτάει το σαλόνι. Ωραίες εικόνες, ήρεμες. Απέναντι έχουμε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων το οποίο ανήκει στο σκωτσέζικο δημόσιο το οποίο παρέχει στέγη σε μία ιδιαίτερη, λέει, κοινωνική μερίδα ανθρώπων. Δεν ξέρω ακριβώς τι μερίδα είναι αυτή, μια φορά την εβδομάδα πάντως σκάνε μπάτσοι με περιπόλικα. Τρου στόρυ. Έεενηγουεη, κοιτάζω που λες απ' έξω και καμιά φορά σκέπτομαι. Σκεφτόμουν λοιπόν πως άμα κάποιος κατέγραφε την ιστορία του Ίντερνετ και των μημς (memes, τον επόμενο που θ'ακούσω να τα λέει μεμές θα τον δακτυλοδείξω. Η παραπροσφώνησή του δεν είναι απόδεκτή όπως του τζιφ ή γκιφ), οι εβδομάδες θα είχαν ισοδυναμία ετών με την πραγματική ζωή, πράγμα που με μπερδεύει και με συγχύζει. Στο θέμα μας. Τέκνοβικινγκ.



Το θυμόμαστε από το μακρινό 2007, συγκαταλέγοντάς το στα τεράστια μπρέηκθρουζ που έγιναν εκείνη τη χρονιά, όπως το πρώτο άηφον, τις εξελίξεις στον τομέα των βλαστοκυττάρων και το τέλος του Χάρι Πότερ. Μία σύλληψη της τελειότητας στον φακό. Η αγνή παρέλαση συναισθημάτων και ρυθμού στο πρόσωπο (και σώμα, κυρίως σώμα) αυτού του θρυλικού τύπου. Με κάνει να 'θελα να ήμουν μέρος της ΡΕΗΒ ΣΚΗΝΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΝΗΝΤΑ, όπως πολύ εύστοχα μας περιγράφει ο Αργύρης Ντινόπουλος στο ρεπορτάζ του, κανάλι γιουτιουμπ που αποτελεί πλέον πολιτιστική κληρονομία με σφραγίδα προστατίας της ΟΥΝΕΣΚΟ, με εξαιρετικά ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβανομένων των «Γυναίκες Ναυτικών» και «Οι Άνεργοι του Πειραιά». Κλείνει η παρένθεση.



Τελοσπάντων, μέγας μάγκας ο Τεκνοβίκιν, αλλά  γιατί, με ρωτάς, τον θυμήθηκα. Το βίντεο είναι γυρισμένο το 2000, στην ετήσια λέει τέκνο παρέλαση του Βερολίνου ονόματι Fuckparade (!). Τι εστί Fuckparade ξαναρωτάς; Θα σου πω. Δυστυχώς δεν είναι αυτό που νομίζεις. Σε μία παράξενη στροφή που δεν περίμενα να πάρει το κείμενο αυτό (για να βλέπεις με τι επαγγελματία έχεις να κάνεις), το Fuckparade σε γενικότερα πλαίσια, σύμφωνα με το αλάνθαστο γουίκι, είναι στην ουσία μία μουσική διαδήλωση κατά των μουσικών διαδηλώσεων. Κάποιο αστείο με Ινσέψιον είναι κρυμμένο εκεί μέσα, αλλά το mindfuck και η ειρωνεία της παραπάνω πρότασης με αποτρέπουν να το βρω. Τελοσπάντων, λίγη σημασία έχει. Αυτό που κρατάμε είναι ότι εκεί πλάθηκε ο μύθος του άλφα μέηλ, Τέκνοβίκιν, και πως εκεί εάν περιμένεις να γαμήσεις πάνω σε άρμα, δεν. Το βίντεο το γύρισε ένας τύπος ο οποίος μετά την ξαφνική επιτυχία του κλιπ, αποφάσισε πως έγινε αυτομάτως ειδήμονας πάνω στο θέμα (;) και άρχισε τις διαλέξεις. Αλήθεια. Το ζήτημά μας είναι πως ο Τεκνοβίκιν μηνύει (γεια σου Μανώλη) αυτόν τον τύπο για τη «δημιουργία και δημοσίευση εικόνων με θέμα τον Τεκνοβίκιν». Σε μία έντονη δραματοποίηση του γεγονότος φαντάζομαι τον βίκιν να του φωνάζει «YOU MADE ME» και να τρέχει κλαίγοντας έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου σπάζοντας την πόρτα, αφήνοντας μία τρύπα της σιλουέτας του στα συντρίμμια. Όπως και να 'χει, ο Τεκνοβίκιν θέλει λεφτά και προκαλώ τον οποιονδήποτε να μην του δώσει αυτό που θέλει. Είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο και μέτριου αναστήματος αγελάδα με τους κοιλιακούς του.

Σε άλλα νέα, η ασταμάτητη μηχανή που ακούει στο μπραντ νέημ, Mastodon, επέστρεψε με τη συμμετοχή της σε άλλη μια διαφήμιση. Θυμόμαστε θαρρώ τον Hinds στη διαφήμιση για κάτι εστιατόρια; Όχι; Ορίστε. Θες και τα bloopers; Παρ' τα. Αυτή τη φορά όμως ο Sanders (οχι ο κόλονελ) είχε την τιμητική του σε μια διαφήμιση για τους Orange ενισχυτές που μπορείς να χαζέψεις παρακάτω.



Δεν είναι με τίποτα το ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, αλλά έχει τις στιγμές του. Θα μπορούσε αλήθεια να 'ναι καλύτερο, αλλά καταλαβαίνω πως σίγουρα δεν είμαι σε θέση να κρίνω τι είναι αστείο και τι όχι. Εβδομήντα κείμενα το αποδεικνύουν με το παραπάνω. Όπως και να 'χει πίστεψα πως συσχετίζεται κάμποσο με τον χαρακτήρα της στηλάρας οπότε σας λινκάρω. Αυτά.

Το λοιπόν, σ' αυτό το σημείο θα 'θελα να μιλήσουμε λίγο για κάποιες ΑΛΛΑΓΕΣ που θα γίνουν. Όλοι λατρεύουν τις αλλαγές, έτσι; Στα πλαίσια λοιπόν της γιγάντωσής μου στον χώρο της ψυχαγωγίας και του ιντερνετικού γίγνεσθαι, έχω πλέον τη δυνατότητα να μοιράζω και δώρα. Θέλω να με σκέφτεσαι σαν τον κουλ μεγάλο σου ξάδερφο, που ενώ δεν σε κάνει και πολύ παρέα γιατί σε θεωρεί χαζό και ανώριμο και «άχου ρε μαμά, πάλι το βλαμμένο;», σου χαρίζει σιντί γιατί κατά βάθος σου έχει αδυναμία και δεν έχει καλύτερο από το να μοιράζεται μουσική με τον κόσμο. Άσε που έκανε νέους φίλους, τα αδέρφια Γουώρνερ, οι οποίοι του πασάρουν καμιά κόπια καινούργια και τους ευχαριστεί γι' αυτό.


Άκου λοιπόν πώς θα δουλέψει το πράμα. Το ρακούν έχει σελίδα στο φέησμπουκ, όπως πολύ καλα δεν σε αφήνω να ξεχάσεις κάτι βδομάδες τώρα. Στη σελίδα αυτή λοιπόν θα πηγαίνεις και θα ποστάρεις πράγματα που πιστεύεις πως θα ήταν όμορφα για την ύλη της στηλάρας. Κυρίως νέα του ευρύτερου μουσικόκοσμου που σηκώνουν ψευτομαγκιόρικο σχολιασμό, ξέρεις, ξέρεις. Ύστερα εγώ, σαν απόλυτη πηγή γνώσης του σωστού και του αστείου θα διαλέγω κάθε φορά το αγαπημενότερό μου, θα του το λέω, και θα παίρνει δώρο ένα σιντί της επιλογής μου. Δεν του αρέσει; Χέστηκα, θα μας βγάλεις εσύ την πίστη που σου 'δωσα και δώρο; Πούλα το, δεν με νοιάζει, δικό σου πλέον πρόβλημα. Ωραία; Ωραία.

Μερικοί κανόνες:

• Τα νέα να 'ναι σχετικά πρόσφατα, κανείς δεν θέλει να διαβάσει για τον γκεησμό του Χάλφορντ.
• Δεν υπάρχει χειρότερο από μεγάλο άνθρωπο που γκρινιάζει. Μην το κάνεις.  
• Οποιαδήποτε συσχέτιση του προφάηλ σου δω με την καινούργια μαλακία αυτή με τα καρτούν σημαίνει αυτόματος αποκλεισμός. Από τον διαγωνισμό. Από το Ίντερνετ. Από τη ζωή.
• Ας μην κοροϊδευόμαστε. Άνθρωποι με: καλο γουστό στη μουσική, καλό γούστο στις σειρές, στήθος, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

Και αφού είχαμε αυτά τα ευχάριστα, σας αφήνω με τον ΜΑΝ της εβδομάδας. Τέκνικαλλυ είναι δύο, και τέκνικαλλυ είχα δώσει όρκο να μη δημοσιεύσω τίποτα που να 'χει σχέση με την υποψία οργάνου που ονομάζεται γιουκαλίλι. Αυτοί όμως πάνε τα χιψτεροακόρντα ένα βήμα παραπέρα και δημιουργούν κάτι που μόνο ένα δάκρυ μπορεί να περιγράψει. Απολαύστε.



Until next week (ή στο φέησμπουκ)
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps, επειδή είμαι ΑΚΟΜΑ σε Τολκιν mode, ορίστε. Τα θέλω όλα. Δέχομαι και γω δώρα άμα αναρωτιόσασταν.
  • SHARE
  • TWEET