Rocking Raccoon - Σώπα Καλέ Κυρία

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 23/01/2012 @ 11:10
Αποψάρα 37

Σημαντική εβδομάδα για τα Ίντερνετς η προηγούμενη, και γι' αυτό καλύτερο θα ήταν να μπούμε κατευθείαν στο ψητό, και όχι επειδή δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποιο φοβερό πρόλογο.
SOPA/PIPA λοιπόν. Χαριτωμένο ήταν το πρώτο ευφυολόγημα, μετά κούρασε. Άσε που όταν κινδυνεύει το Ίντερνέτ μου, τίποτα δε μου φαίνεται αστείο. Πολλοί λοιπόν με ρωτάγανε τι ακριβώς είναι αυτό. Όταν λέω πολλοί, εννοώ τη μάνα μου, και όταν λέω ρωτάγανε, λέω ψέματα. Δε βαριέσαι όμως, θα πω δύο κουβεντούλες πάνω στο θέμα.

Συνοπτικά, είναι μία νομοθέτικη πρόταση η οποία επιτρέπει στον οποιονδήποτε κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων να βγάλει δικαστική εντολή κατά οποιουδήποτε site, εντός και εκτός Αμερικής, που παραβιάζει τα δικαιώματα αυτά. Εκ πρώτης άποψης δεν είναι κάτι παράλογο, αλλά ο τρόπος με τον οποίον τα έχουν εκφράσει όλα αυτά ανοίγει πάμπολλα παράθυρα από τα οποία θα 'θελα να τους πετάξω έξω. To SOPA λοιπόν υποχρεώνει οποιαδήποτε υπηρέσια που σχετίζεται με το διαδίκτυο, από DNS servers μέχρι μηχανές αναζήτησης, να κόψει τους οποιουσδήποτε δεσμούς με site το οποίο υποτίθεται είναι «αφοσιωμένο στην κλοπή αμερικανικής περιουσίας», το οποίο «αφοσιωμένο» συμπεριλαμβάνει και site τα οποία «επιτρέπουν» κάτι τέτοιο.



Να στο κάνω όμως πιο λιανά. Εγώ, πες, είμαι δεινός φωτογράφος. Τριγυρνάω εδώ και εκεί με τη φοβερή DSLR μου, κάνοντας ότι ξέρω να τη χρησιμοποιώ, και βγάζω φωτογραφίες διάφορες. Πολύ καλλιτεχνικές να πούμε, προσέχω τους φωτισμούς και όλα, και σπίτι άμα λάχει πειράζω και το exposure και δημιουργώ τέχνη. Τις προάλλες λοιπόν κατέβηκα κάτω στο κέντρο να βγάλω κάτι φωτογραφίες, κυρίως όμως επειδή ήθελα να κάνω επίδειξη τις καινούργιες μου εσπαντρίγιες στις τουρίστριες. Μετά λοιπόν από αυτήν την κουραστική ημέρα, κάπως πρέπει να δημοσιεύσω το έργο μου, αμαρτία. Αφού τις περάσω λοιπόν από δύο-τρία φίλτρα, τις ανεβάζω στο Facebook, σ' ένα άλμπουμ που έχω ονομάσει «Εικόνες της Αρμονίας», όπου βάζω όλα αυτά τα ευαίσθητα που με εκφράζουν. Έλα όμως που άθελα μου, εκεί που φωτογράφιζα κάτι περιστέρια, ο φάκος πήρε και τη μεγάλη ταμπέλα που είχε την αφίσα για το "Chinese Democracy on Ice" που ανεβάζει ο Axl Rose. Θεωρητικά λοιπόν, αν ο Axl ήταν αρχίδας, λέμε τώρα, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε κάποιο δικαστή και να κλείσει το Facebook επειδή μου «επέτρεψε» να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα του για ακραίες εγκληματικές ενέργειες. Το ίδιο λοιπόν θα μπορούσε να ισχύει για οποιοδήποτε site λειτουγεί με βάση τις κοινότητες χρηστών, πχ YouTube, Wikipedia, Blogger και λοιποί άλλοι τιτάνιοι διαδικτυακοί τόποι.

Γι' αυτό λοιπόν δεν αγαπάμε SOPA, και όχι επειδή θα μας κοπεί το τζάμπα. Και για άλλη μια φορά το Ίντερνετ συσπειρώθηκε και έδειξε τη δύναμή του. Κάτι τα μαζικά blackout, κάτι οι ορδές των γραμμάτων στους γερουσιαστές, κάτι ο γενικός χαμός που προξενήθηκε, όλα αυτά ανάγκασαν να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο. Τουλάχιστον προσωρινά. Οι βιομηχανίες εντερτέηνμεντ που βάζουν πλάτες σε αυτές τις αποφάσεις σίγουρα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.



Είχαμε όμως και το κλείσιμο του megaupload. Καθόλου τυχαίο βέβαια που έγινε μία μέρα μετά το blackout, άλλο που δεν είχε καμία άμεση σχέση με τo SOPA. Συγκλονίστηκε το Ίντερνετ ξέρω 'γω και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Λες και δεν υπάρχουν δεκάδες άλλα σάητ με τις ίδιες υπηρεσίες. Για άλλο θέλω να μιλήσω όμως. Συνέλαβαν λέει τον ιδρυτή του, ο οποίος λέγεται Kim Dotcom. Επαναλαμβάνω. Το επώνυμό του είναι Dotcom. Ναι, προφανώς και το άλλαξε, αλλά μου φάνηκε εξαιρετικό. Πρόκειται λέει για παλιό χάκερ που είχε βγάλει την πίστη στο FBI χρόνια πριν, τον είχαν συλλάβει και άλλα διάφορα ενδιαφέροντα για ταινία. Μπείτε και διαβάστε στη γουίκι άμα θέλετε, δε με νοιάζει.

Σε άλλα νέα, το παρακάτω βίντεο το πήρα από πεντέξι διαφορετικές πηγές, το οποίο συνήθως σημαίνει πως το έχουν μάθει πλέον και οι πέτρες, αλλά δε βαριέσαι, γιατί αν δε μιλήσω εγώ για μια οχτάχρονη από την Αυστραλία που τραγουδάει hardcore, ποιός θα το κάνει;



Είναι λοιπόν μία οχτάχρονη από την Αυστραλία που τραγουδάει hardcore. Κοντά 12 εκατομμύρια views σε τέσσερις μέρες, σχέδον όσα κάνει και το κάθε ρακούν, εύγε. Δεν έχω κάτι παραπάνω να σχολιάσω. Τι να πω άλλωστε; Στιχουργικά δε διαφέρει πολύ από τα περισσότερα σύγχρονα HC σχήματα, οπότε έπιασε και τον παλμό της εποχής. Εύγε ξανά. Την επιμέλεια του τραγουδιού ανέλαβε ο διάσημος παραγωγός, και οικογενειακός φίλος των γονιών της Juliette, Rob Sharpe. Bέβαια, ο ορισμός του «διάσημου» της Αυστραλίας με τον υπόλοιπο πλανήτη έχει μία διαφορά φάσης, ποιός είμαι εγώ να κρίνω αν όντως είναι το πιο χοτ όνομα (sic) στην αυστραλέζικη hardcore σκηνή;

Και ήμουν σίγουρος πως είχα και άλλα πράματα να πω αυτή την εβδομάδα. Oh well.

Until next week,
-godspeed
I.T Τhe Rocking Raccoon

ps,
  • SHARE
  • TWEET