Rocking Raccoon - Όλοι Γκρίνγκος Λόκος

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 02/07/2012 @ 11:23
Αποψάρα 50

Δεν υπολόγισα τίποτα σωστά, αλλιώς θα 'χα μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα λίγο για Rockwave αλλά ξεχάστηκα πλήρως μ' αυτά και μ' αυτά. Από την άλλη, βέβαια, πόσα να πεις και γι' αυτό το ρημάδι;

Την ώρα που τα γράφω τούτες εδώ τις αράδες, μεσημεράκι Κυριακής δηλαδή, οι περισσότεροι ετοιμάζονται να κατέβουν για την καλή την ημέρα του φεστιβάλ, αλλά εγώ είπα να μην τιμήσω γιατί είμαι αντιρρησίας και μεταλφτουκακά. Άσε που τον είδα τον Πρινσοβντάρκνεςς και βαριέμαι λιγάκι μη σου πω. Το θέμα είναι πως θα μπορούσα να 'χα κάνει και ένα δικό μου αφιερωματάκι Rockwave αν πήγαινα και τις τρεις μέρες και ανέβαινε Τρίτη το κείμενο, έλα όμως που δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω από το να γράφω αηδίες Κυριακή μεσημέρι, οπότε λουστείτε τα.

Που λες, χθες, πρώτη μέρα δηλαδή, λίγο ανέκδοτο. Δε χρειαζόταν βέβαια να 'σουν εκεί να το ξέρεις αυτό, αλλά στο λέω και γω που τα έζησα και πρώτο χέρι. Ντάξει, προφανώς κανείς δεν είχε και απαιτήσεις από τη μέρα θέλω να πιστεύω, αλλα ρε παιδί μου, αυτοί οι Locos. Τι διάολο; Πού τους βρήκαν ήθελα να ξέρω αλήθεια. Πρόκειται περί φίρμας στον γενικότερο χώρο του ska; Να ξέρω δηλαδή, να μη λέω και μαλακίες. Headliners πάντως ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν είχαν δει πως θα 'παιζαν ποτές οι κύριοι, και ήρθαμε 'μεις και τους λέμε «Να, ορίστε, πάρτε». Και ήρθαν και πήραν. Ο Πίπης λοιπόν, αυτός που τραγούδαγε που υποτίθεται ότι ήταν και το big deal της μπάντας, τόσο χάρηκε που κάπου θα 'παιζε headline, που αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη γέννηση του πρώτου του παιδιού, όπως και μάθαμε on stage. Μεγάλο άχτι ο Πίπης και οι Λόκος.

Βέβαια, μπορεί να είμαι και εγώ παράξενος και να μην καταλαβαίνω το σκα, σα σκα, αλλά και τα άτομα που 'χαν μαζευτεί δεν έφταναν ούτε ερωτηματολόγιο να βγάλεις, οπότε δεν θα μάθω ποτέ αν όντως αυτό που έβλεπα άξιζε να 'ναι πάνω από τους φοβερούς Nightstalker, και αν τους βάλανε όντως πρώτο σλοτ γιατί είχαν να φέρουν έναν μεγάλο φουσκωτό ψύλλο που χώραγε μούρλια στα αριστερά της σκηνής.

Εντυπωσιακό ήταν πως για μέρα με σκα καλλιτέχνη, από τα άτομα που παρευρέθηκαν, μόνο έναν τζιβάτο είδα, πράγμα που έφερε τα πάνω κάτω στις προβλέψεις και τα στοιχήματα που είχαμε βάλει. Τι άλλο; Θα τα 'χετε δει και εσείς μέχρι να ανέβει το κείμενο αφού θα 'χετε πάει στον Όζζυ. Αυτά.

Λοιπόν. Έχω θέμα. Δε ξέρω σε ποια σπηλιά ζούσα, αλλά η πρόσφατη ποπ τσιχλόφουσκα με τίτλο "Call Me Maybe" μού πέρασε τελείως απαρατήρητη, που συνήθως είμαι μανούλα και επιρρεπής σε κάτι τέτοια. Ήρθε λοιπόν η ώρα μου όταν και στη λίστα των subscriptions μου εμφανίστηκε το βίντεο αυτό. Χαζούλικα βίντεο ανεβάζουν γενικώς αυτοί, αλλά έχουν την πλάκα τους. Τέλοσπαντων, κάνανε θέμα ότι εχει διασκευάσει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ αυτό το τραγούδι και κάναν ένα κομπηλέησιο αυτοί. Εμένα το προσβεβλημένο Ίντερνετ Νερντ μέσα μου ξέσπασε φωνάζοντας «ΩΠΑ ΩΠΑ, για τι μιλάει τούτος εδώ, ποιό είναι αυτό το κομμάτι που το ξέρουν όλοι εκτός από μένα;» και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Το ορίτζιναλ εντάξει, λίγο αηδιούλα κυρίως λόγω βιντεοκλιπ, αλλά σου κολλάει άσχημα. Τι σου λέω εσένα βέβαια, που θα το'χεις φάει στη μάπα ενάμιση μήνα τώρα. Όπως και να 'χει, ανακάλυψα δύο πράματα. Επιβεβαίωσα μάλλον. Πρώτον, ό,τι είναι γλυκάκι μελαχροινό με αφέλειες θα κερδίσει κάποια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου συνοδευόμενη από τη φράση «πιάστε με, σβήνω, χάνομαι» και, δεύτερον, ο Jimmy Fallon είναι ο τεραστιότερος άνθρωπος στην τηλεόραση παγκοσμίως αυτή τη στιγμή (δε θυμάμαι αν έχω πει κάτι παρόμοιο για άλλον σε προηγούμενο κείμενο, παίζει. αχαχούχα).



Αυτό ρε παιδί μου, τι άλλο θες; Έχεις τους άρχοντες του σύμπαντος Roots να παίζουν με οργανάκια νηπιαγωγείου, έχεις τον Τζίμμυ τον Φάλλον απλά να είναι κουλ τύπος και χαβαλές, και έχεις και το γλυκουλάκι να σου κάνει νιάου ρε γατούλα. Βέβαια, σαν το βίντεο της προηγούμενης βδομάδας δεν είναι, αλλά χαζεύουμε λιγάκι και τον πίσω αριστερά με τα μπόνγκο (;). Μόνο gifακι πρέπει να φτιαχτεί γι' αυτόνανε. Βασικά θα ψάξω. Χολντ. Ok. Δε βρήκα τίποτα σχετικό με τον φίλο μας, αλλά βρήκα ότι κάποιοι άλλοι εξαιρετικοί έχουν κάνει διασκευή στο κομμάτι, να 'ναι καλά το tumblr. Οπότε χωρις further adο, οι Enter Shikari διασκευάζουν την κομματάρα. Προσέχουμε την αγγλική τους απόδοση. Λέει OI. Δάκρυσα λιγάκι. Δε ξέρω αν ήταν από τα γέλια ή απο συγκίνηση. To 'βαλα και στο Facebook, serious business. Αυτά.



Tελευταίο θέμα που θέλω να πιάσω μας έρχεται κατευθείαν από την στρατόσφαιρα της απόλυτης ειρωνείας. Καθώς διάβαζα το σχετικό αρθράκι χειροκρόταγα παράλληλα. Είναι λοιπόν η κυρία που γουστάρω να μισώ, η Courtney Love, και λέει ετοιμάζεται να φάει εξώδικα από το δικαστικό τημ που είχε προσλάβει για να δίνει σε άλλους εξώδικα. Δε θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη εκδοχή στην ιστορία αυτή. Δεν πλήρωνε λέει τους δικηγόρους της, τους έδινε καλάθια με κρασιά και ξηροκάρπιο, εισιτήρια για τα λάηβ της (!) και άλλα τέτοια, αξίας ανεκτίμητης. Λεφτά δεν είδανε. Εξαιρετική. Δεν πλήρωνε αυτούς που έβαζε να τρέχουν στα δικαστήρια για τα άτομα που δεν πληρώνανε για τα δικαιώματα του νεκρού της συζύγου. Πεθαίνω.

Αυτά τα όμορφα ήθελα να πω εγώ. Άμα πάτε Πρόντιτζυ πείτε ένα γεια, θα 'μαι αυτός που δεν πολυθέλει να 'ναι εκεί.

Until next week,
-gospeed

I.T. The Rocking Raccoon

¡Vamos Furia Roja!

ps, σας αφήνω αυτή τη φορά με μία πρόταση αγοράς. Προσωπικό αγαπημένο το Rush.

λινκ

ps2, κειμενάρα νούμερο πενήντα. χαμός.
  • SHARE
  • TWEET