Rocking Raccoon - Κλιφχάνγκερ

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 03/09/2012 @ 11:57
Αποψάρα 55

Σαπ; Δύο πράγματα κυριαρχούν στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή -τρία μάλλον- τα οποία με αποτρέπουν από το να τα δώσω όλα (ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ, ΝΑΙ) στην κειμενάρα αυτή. Πρώτον, το μιντ-σήζον φινάλε του Breaking Bad, η επικείμενη επιστροφή μου στον Βορρά, και οι Peppers αύριο - που ακόμα δε ξέρω αν θα καταφέρω/θέλω να παρευρεθώ.

Καλά, ποιόν κοροϊδεύω; Προφανώς θέλω να παρευρεθώ. Αλλά υπάρχουν κομπλικέησιονς, και το βιώνουμε πρώτο χέρι στο φόρουμ του σάητ, που έχουν σκάσει μύτη κάμποσοι σιχαμεροί μαυραγορίτες και προμοτάρουν την αηδιαστική τους πραμάτεια. Φάρες πιο εμετικές υπάρχουν λίγες, όπως αυτοί που γράφουν ολοκληρωμένες σκέψεις και ιδέες με greeklish, οι ταριφογαμιάδες, οι γνωστοί σου που ψήφισαν χρυσαυγή, όσοι σου μιλάνε την ώρα που μασάνε και όσοι χρησιμοποιούν Internet Explorer. H μπάντα είναι ήδη in town, είδαμε και τα φορτηγά στο ΟΑΚΑ το Σάββατο βράδυ, είδαμε και τον Σμιθ στη Βουλή να κάνει τον τσολιά (βλ. υστερόγραφο). Οπότε είναι σίγουρο. Θα παίξουν. Ο Κλινγκόφερ -που συνέχεια παω και τον γράφω ως Κλιφχάνγκερ- ο άνθρωπος που θα τον κοιτάνε με μίσο μάτι οι μισοί στο λάηβ δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τα εχρθικά βλέμματα γιατί θα κάθεται σε μία καρέκλα, καθώς έσπασε το ποδάρι του. Οπότε η φάση θα είναι λίγο έτσι:

Josh Klinghoffer

Τι να κάνεις;

Ας τ' αφήσουμε όμως αυτά και ας πάμε στις αηδιούλες στις οποίες ειδικεύομαι. Ας μιλήσουμε για το Old Spice. Κατά την ταπεινή μου λοιπόν αποψάρα, πιστεύω πως είναι οι καλύτεροι διαφημιστές στην Ιστορία, και όχι μόνο επειδή την ελληνική καμπάνια την είχαν κάνει με τον Costas Sommer (την οποία διαφήμιση δε μπορώ να βρω πουθενά, με προκαλεί). Aπ' ότι μπορώ να ανακαλέσω, είναι το μόνο προϊόν του οποίου οι διαφημίσεις με έστειλαν συνειδητά να πάω να το ψάξω και να το πάρω, οπότε το θεωρώ σα νίκη δικιά τους, αλλά και δικιά μου, γιατί μυρίζω σαν τον παππού σου, και αυτό σου αρέσει. Ladies. Τελοσπάντων, αφού είχαν καιρό να βγάλουν κάποια διαφήμιση, έσκασε η νέα προσπάθεια για καθολική κυριαρχία στο Ίντερνετ με τον Τέρρυ Κρουζ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να φωνάζει και να μας δείχνει τα μούσκουλά του. Παρένθεση, ο Κρουζ παίζει και στο Expendables, και όποιος δεν το 'χει δει, δεν είναι άντρας, και αυτό ισχύει και για τις γυναίκες. Τώρα θα σκέφτεσαι, «και τι σχέση έχουν οι διαφημίσεις του ολντσπάης με τη μουσική σου στυλάρα, ω θαυμαστό ρακούν» και θα σου απαντήσω με το ίδιο το βίντεο.

Πέρα λοιπόν από το να κοιτάς για αρκετή ώρα πάνω από το κανονικό έναν ημίγυμνο γυμνασμένο μαύρο άντρα, δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να σου προσφέρει αυτό το βίντεο, αλλά μπορείς λέει να δημιουργήσεις το δικό σου τραγουδάκι και να το ηχογραφήσεις και μετά να το κατεβάσεις. Ορίστε, σου παραθέτω και το user manual Eγώ δεν κατάφερα να δημιουργήσω κάτι αξιόλογο γιατί συνέχεια επέστρεφα στο φλεγόμενο σαξόφονο -το οποίο φημολογείται να είναι ο τίτλος του επόμενου άλμπουμ του Duke Silver- αλλά έχω πίστη στις δυνάμεις σου και στον τρόπο που σπαταλάς τον ελεύθερο σου χρόνο.

Σε άλλα νέα, δεν ξέρω άμα θυμάστε εκείνο το νεάκι με τον Πίτμπουλ, που το Ίντερνετ αποφάσισε να τον στείλει στην Αλάσκα επειδή απλά μπρούσε, τώρα ήρθε η σειρά της τρισχαριτωμένης μεν, απάλευτης δε, Τέηλορ Σουίφτ. Το πράγμα έχει ως εξής, η Chegg, που δεν ξέρω τι είναι και βαριέμαι να ψάξω, μαζί με τις πιτσαρίες Παπατζόν διοργανώνουν ένα διαγωνισμο που θα στείλει την δίδα Σουίφτ σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα των ΗΠΑ, μαζί με μία αρκετά μεγάλη δωρεά να επενδυθεί στο μουσικό πρόγραμμα του εν λόγω ίδρυματος. Ο διαγωνισμός λειτούργει περίπου όπως και αυτός του Πίτμπουλ, δηλαδή με ελεύθερα λάηκ μέσω Φέησμπουκ. Άρα Ίντερνετ χάππενς, και ποιό σχολείο είναι αυτό που θα 'χει την τιμή να δει λάηβ την Σουιφτ και να πάρει και 50.000 δολάρια; Μα η σχολή για κωφαλάλους Horrace Mann στη Μασαχουσέτη. Δε ξέρω ακριβώς τι να σχολιάσω πάνω σ' αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι πως κάπου μέσα μου το βρίσκω λιγό αμαρτία να «σπαταλούνται» τα λεφτά, αν και από την άλλη ποιος ξέρει τι ειδικά μουσικά προγράμματα υπάρχουν για κουφούς, μπορεί να παίζουν μυστήρια πράματα με συναισθίες και χρώματα και τέτοια που δεν μπορώ καν να μπω στο τριπάκι να τα κατανοήσω οπότε ναι. Θα είναι δίχως αμφιβολία το πιο άβολο live στην ιστορία, εκτός από αυτό που θα γίνει μετά την αποφυλάκιση των Pussy Riot*. Το θέμα είναι πως αυτά τα πράματα δουλεύουν, και για του λόγου το αληθές:



Τέλος, το είχα υπόψη μου για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά ξεχάστηκα, ήθελα να πω λίγο για τους Flight Of The Conchords. Αυτή την πρόταση ήθελα να την ξεκινήσω με «Για όποιον δεν ξέρει» αλλά μου φαίνεται παράλογο να μην ξέρει κάποιος ποιοι είναι, οπότε το αφήνω έτσι, και αν ακόμα δεν, τότε google, τι να πω. Ένηγουεη, μετά από αρκετό καιρό απουσίας από τα δρώμενα ως ντουέτο, γιατί ο Μπρετ ο Μακένζη πρόσφατα πήρε Όσκαρ μουσικής για τη δουλειά του στην ταινία των Μάππετς, κυκλοφόρησαν νέο σινγκλ για φιλανθρωπικό σκοπό, ονόματι "Feel Inside (And Stuff Like That)" το οποίο είναι καταπληκτικό, όπως και το βίντεο που το συνοδεύει. Για όποιον δεν έχει συνηθίσει το χιουμοράκι το ιδιαίτερο της μπάντας, μην το προσπεράσει κι ας είναι μεγαλούτσικο. Ανταμοίβει, ειδικά όταν αναφέρεται η ταινία των Μάππετς. Επίσης, για τον ίδιο που δεν είναι συνηθισμένος στο χιούμορ της μπάντας, να το συνηθίσει και να το αγαπήσει.



Αυτά, και πραγματικά τέλος, κλείνω με δύο νεάκια μικρά, πρώτον διέρρευσε πως οι Daft Punk θα κάνουν ευρωπαική φεστιβαλική περιοδεία το καλοκαίρι του 2013 -και με νέο σιντί, δηλαδή χαμός- και δεύτερον ο Jay Z τραγούδησε με τους Pearl Jam σε ένα φεστιβάλ στην Αμερική τις προάλλες, γιατί εκεί συμβαίνουν αυτά.



*για τις οποίες δεν είπα τίποτα ποτέ και νιώθω λίγο άσχημα, αλλά ήμανε διακοπές, τι να κάνω.

Until next week, καλά να περάσουμε αύριο
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps,

  • SHARE
  • TWEET