Rocking Raccoon - Hamster, A Dentist, Hard Porn

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 18/02/2013 @ 12:42
Αποψάρα 73

Sup.

Την Παρασκευή που μας πέρασε γιορτάσαμε σαν site τα 10 μας χρόνια στα Ίντερνετς. Πολύ θα ήθελα να αιτιολογήσω μία πιθανή έλλειψη κειμένου εξαιτίας ενός βαρβάτου χανγκόβερ και μιας σειράς ανεξήγητων μελανιών σε χέρια, πόδια και κωλομέρια, αλλά η ξενιτιά σας έχει πάρει τα καλύτερα παιδιά, και δυστυχώς μπορώ μόνο να χαίρομαι μέσα απο φωτογραφίες και έντονα πιωμένες αφηγήσεις. Πέρασε καλά έμαθα ο κόσμος και στο κάτω κάτω δε θες και τίποτε άλλο. Άντε και στα είκοσι.

Ξέρω πως δεν ενδιαφέρει κάνεναν ιδιαίτερα, αλλά εγώ θέλω να συνεχίσω το θέμα που άνοιξα τις προαλλές με τα βήματα πρόοδου που προσπαθούν να κάνουν οι Αμερικάνοι σχετικά με την οπλοκατοχή. Καθώς το γράφω, θα κάνω και μία υπερπροσπάθεια να το συνδέσω με κάποιο μουσικό νέο, για να μη φωνάζουν τ' αφεντικά και ο Λιούρης*, και θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

Θα μιλήσουμε για τον σερίφη του Maricopa County, Joe Arpaio. Βαριέμαι κάμποσο να το ψάξω και γενικά το όλο σύστημα με τις δικαιοδοσίες των police departments, sheriffs, marshalls, state troopers, είναι τόσο χαώδες, που ακόμα και τα επεισόδια του Justified που έχω λιώσει δε βοηθάνε. Ο Arpaio λοιπόν είναι ο σερίφης του Maricopa County, το οποίο αποτελεί μέρος της ευρύτερης πολιτείας της Αριζόνα. Στην Αριζόνα τα μπαρούτια και τις σφαίρες τις αγαπάνε. Πολύ. Ο σερίφης ο Arpaio επίσης τα αγαπά και γενικότερα έχει τον αυτοδιορισμένο τίτλο του «Σκληρότερου σερίφη των ΗΠΑ», φράση που δεν περίμενα να διαβάσω εκτός Λούκυ Λουκ.  



Γενικότερα είναι ένας κόπανος. Δεν περιμένα βέβαια τίποτα λιγότερο από έναν ογδοντάχρονο σερίφη από την Αριζόνα. Το γεγονός βέβαια πως τον έχουν εκλέξει και του έχουν δώσει το δικαίωμα να οπλοφορεί είναι άλλο ζήτημα, και μάλλον περισσότερα έχει να πει για τη νοημοσύνη των κατοίκων της Αριζόνα παρά για τον ίδιο τον Arpaio, που στα ογδόντα του χρόνια μπορεί να είναι όσο κόπανος θέλει. Από τη στιγμή όμως που τον έχουν εκλέξει και είναι και δημόσια περσόνα, τον τρώνε όλοι στη μάπα, αυτόν και τις ρατσιστικές και ακραίες του αποψάρες. Δεν ξέρω αν είχες πάρει χαμπάρι τον χαμούλη που 'χε γίνει με το πιστοποιητικό γεννήσεως του Όμπαμα που και καλά δεν ήταν αμερικάνος πολίτης και είχε κοροιδέψει τους πάντες γινόμενος πρόεδρος, αλλά ένας από τους υπέρμαχους της υπόθεσης ήταν ο Arpaio, ο οποίος ακόμα πιστεύει πως ο Ομπάμα είναι Κενυάτης. Όλοι έχουμε αυτόν τον γέρο στη ζωή μας, που πετάει τις ρατσιστικές δηλώσεις σαν να μη τρέχει τίποτα. Τον αγαπάμε γιατί είναι ο παππούς/γιαγιά μας και έτσι πρέπει, και γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε ο εκάστοτε σεναριογράφος να χώσει light racial comedy στις σειρές/ταινίες που αγαπάμε. Στο μεγάλο σίτκομ λοιπόν της αμερικανικής κυβέρνησης, τη θέση αυτή την έχει (και) ο σερίφης Arpaio, μόνο που οπλοφορεί και ο λόγος του έχει βαρύτητα και εξουσία. Άλλο τρανό παράδειγμα της απαρχαιωμένης νοοτροπίας του trigger-happy ραμολιμέντου είναι ο νόμος της Αριζόνα SB 1070. Στην wiki μπορείς να πας να μάθεις περισσότερα, αλλά με λίγα λόγια έδινε στους τοπικούς μπάτσους το δικαίωμα, όποτε είχαν «βάσιμες υποψίες» για την πιθανή παράνομη παρανομή κάποιου εντός Αριζόνα να του ζητάνε επιτόπου επίσημα έγγραφα, άδειες παραμονής και λοιπά. Το θέμα ήταν σήκωσε πολύ debate και είναι κλασικό ζήτημα racial profiling καθώς άμα στον μπάτσο φέρνεις σε μεξικάνο, σου ζητήσει τα χαρτιά και δεν τα’χεις πάνω σου, είναι κατευθειάν πλημμέλημα. Μπορεί για τα ελληνικά δεδομένα να μη φαντάζει και τόσο τρομερό, γνωρίζοντας την εξαιρετική μας σχέση με την μπατσοκρατία, αλλά για το «land of the free» ήταν μείζον θέμα, ε και ο Arpaio βρισκόταν πολύ κοντά σε όλες αυτές τις αποφάσεις και νομοθεσίες.



Γιατί τώρα σου 'γραψα ένα κατεβατό για τα γενικότερα πιστεύω του Arpaio; Μα για να μπω στο κυρίως στόρυ της εβδομάδας και να στήσω ένα κοινό understanding ότι ο Arpaio είναι ένας ξεμωραμένος μπαμπόγερος που όχι μόνο όπλο δεν θα’πρεπε να του δίνουν, αλλά ούτε με το τηλεκοντρόλ δεν θα τον εμπιστευόμουν. Στα πλαίσια λοιπόν του γενικότερου debate της οπλοκατοχής με κυρίως αφορμή τα μακελειά στα σχολεία από διάφορους επίδοξους -και πειραγμένους- πιστολέρο, ο μπαρμπα-Τζο ήρθε να δώσει τη λύση: οπλισμένες ομάδες εθολοντών να κάνουν περιπολίες στα διάφορα σχολεία της επικράτειά του. Σύμφωνα λοιπόν με το σερίφη, η λύση στο πρόβλημα των όπλων είναι να φέρουμε και άλλα όπλα στην εξίσωση, και αυτή τη φορά στα χέρια ανειδίκευτων εθελόντων. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην πιάσει.

Το πρόγραμμα τρέχει ήδη από τον Γενάρη, και ανάμεσα στους εθελοντές βρίσκοντα λέει τουλάχιστον δύο κατάδικοι, ο ένας ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου και ο άλλος για ενδοοικογενειακή βία. Άτομα που σίγουρα ο κάθε γονιός θα ήθελε να προσέχει τα παιδιά του, ιδίως όταν είναι οπλισμένα. Στην κριτική που του ασκήθηκε από, εχμ, τους πάντες, ο φίλος μας ο σερίφης απάντησε «Δεν με νοιάζει αν τους αρέσει ή όχι, εγώ θα το κάνω έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μου ασκούνε κριτική όταν τους προσφέρω δωρεάν προστασία». Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα της διαύγειας του Arpaio. Έχει όμως και καλύτερο. Στην κριτική του ότι πρόκειται για ανειδίκευτη κομπανία πιστολόγκαυλων τα άτομα που έχει βάλει με το «έτσι θέλω» στις περιπολίες τους, ο Arpaio σκέφτηκε να πιάσει τον παλμό της νέας γενιάς και να προσφέρει, για άλλη μια φορά, την ιδανική λύση που θα τον κάνει πέρα από τον «Σκληρότερο Σερίφη», τον πιο «Κουλ Παππού». Πήρε λοιπόν τηλέφωνο τον Στήβεν Σηγκάλ, ναι, τον Στήβεν Σηγκάλ επαναλαμβάνω, για να εκπαιδεύσει τους οπλισμένους του εθελοντές.

Θέλω να κάτσεις και να ξανασκεφτείς όλα τα παραπάνω που ανέφερα; Ογδοντάχρονος σερίφης προσέλαβε πάλαι πότε καλτ ήρωα μεταμεσονύχτιων ταινιών του Σταρ να εκπαιδεύσει ένα τσούρμο μαντραχαλάδων που την είδαν προστάτες των αδυνάτων και δεν έχουν κάπου καλύτερα να είναι εννιά με πέντε κάθε μέρα. Καμιά φορά η ζωή ξεπερνά τις προσδοκίες που έχεις από την τηλεόραση.



Κάποιοι λοιπόν απόρησαν και αναρωτήθηκαν αν όντως ο Στήβεν Σηγκάλ έχει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια ώστε να θεωρηθεί ειδικός και να μπορέσει να προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία και know-how στη συμμορία του Arpaio. O Στήβεν, για να βουλώσει τους αμφισβητίες, έσπευσε να δηλώσει «Έχω περάσει εκατοντάδες χιλιάδες -για να μην πω εκατομμύρια- ώρες στην εκπαίδευση όπλων και πολεμικών τεχνών» καθησυχάζοντας όλο τον κόσμο που δεν ξέρει μαθηματικά και δεν αντιλήφθηκε πως ένα εκατομμύριο ώρες είναι περίπου 114 χρόνια.



Το παραπάνω βίντεο αποδεικνύει το πόσο εντός ύλης είναι η παραπάνω ιστορία και σαν ένας λιγότερο αρρενωπός Σηγκάλ βουλώνω τα στόματα των αμφισβητιών. Για μπάκαπ πλάν είχα εκείνο το γνωστό βίντεο με τα misheard lyrics του "Wishmaster", αλλά δεν χρειάστηκε.

Επειδή είμαι τεμπέλης και φοβάμαι τις επιπτώσεις, ΜΑΝ της εβδομάδας ο Στήβεν ο ίδιος.



(τόσο τεμπέλης που είναι και η πρώτη επιλογή στο youtube για Seagal best of)

Until next week
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon
ps,



*come at me bro.
  • SHARE
  • TWEET