Rocking Raccoon - Do You Have The Timah?

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 29/10/2012 @ 12:23
Αποψάρα 62

Πάει και ο Οκτώβρης και, όπως κάθε χρόνο, τουλάχιστον δω στις ξενιτιές, μας αφήνει με τον χειρότερο τρόπο που δεν είναι άλλος από το Halloween. Βαριέμαι να ανατρέξω στο περσινό ανάλογο κείμενο και να τσεκάρω μήπως την είχα εγκωμιάσει την γιορτάρα, αλλά αυτή είναι η φετινή μου άποψη, ότι είναι άθλια μέρα και να πάει κατά διαβόλου μεριά και να μας αφήσει ήσυχους. Άσε που δεν ξέρει ο κόσμος τι να κάνει. Τα μισά μαγαζιά είναι στολισμένα χριστουγεννιάτικα και τα υπόλοιπα με κολοκύθες, βρυκόλακες και σαίκσι τάδε. Όλα μαζί συντελούν σε μια εξαιρετική παράνοια που δεν θα κατανοήσω ποτέ και ας με κοιτάζει περιέργα ο Αη Βασίλης στο κουτάκι της κοακόλας που 'χω δω δίπλα.

Γενικότερη σημείωση, αν δεν έχω πολλά πράματα για ανάμεσα στα κείμενα θα βάζω όμορφα live sessions από μπαντίτσες που μαρέσουνε.

Γενικά, συνέβησαν διάφορα που δεν περίμενα ποτέ πως θα 'χα την ευκαιρία να ζήσω. Πρώτον, σε μια στιγμή αδυναμίας, ο Αχλ μου φάνηκε εξαιρετικά συμπαθής και στο δικό μας σύμπαν, όχι σε κάποιο παράλληλο, οι Μετάλλικατς σχεδόν διασκεύασαν Γκρηντέη. Περί του πρώτου λοιπόν, ο Αχλ εμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό σε νορμάλ late night αμερικανική εκπομπή, και συγκεκριμένα σ' αυτή του -μετριότατου κατά την ταπεινή μου αποψάρα- Jimmy Kimmel. Δεν έχω αντιληφθεί γιατί ακριβώς δεν τον πάω -τον Κίμελ, γιατι τον Αχλ ξέρω πολύ καλά γιατί- επειδή γενικώς έχει ένα ωραίο γούστο στη μουσική και δεν παραμελεί να στηρίζει και να προμοτάρει μπάντες -βέβαια το φιάσκο με τους Asking Alexandria ακόμα προσπαθώ να το ξεχάσω- αλλά κάτι η φάτσα του σε συνδυασμό με τα πολλές φορές κρύοκωλα αστεία του (ουεε) με κάνουν να τον αντιπαθώ κάμποσο και τι να κάνουμε, δεν γίνεται να τους πάμε όλους. Στη συνέντευξη του Αχλ εκεί πέρα λοιπόν πέρα από τα χαχαχουχου, είσαι στην ώρα σου, χαχαχουχου και άλλα τέτοια σαχλά, ο Αχλ τα είπε ωραία και ήταν και συμπαθής και αν ήμανε εκεί ίσως τον χειροκρόταγα κιόλας γιατί μου 'φερε κάτι χάμπουργκερ, και όταν έρθει η στιγμή που θα αντιπαθήσω κάποιον που θα μου φέρει τζάμπα φαΐ θα είναι η στιγμή που θα ξέρουμε πως είμαι πράγματι cylon και καλά θα κάνετε να με τερματίσετε πριν να 'ναι πολύ αργά. Κάπου στην κέντρική βόσκει το νέο, άμα θέλετε να δείτε τον Αχλ να φέρεται σαν άνθρωπος, αν και στην ουσία δεν είπε τίποτα, και αυτά.



Σε άλλα νέα, όμως, καθώς όλοι ξέρουμε πως ο Μπίλι ο Τζο είναι ακόμα στην κλινικη αποτοξίνωσης -από την οποία λέει ίσως κάνει καιρό να βγει- και έτσι κάποια live που είχαν να κάνουν οι Γκρηντέη δεν μπορούσαν να γίνουν. Τις προάλλες που λέτε έγινε το Voodoo Festival, κάπου στη Νέα Ορλεάνη. Headliners κανονικά ήταν τρία πρωτοπαλίκαρα του πονκρόκ -δικό μου genre που συνδύαζει και pop και punk-rock και απορώ πως δεν το 'χα σκεφτεί πιο πριν- αλλά κάτι οι επιπλοκές με τις ουσίες, κάτι το ότι δεν ήταν κανείς σίγουρος ότι ακούνε κομμάτια με power chords στην Νέα Ορλεάνη, κάναν την καλή και τους αντικατέστησαν οι Μετάλλικατς. Τώρα, να πούμε την αλήθεια, κανονικά δεν θα 'πρεπε κανένας μουσικόφιλος ανά τον κόσμο να δυσανασχετίσει που του αλλάξανε την οποιαδήποτε μπάντα με τους Μετάλλικα, γιατί οι Μετάλλικα είναι οι Μετάλλικα και ακόμα και 'γω να πούμε σκύβω το κεφάλι με σεβασμό όταν πρόκειται για ζωντανή τους εμφάνιση. Και έτσι και έγινε, καθώς καθόλου ντόρος γι΄αυτό δεν έγινε -τουλάχιστον που ν' ακουσα εγώ- και όλα μπορείς να τα περιμένεις από μία συγκεκριμένη στόφα οπαδών των Γκρηντέη. Τελοσπάντων, εκεί που έπαιζαν οι Μετάλλικατς, προσπάθησαν να κάνουν ένα πέρασμα από το "American Idiot" το οποίο ακούστηκε κάπως έτσι.



Αυτό λιγάκι με ξένισε, γιατί δεν μπορεί μία μπάντα σα τους Μετάλλικα να μη μπορεί να βγάλει ένα κομμάτι που έχει πραγματικά μόνο τέσσερις νότες, μη χέσω. Ή το κάνεις σωστά ή δεν το κάνεις καθόλου. Τέλοσπάντων, μου βγήκε λίγο το έτσι μου, αλλά δε γαμιέται. Πάντως, τόσα κομμάτια, διάβολοι, αυτό βρήκαν να προσπαθήσουν; Θα ήταν ομολογουμένως ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που 'χω δει εδώ και καιρό ν' ακούω τον Χέτφιλντ να κάνει «...wake me up when September endsah!». Αυτά.

Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω για άλλη μία (περίπου) νίκη του Ίντερνετ. Τα καλόπαιδα στο 4Chan λοιπόν βαριόντουσαν και είπαν να διασκεδάσουν λιγάκι με τις -ελπίζω- θαυμάστριες του Τζάστιν του Μπίμπερ. Κάποιος λοιπόν με μέτριες ικανότητες φώτοσοπ αποφάσισε να φτιάξει ένα ψεύτικο tweet το οποίο ήταν κάπως έτσι:



Λίγο πολύ λοιπόν προσπάθησε να πείσει τις Μπιλίμπερς (καλύτερο ελληνικό όνομα: pending) ότι οι απανταχού συναγωνισταί ανά τον κόσμο ξυρίζουν τα μαλλάκια τους ως ένδειξη συμπαράστασης στον καρκινοπαθή Τζαστιμπίμπερ. Το «aaaw» που σου βγήκε πηγαία ήταν κυρίως λόγω θλίψης και λύπησης, καταλαβαίνω. Και γενικά λοιπόν κατάφερε να κάνει το #baldforbieber τρέντιν τόπικ στο Τουίττερ και να γίνει ένας μικρός χαμός. Το θέμα όμως είναι πως ενώ σα σκέψη ήταν τέλειο, δεν ήθελε και πολύ χρόνο να διαψευθεί αυτή η είδηση και η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δεν υπάρχουν ντοκούμεντα από ορίτζιναλ τύπισσες που ξύρισαν τα άδεια τους κεφάλια για τον καρκίνο του Τζάστι. Η αλήθεια είναι πως τις περίμενα πιο χαζές, αλλά τι να κάνεις. Καλή ιδέα, αλλά έμελλε να φάει φούντο. Από την άλλη, αν εσύ είχες ξυρίσει τη μακριά και πλούσιά σου χαίτη, μεταλλά, για τον ψεύτικο καρκίνο του Ντίκινσον θα το 'βγαζες στα Ίντερνετς;

Αυτά τα ωραία. Δεν έχει ΜΑΝ της εβδομάδας γιατί ακόμα χαζεύω βιντεάκια του ?uestlove. Πης.

Until next time,
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps, τιμής ένεκεν της βλακογιορτής, η καλύτερη στολή έβερ

  • SHARE
  • TWEET