Rocking Raccoon - Απολιτίκ

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 04/02/2013 @ 12:19
Αποψάρα 72

Sup.

Αποφάσισα να ρίξουμε ένα βλέφαρο στην ξένη πολιτική αυτή τη βδομάδα. Μπορείς και να φύγεις.

Από τα Χριστούγεννα και μετά, μεγάλες διαστάσεις στην Αμερική έχει πάρει το θέμα του 2nd Amendment και πως σκέφτονται να κάνουν amend το amendment. Για όποιον δε γνωρίζει, πάνω κάτω, η δεύτερη αυτή τροποποίηση αναφέρεται στο δίκαιωμα του αμερικανικού λαού να «φέρει όπλα», ώστε να μπορεί να προστατευτεί από την ίδια την κυβέρνηση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Πολύ όμορφη και ρομαντική ιδέα το 1791 όλα αυτά, τότε που προσπαθούσαν να κάνουν την Αμερική πρότυπο κράτους και διακυβέρνησης, έχοντας ακόμα νωπές μνήμες από πολέμους και καταπιέσεις. Έχουν γίνει μια-δυο τροποποιήσεις από τότε,  που στην ουσία απλά διευκόλυναν τον κάθε Αμερικάνο να έχει κάποιο οπλό,  πράγμα που  έχει οδηγήσει σε μία πραγματικά τρομαχτική κουλτούρα οπλοκατοχής, απαρτιζόμενη από gun και trigger-happy ανθρώπους που έχουν καταφέρει και έχουν απομυθοποιήσει τον κίνδυνο του όπλου ανάγοντάς το σε κάτι κουλ και γαμάτο και το κρατάμε πλάγια γιατί το ζούμε στα στενά και γκάνστας πάρανταης.



Ε, δεν είναι απορίας άξιο το πως αυτή η νοοτροπία οδηγεί στα διάφορα μακελειά που ακούμε συχνότατα στις ειδήσεις, με πιο πρόσφατο αυτό στο δημοτικό σχολείο της Newtown όπου στις 14 Δεκέμβρη έχασαν τη ζωή τους 34 άτομα, μέσα στα οποία 26 παιδάκια. Ε και όπως συνήθως γίνεται μετά από τέτοια τραγικά γεγονότα, κάποιοι ξυπνάνε από το λήθαργό τους, προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά, να φέρουν την αλλαγή, μέχρι να έρθει η επόμενη τραγωδία και να ξεχαστεί η προηγούμενη. Προς το παρόν η Αμερική ακόμα βρίσκεται στο κλίμα της οπλοκατοχής και γενικά επικρατεί μία φαρσοκωμική ατμόσφαιρα με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει μία μέση λύση -η οποία έχει να κάνει πάνω-κάτω με την απαγόρευση των ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΟΠΛΩΝ, που μα το Θεό, πώς γίνεται να είναι νόμιμα εξ' αρχής;- και με τους μπουρτζόβλαχους (βλ. παρακάτω βίντεο) υπέρμαχους της «ελευθερίας» που τους προσφέρει η κατοχή ενός AR-15. Όχι ότι η απαγόρευση των αυτομάτων όπλων είναι κάποια λύση,  λες και το γκλοκ που βρίσκεται στο κομοδίνο του μέσου μπαμπά δε μπορεί να σκοτώσει, αλλά είναι τουλάχιστον μία αρχή. Πού κολλάει με μας όμως ρωτάς; Θα σου πω.



Περνάμε λοιπόν τον Ατλαντικό και ερχόμαστε κατά Οξφόρδη μεριά όπου μία math rock/ indie μπάντα ετοιμάζεται να βγάλει το δεύτερό της δίσκο. Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του εντυπωσιακού πρώτου τους δίσκου και καμιά εφταριά αλλαγές μελών στο μεταξύ, ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το "13.0.0.0.0" με εξώφυλλο το περίφημο ημερολόγιο των Μάγιας που είχε -υποτίθεται- τρομοκρατήσει το μισό πλανήτη για το επερχόμενο τέλος του κόσμου. Η μπάντα αυτή ονομάζεται This Town Needs Guns και ήλπιζαν κάποιος να τους είχε πει να μην ήταν τόσο εξυπνάκηδες. Έτσι λοιπόν όπως τους τα έφερε η τύχη, καθώς μαίνεται το ντημπέητ περί οπλοκατοχής και όλες οι ΗΠΑ βρίσκονται χωρισμένες σε δύο μέτωπα, κανένα δισκοπωλείο δεν ήθελε να βάλει στα ράφια της μια μπάντα με τόσο «προκλητικό» όνομα, αναγκάζοντάς τη  μπάντα να πάρει την απόφαση να μετανομαστού σε TTNG. ΤΟΥΤΟΥΝΟΥΓΚ. Πολύ πιο εύηχο. Εντάξει λοιπόν, δεν ήταν και η πιο συναρπαστική ιστορία στον κόσμο, αλλά μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα (εν αντιθέσει με το δίσκο της μπάντας. Τι φωνητικά είν' αυτά μάτχια μου; Κάφτε τον, κρατήστε τα ινστρουμενταλ.) και είπα να μιλήσω για δαύτη.



Παραμένοντας στο θέμα της πολιτικής, ο απόλυτος σουπερστάρ του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι είναι δίχως αμφιβολία ο Πούτιν ο Πρώτος, Τσάρος της Ρωσίας. Νομίζω έχω ξανααναναναναφερθεί στο badassιλίκι του οπότε δεν θα επεκταθώ πολύ, κυρίως επειδή πιστεύω πως έχει τα μέσα να ξέρει ποιος μιλάει για αυτόν ανά την υφήλιο και δε νομίζω να το εκτιμήσει, είναι άλλωστε σεμνότατος. Ένηγουεη, πάντα νοιαζόμενος για το φτωχό λαό που κυβερνά με υποδειγματικά δημοκρατικό τρόπο, η αυτού μεγαλειότης Πούτιν ο Πρώτος αποφάσισε να εστιάσει στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που φαίνεται να μαστίζει την χώρα του. Ποια λοιπόν φαεινή ιδέα του ήρθε ώστε να βάλει τα νιάτα της Ρωσίας στο μουντ και να γκετιτζιγκιγουίθιτ;



Συναυλίες. Συναυλίες θα διοργανώσει ενόψη του Αγίου Βαλεντίνου έτσι ώστε να εμπνεύσει τους συμπολίτες του να αφήσουν τις αναστολές και τα αντισυλληπτικά και να αναστενάξουν οι κρεβατοκάμαρες. Στήριγμά του σ' αυτή την ευγενή μάχη κατά της υπογεννητικότητας αποφάσισε να είναι οι Boyz II Men, αναγνωρισμένο R’n’B τρίο των νάηντηζ. Ο Πούτιν ο Πρώτος φαίνεται να πιστεύει πως οι μαγευτικές μελωδίες των ΒΙΙΜ (έτσι τους λέμε εμείς οι φαν) θα ωθήσουν τους παρευρισκόμενους σε ερωτικές συνευρέσεις και ίσως σε νέα Ρωσάκια. Στα γνωστά λόμπι κυκλοφορούν φήμες πως η εμφανής πρώτη επιλογή, το σαιξ το ίδιο, ο Lionel Richie, προσεγγίστηκε από τον Τσάρο Πούτιν, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση του απαγόρευσε να συμμετάσχει γιατί φοβήθηκε τη δεύτερη αφύπνιση της κόκκινης αρκούδας.

Ευτυχώς που δεν έχουμε τέτοια προβλήματα εδώ γιατί η ιστορία μας δείχνει πως ο Δήμος Αθηναίων θα έστηνε μία σκηνή για τον Παπακωνσταντίνου, γεγονός που θα είχε πιθανότατα τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτά.

Συνεχίζεις και στηρίζεις την αηδία μου στο φέσημπουκ, και ποστάροντας υλικό που πιστεύεις ότι έχει ποτένσιαλ να μπει σε κάποιο μελλοντικό κείμενο, ίσως κερδίσεις και κάποιο σιντί δώρο.

Επειδή είμαι ρηχός και βρίσκω τις κλανιές αστείες, ΜΑΝ της εβδομάδας είναι αυτός, γιατί τα αληθινά ταλέντα πρέπει να τα στηρίζουμε.



Until next week
-godspeed

Ι.Τ. The Rocking Raccoon
  • SHARE
  • TWEET