Rocking Raccoon - Sod off Baldrick

Αποψάρα 80

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 03/06/2013 @ 12:40
Sup. Νέος μήνας, νέα εποχή (καλά, technically not), όλα καλά. Καθώς λοιπόν προσπαθώ να ανταπεξέλθω σε όλες μου τις υποχρεώσεις, προσπαθώ επίσης να ξεκολλήσω και από την κυκλοφορία των Daft Punk. Ανέλπιστα καλά πήγε και το ρηβιού, πού κρύβεστε σεις που κάνετε τα like σε τέτοια κείμενα; Ένηγουεη. Για να δούμε τι μου τράβηξε την προσοχή τις τελευταίες μέρες στα Ίντερνετς.

Από το πουθενά λοιπόν έσκασε η είδηση πως ο Chester Bennington των Linkin Park θα είναι ο νέος τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, σε μία κίνηση καριέρας που δεν έχει κανένα απολύτως νοήμα, εκτός αν μιλάμε καθαρά για το γενικότερο καλλιτεχνικό όραμα του Bennington. Ίσως θέλει να κατευθύνει όλο το σκουπιδαριό που έχει στο μυαλό του σε μία μπάντα της οποίας ούτε καν τα μέλη της έχουν απαιτήσεις από τους εαυτούς τους, μπας και γλιτώσει τους Linkin Park από τρίτο σερί δυστύχημα. Παράλληλα όμως, τι γίνεται στο στρατόπεδο των Linkin Park; Αυτό γίνεται.
VIDEO

Αποφάσισαν λοιπόν να διαφημίσουν ένα live τους στις 3 Αυγούστου στο Hollywood, όπως έκαναν παλιά, πριν αποκτήσουν τους πιο ενοχλητικούς fan στον κόσμο. Φτιάξαν κάτι φυλλάδια, με τον παραπλανητικότατο τίτλο "Hybrid Theory" και βγήκαν έξω στο Χόλυγουντ να προωθήσουν το live. Εγώ προσωπικά πέθανα στα γέλια όταν ο κιθαριστάς, του οποίου το όνομα βαριέμαι ακόμη και να γκουγκλάρω, ήθελε λέει απλά να μην τον αναγνώρισουν. «I need a little rejection». Κανένα πρόβλημα κει μαν, ειδικά δε αν προχωράς χωρίς τα υπερτροφικά σου ακουστικά όλα θα πάνε βάση σχεδίου. Εκτός βέβαια αν πήγαινε και καθόταν δίπλα από τον Shinoda, τότε ίσως το cunning plan του να βάλτωνε, ίσως και να τον αναγνώριζαν.

Κάκιστο τάημινγκ πιστεύω από τη μπάντα να επιχειρήσει αυτό το χαριτωμένο γκαγκ την ίδια ακριβώς περιόδο που ο διασημότατος φρόντμαν τους ανακοίνωσε πως θα φωνάζει και σε άλλη μπάντα. Δεν ήταν και το καλύτερο τάημινγκ ρε παιδιά. Μην κοιτάτε που σας τη λέω, σας έχω μία συμπάθεια, απλά με πληγώνετε με αυτά που κάνετε. Για τα άλμπουμ λέω, τα χαριτωμένα τα ιντερνετικά που κάνετε είναι κουλ, και έχετε και μία πολύ όμορφη σχέση με τους fan σας, παρ' όλο που είναι ως επί το πλείστον μέγιστοι σπασαρχίδες. Τι να κάνεις;

Όπως και να 'χει, πολύ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τον Bennington σε άλλο ρόλο, και ποιός ξέρει, ίσως ξαναδούμε κάποια γενικότερη αναβίωση του brand name των Stone Temple Pilots που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις συμπεριφορές του Weiland, αλλά και γενικά μεγάλη και κουραστική σαπουνόπερα, που στην τελικά δεν νοιάζει και κανέναν πλέον. Μεγάλός κόπανος ο Weiland γενικότερα, αν και προφανώς κύριο στέλεχος της τότε επιτυχίας της μπάντας, αλλά και κύριο στέλεχος της κατηφόρας που είχε / έχει πάρει. «Μας έβλεπα να πηγαίνουμε από στάδια 20.000 θέσεων, σε λάιβ σε καζίνο», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη. Να μην ήσασταν μία κομπανία ηλιθίων να μην συνέβαινε αυτό. Ντρόγκες, ποτά και καθόλου νέα μουσική αυτά κάνουν. Έεενηγουεη. Ίδωμεν.

Και μιλώντας για δράματα, περνάμε στους Slayer. Πέρα από τις προφανώς δύσκολες στιγμές που περνάνε μετά την μεγάλη απώλεια του Hanneman, έχουν την Τόλμη, Γοητεία και Δίκαση με τη θέση του drummer. Τις προάλλες λοιπόν ανακοίνωσαν πως τη θέση πίσω απο τα ταμπούρλα θα πάρει (ξανά) ο Paul Bostaph. O ίδιος ο Lombardo λέει πως το έμαθε όπως και εμείς, στα Ίντερνετς, πράγμα που δείχνει για άλλη μια φορά τον ψυχρό, μπιζνεσσιακό χαρακτήρα που έχουν μπάντες τέτοιες, με τεράστιο brand name that is, όπως οι Slayer. Όπως και να 'χει, ας ελπίσουμε πως αυτή είναι και η τελευταιά από τις αναποδιές και τα στραβοπατήματα που έχει υποστεί η μπάντα, και αφού τους περιμένετε στο Heavy By The Sea, ελπίζω τουλάχιστον μέχρι τότε να μην έχει ξαναλλάξει το lineup (περίμενα να 'χα περισσότερα πράματα να πω εδώ).

Τέλος, αυτόν εδώ τον κράταγα για ΜΑΝ, αλλά τελικά προέκυψε κάτι σπουδαιότερο, οπότε του αφαιρούμε τον τίτλο αλλά του προσφέρουμε μία δύο παραγράφους. Πάνω λοιπόν στο κόλλημά μου με το δίσκο των Daft Punk που σας έλεγα προηγουμένως, οργώνω και τα Ίντερνετς για όμορφες διασκευούλες των κομματιών. Πεθαίνω για όμορφες διασκευές. Πάνω λοιπόν στο ψάξιμο που λες, έπεσα πάνω στον φίλο μου τον Ivan.
VIDEO

Με μονάχα τέσσερα βίντεο στο κανάλι του, όλα αγγίζοντας τη στρατόσφαιρα του μαγικού και του σουρεαλιστικού, ο Ιβάν είναι ο παράξενος γείτονας που θα 'θελες να έχεις αντί γι' αυτόν που φωνάζει στο μπαλκόνι με τα κιτρινιασμένα του εσώρουχα. Πέρα λοιπόν από το γεγονός πως την παίζει τη φλογέρα σαν πρώτος κομπρογητευτής φακίρης, οι σκηνοθετικές απόψεις και η «ιστορία» των βίντεό του (βλέπε ps) τον καθιστούν υποψήφιο για όλα τα βραβεία, όλα.

Και θα περίμενε κανείς πως θα τελείωνε εκεί το θέμα, ο τύπος παίζει ωραίες διασκευούλες με φλογέρα, φορώντας μία ρόμπα, καθισμένος πάνω σε ένα πλυντήριο. Και 'γω αυτό περίμενα να πω μέχρι προχθές που ανέβηκε το παρακάτω.
VIDEO

Ποιός είσαι Ivan Tonder; Πες μας την ιστορία σου. Πώς βρέθηκες πάνω σε έναν γεράνο με μία τεράστια ντισκόμπαλα να παίζεις φλογέρα; Γιατί μου φαίνονται απολύτως νορμάλ όλα αυτά που κάνεις, Ivan; Ποιοί είναι αυτοί που μαζεύτηκαν να σε δουν; Τους υπνώτισες με τη φλογέρα σου, φακίρη; Είσαι ο χαμένος μεγάλος αδερφός του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς; Πες μας μεγάλε Ivan, δίδαξέ μας.

Αυτά είχα να πω. Αυτός που κατάφερε να νικήσει τον Ivan για τον τίτλο του ΜΑΝ, όμως, είναι ο χρήστης του Tumblr, Donovan Strain. O Donovan είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε το Ίντερνετ για τον σκοπό που είχε δημιουργηθεί. Έκατσε, έψαξε και εντόπισε ποιά ακριβώς ήταν η «Good Day» του Ice Cube. Τα σέβη μου Donovan.

-λινκ-

Τέλος. Η υπόλοιπή μου μέρα θα απαρτίζεται από στιγμές παρανοϊκού γέλιου, διαβάζοντας τις αντιδράσεις κόσμου για το χθεσινοβραδινό επεισόδιο Game Of Thrones.

Until next time,
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps, δεν μπορούσα να σας αφήσω χωρίς άλλο Ivan. Στα πρώτα του βήματα, τότε που οι κριτικοί έλεγαν πως ήταν πιο αγνός και τρου, τότε που έπαιζε με το εκστρήμ και το αβανγκάρντ. Ο Ivan σε μία τιτάνια διασκευή ενός τιτάνιου κομματιού.
VIDEO
  • SHARE
  • TWEET