Rocking Raccoon - Ανακόμπρα.

Αποψαρα 84

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 04/11/2013 @ 11:54
Μέρες. Θυμάμαι τέτοια εποχή πέρυσι είχα ρίξει ένα σχετικά μεγάλο rant για το Halloween. Φέτος πέρασε και δεν ακούμπησε. Μάλλον μεγάλωσα και ωρίμασα. Βασικά, για να ακριβολογώ, μάλλον πέρασα το βραδύ στον καναπέ βλέποντας το "Anaconda", αναπολώντας τα 90s και κάνοντας μία κριτική ανάλυση στις επιλογές καριέρας του Ice Cube.

Στα σύντομα όμως απόψε γιατί δεν πληρώσαμε το γκάζι και τον έχω δαγκώσει και ακόμα και η πληκτρολόγηση είναι εφιαλτική.

Πόσοι από σας είχαν όνειρο να ξεκινήσουν μπάντα, να γράψουν τραγούδια, να βγάλουν σιντί; Να δω χέρια. Α. Όλοι; Μάλιστα.

Όμορφα αυτά, ωραία πράματα. Έχεις σκεφτεί όμως τα logistics; Θέλει χρήμα. Πέρα δηλαδή από το αστείρευτο ταλέντο, την τεχνική, το όραμα και την αύρα καινοτομίας που υποθέτω ότι ήδη κατέχεις - γιατί αλλιώς δε θα ήσουν εδώ να διαβάζεις τη στηλάρα. Θέλει λοιπόν χρήμα.

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχεις το χρήμα; Από που αρχίζεις και κόβεις; Παίρνεις φτηνότερα όργανα; Μα πως θα παίξεις τα σύνθετά σου ακόρντα με μη κορυφαία vintage signature μοντέλα κιθαρών; Δε νοείται. Σκέφτεσαι μετά μπας και είναι φρονιμότερο να κόψεις από τον εξοπλισμό. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να βγάλεις τον ευαίσθητο και ατμοσφαιρικό ήχο της μπάντας σου προς τα εξώ χωρίς το double super chorus με επιπρόσθετο flanger, sweatguard και ασύρματο τρίγκερ από το killswitch της Gibson σου. Έχεις δίκιο, αυτό πρέπει να μείνει. Ε του πούστη πια! Είναι απλό. Μην πληρώσετε τον ηχολήπτη.

ΛΙΝΚ

Αυτό έκαναν λοιπόν κάτι πιτσιρικάδες που παίζουν κάτι σε post-hardcore/screamo από το Δενξερωπού στην Αμερική, και ο ηχολήπτης τους τους  κέρασε διαδικτυακό ξεντρόπιασμα και απελπισία, ρεμιξάροντας το υλικό που είχαν ηχογραφήσει (το οποίο για ανέλπιστη καλή μας τύχη είχε βιντεοσκοπηθεί όλο) με τυρένιο τεκνοτράνς των 90s και το έβαλε στο YouTube.

To αποτέλεσμα είναι όσο πανέμορφο φαντάζεσαι. Ειδικά όταν συνδυάζεται με τα κουλτουρέ first person ασπρόμαυρα πλάνα των χοντροδακτύλων του πιτσιροκά (!) που τόσο απεγνωσμένα στοχάζεται «we could have had it all». Το αγαπημένο μου σημείο βέβαια είναι εκεί που παει να κάνει κάποιο κόλπο με το σκέητ (γιατί προφανώς κάνει και σκέητ) με την κιθάρα παραμάσχαλα. Η μουσική είναι η ζωή του μαν, δε πάει πουθενά χωρίς την κιθάρα, ούτε για σκέητ.

Βέβαια, από την άλλη νιώθω λίγο περίεργα να τον δουλεύω για δύο λόγους. Πρώτον, οι στιχοί πολλών από των τωρινών αγαπημένων μου μπαντών δε διαφέρουν και τόοοσο από τις κλισέ αερολόγιες που πέταγε ο πιτσιροκάς (εντάξει διαφέρουν, αλλά μου δείχνει επίσης πως και το μέσο έχει πολλά να κάνει με το πως αντιλαμβάνομαι ένα κομμάτι. Αλλιώς θα αντιλήφθω ένα τραγούδι που μιλάει για απώλεια από έναν εικοσάρη+ και αλλίως από εναν δεκατετράχρονο. Τι να κάνουμε; Κάποια πράματα είναι απλά έτσι). Δεύτερον, υπήρξα και γω υπέρβαρος μπούλης με σιδεράκια.

Από την άλλη, κάποιοι μπορούν να γίνουν πολύ πιο δημιουργικοί με την έλλειψη χρημάτων, όπως ο Robb 'TaLLLLL' University (ναι, σοβαρά). Ο Robb λοιπόν είναι μέλος των Lights Over Paris, μίας μπάντας που είναι το κατάληLLLLότερο  παράδειγμα για να δείξεις σε κάποιον όλα τα στραβά που έχει η μουσική σκηνή του σήμερα. Ντάξει, υπερβάλλω, απλά είναι σκατά.

Αυτός λοιπόν ο τύπος πλαστογραφούσε έγγραφα τα όποια έδειχναν πως είχε περιουσία ύψους 8 εκατομμυρίων δολλαρίων. Τα έγγραφα αυτά τα έδειχνε στις τράπεζες και εκείνες του έδιναν δάνεια. Έτσι όμορφα λειτουργεί το σύστημα. Τα έχεις; Σου δίνουν περισσότερα. Δεν έχεις; Σου δίνουν το Χρυσό Αγγούρι. Έτσι λοιπό ο TaLLLLL δανείστηκε απο διάφορες τράπεζες συνολικό ποσό που ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια δοLLLLLάρια.



Το θέμα είναι πως αν η ιστορία τελείωνε κάπου εκεί θα του έλεγα μαγκιά του του ΜΑΝ, τους την έφερε. Κάτω στο σύστημα, φακ δε πολίς. Το θέμα όμως με τους κόπανους είναι πως είναι κόπανοι, και αντί να το σκάσει σε καμιά Βενεζουέλα να τα περνάει φίνα με τις Λατίνες, αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει γοα το όραμά του με τη μπάντα του, την αισχρή του μπάντα. Βέβαια δεν έδωσε λεφτά για εξοπλισμό, παραγωγούς, δικό του στούντιο ή τελοσπάντων να πληρώσει κάποιον σταθμό για airplay κάτι τέτοιο. Όχι, αγόρασε ένα tour bus σε σχήμα αεροπλάνου. Aυτό έκανε ο κόπανος. Του φώναξαν «πόθεν έσχες», τα έκλασε επειδή δεν ήξερα τι πάει να πει αυτό και τώρα φρίκες και άλλα αγγούρια πίσω από της φυλακής τα σίδερα που είναι για τους LLLLLεβέντες...

Πάντως, αν είχες καμία περιέργεια, στο παρακάτω ΛΙΝΚ μπορείς να δεις τη μπάντα στον υπερκόμματο, "I'm Not A Gangsta", στο οποίο συμμετέχει και ο Game (!). Θα πρέπει να πήρε καλό χαρτζιλικάκι.

ΛΙΝΚ

Aυτά λοιπόν για σήμερα. Είναι αργά και κρυώνω.

Until next week
-godspeed

I.T The Rocking Raccoon

ps,

  • SHARE
  • TWEET