In This Moment

Black Widow

Atlantic (2014)
Από τον Αντώνη Τζιράκη, 05/12/2014
Επιτυχιών συνέχεια, για μία μπάντα που δεν πουλάει μόνο τα κάλλη της frontwoman της, αλλά και πολύ καλή industrial metal μουσική
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Η ουσιαστικότατη και αναζωογονητικότατη αλλαγή πλεύσης, στην οποία προέβησαν οι Αμερικανοί με την κυκλοφορία του "Blood", το 2012, έφερε ξανά την μπάντα στο metal προσκήνιο. Το πέρασμά τους, από metalcore σε industrial μονοπάτια, ωφέλησε πάνω από όλους το βαρύ χαρτί του συγκροτήματος, που δεν είναι άλλο από την frontwoman τους Maria Brink. Καθώς πλέον μπορεί να μας διηγηθεί και να μας παρουσιάσει τους προσωπικούς της δαίμονες, σε ένα πολύ πιο εύφορο για εκείνη μουσικό έδαφος.

Δύο χρόνια μετά από αυτό το επιτυχημένο πείραμα, επιστρέφουν με το "Black Widow", που όπως είναι απολύτως λογικό, φτιάχτηκε από τα ίδια επιτυχημένα υλικά από τα οποία δημιουργήθηκε και ο προκάτοχός του. Αυτό φάνηκε από το πρώτο τους κιόλας single, το εξαιρετικό "Sick Like Me". Αλλά παίρνοντας ολόκληρο τον δίσκο στα χέρια μας  επιβεβαιωθήκαμε πλήρως για τις ομοιότητες των δύο αυτών κυκλοφοριών, οι οποίες είναι πολλές, αλλά δεν καθιστούν σε καμία περίπτωση το "Black Widow" ως μια επανάληψη του "Blood".

Αναμφισβήτητα, για ακόμα μία φορά τον πρώτο λόγο στα κομμάτια τον έχει η κυρία Brink, που σαν άλλη «γυναίκα αράχνη» καταφέρνει να τραβήξει τα βλέμματα και να αφήσει το στίγμα της, με την  χροιά και τον στίχο της, πατώντας πάνω στις πολύ καλές συνθέσεις των Chris Howorth, Tom Hane, Travis Johnson και Randy Weiltzel. Έτσι κατάφεραν και δημιούργησαν κομμάτια όπως το "Sick Like Me", την συγκλονιστική μπαλάντα με τίτλο "The Fighter" και το πολύ δυνατό "Bones", που κερδίζουν από την πρώτη ακρόαση, τις καλύτερες των εντυπώσεων. Οι καλές στιγμές όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία στο "Sexual Hallucination" με τον καλό τους φίλο και τραγουδιστή των Shinedown, Brent Smith, μια εναλλακτική παράθεση του γνωστού παραμυθιού με τον λύκο και τα γουρουνάκια στο "Big Bad Wolf" και το αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα τους, "Dirty Pretty", που περιβάλετε από μια πολύ καλοφτιαγμένη νέο-vintage αισθητική. Επίσης προσθέτοντας και την εκπληκτική δεύτερη μπαλάντα του δίσκου με τίτλο "Out Of Hell" και τα πολύ δυνατά "Bloody Creature Poster Girl" και "Natural Born Sinner", δημιουργείται ένα πάρα πολύ γεμάτο και καλό σύνολο. Έτσι οι μόνες αρνητικές στιγμές, που μπορούμε να τους παραθέσουμε, είναι το "Sex Metal Barbie" όπου η μπάντα πέφτει στο τριπάκι να ασχοληθεί με τους επικριτές της και το ομώνυμο "Black Widow" που μοιάζει σαν να είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Rob Zombie.

Απαριθμώντας λοιπόν όλες αυτές τις στιγμές, φτάνουμε στο πόρισμα πως, όχι απλά το "Black Widow" δεν είναι επανάληψη του "Blood", αλλά ένας ακόμα πιο ολοκληρωμένος συνεχιστής  του. Διότι, από την μία, η τέταρτη κυκλοφορία των Αμερικανών μπορεί να είχε μέσα της την συγκλονιστική τριάδα με τα "Whore", "Blood" και "Andrenalize", αλλά σίγουρα στην συνολική της διάρκεια είχε κάποιες αδιάφορες στιγμές, οι οποίες εδώ έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Για αυτό τον λόγο μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως οι In This Moment αφού πλέον βρήκαν ξεκάθαρα το τι τους ταιριάζει, δεν αναπαυτήκαν σε αυτό, αλλά βάλθηκαν να το διανθήσουν φτάνοντας σε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, που οι λάτρεις του είδους θα λατρέψουν.
  • SHARE
  • TWEET