Πέθανε ο «Λευκός Ιππότης της Soul», Wayne Cochran

Στη μπάντα του ξεκίνησε ο Jaco Pastorius ενώ τραγούδια του διασκεύασαν οι Blues Brothers

24/11/2017 @ 12:03

Ο Wayne Cochran, γνωστός σαν ο «Λευκός Ιππότης της Soul», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Διάσημος για το εκκεντρικό του χτένισμα και την ιδιαίτερη αμφίεσή του στη σκηνή –λέγεται πως επηρέασε την γκαρνταρόμπα του Elvis Presley την εποχή των εμφανίσεών του στο Las Vegas-, o Cochran συνεργάστηκε με τον Otis Redding και τον James Brown πριν ξεκινήσει την σόλο καριέρα του.

Κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ με το συγκρότημά του C.C. Riders πριν αποσυρθεί από τη μουσική στην αρχή της δεκαετίας του ‘80, με τους Blues Brothers να τον τιμούν διασκευάζοντας το κομμάτι του "Goin’ Back to Miami".

Ο Cochran είναι υπεύθυνος και για την ανακάλυψη και την ανάδειξη του μεγάλου μπασίστα Jaco Pastorius, ο οποίος έγινε μέλος των C.C. Riders.

Αναζητώντας διαφυγή από τις rock n’ roll ακρότητες γίνεται πάστορας και ιδρύει την Voice For Jesus Church, εκκλησία βασισμένη στη μουσική ερμηνεία.

«Δεν είμαστε ένα τυπικό εκκλησίασμα», εξηγεί σε παλαιότερή του συνέντευξη. «Είμαστε κάτι πολύ δυνατό που βασίζεται πάνω στη μουσική. Αν δεν θες να νιώσεις έκσταση δεν χρειάζεται να έρθεις στην εκκλησία μας καθώς δε μας ενδιαφέρουν τα καθιστά ανθρώπινα αγάλματα». 

Θυμηθείτε εδώ το "Goin’ Back to Miami" από τους Blues Brothers.

  • SHARE
  • TWEET