Το τρίτο Voices Of The Mist festival είναι προ των πυλών

Η ελληνική female-fronted metal σκηνή δίνει ραντεβού τον Μάρτιο

16/02/2018 @ 12:19

Voices Of The Mist Vol.3

Μετά από ένα χρόνο απουσίας το Voices Of The Mist Festival επιστρέφει, δίνοντας το τρίτο του ραντεβού με το κοινό της Female fronted metal σκηνής. Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στον ολοκαίνουργιο χώρο Temple Athens στο Γκάζι.

Την σκηνή του Temple Athens για λογαριασμό του Voices Of The Mist Vol.3 θα μοιραστούν οι Elysion, Meden Agan, Chrysilia, Sede Vacante και Upon Revival.

Elysion:

Οι Elysion, αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, δημιουργήθηκαν το 2006, κινούμενοι στον ευρύ χώρο του ατμοσφαιρικού female fronted Metal, με gothic και electro επιρροές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν την προσοχή του κοινού αλλά και δισκογραφικών εταιρειών, κερδίζοντας διακρίσεις όπως "Pop & Rock 2006" του ωδείου “Φίλιππος Νάκας”, "demo του μήνα" στο περιοδικό Metal Hammer, αλλά και πραγματοποιώντας μία σειρά από συναυλίες με χαρακτηριστικούς αντιπροσώπους του χώρου (The Gathering, Christian Death, Diary of Dreams, Star Industry, Firewind, Septicflesh, κλπ). Γρήγορα υπογράφουν το συμβόλαιο με την Γερμανική Massacre Records και κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους ''Silent Scr3am'' το 2009, με σημαντικό όπλο στην παραγωγή τον παγκόσμιο Ted Jensen (Evanescence, Iron Maiden, Slipknot, Nickelback, Korn, Marilyn Manson).

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία παίζοντας σε πολλά Headline shows, αλλά και ενώνοντας δυνάμεις επί σκηνής με μεγιστάνες του χώρου καθώς και του παγκοσμίου Metal στερεώματος. Χαρακτηριστικές στιγμές οι εμφανίσεις με Evanescence, Lacuna Coil, Draconian αλλά και η τιμή να είναι η πρώτη Ελληνική μπάντα που θα εμφανιστεί στο Hard Rock Hell Festival της Μ. Βρετανίας τον Δεκέμβρη του 2010, ανάμεσα σε Uriah Heep, Skid Row, Paul Dianno, Airbourne, Helloween, U.F.O, Saxon, Stratovarious. Οι Elysion κυκλοφορούν τον 2ο δίσκο τους με τίτλο "Someplace Better" τον Ιανουάριο του 2014, προσθέτοντας στο βιογραφικό τους τον αμερικανό παραγωγό Dan Certa (We Are The Fallen, Ben Moody, Kelly Clarkson, Seether). Συνεχίζοντας να καθιερώνουν το μουσικό τους στίγμα εντός και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιούν σημαντικά shows με θεμελιωτές της σκηνής (Leave’s Eyes, Anneke van Giersbergen). Κορυφαία στιγμή και η υποδοχή του Ρωσικού κοινού του Female Metal Dream Fest, σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, όπου οι Elysion μοιράζονται την σκηνή με Revamp, Stream of Passion και Sister Sin. Ακολουθούν επιλεγμένες εμφανίσεις μέχρι και σήμερα (Headline στο Voices of the Mist Vol.1 Fest, Draconian, κλπ) και με το full album τους ''Silent Scr3am'' να αγγίζει το θεαματκό, για κάθε Ελληνικό δεδομένο της σκηνής, νούμερο των 1.000.000 προβολών στο Youtube, η άνοιξη του 2017 βρίσκει τους Elysion στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του τρίτου κατά σειρά δίσκου τους από το οποίο θα πάρουμε μια μικρή γεύση τη εκείνη τη βραδιά! 

Meden Agan:

Οι Meden Agan δημιουργήθηκαν το 2005 στο Παρίσι από τον κιθαρίστα Diman Koutsogiannopoulos. Το πρώτο τους demo κυκλοφόρησε το 2006 αποσπώντας πολύ καλές κρητικές. Ακολουθεί το πρώτο άλμπουμ το 2007 με τίτλο "Illusions" με αντρικά τότε φωνητικά. Επιστρέφουν στην Ελλάδα με νέο πια line up Iliana Tsakiraki (vocals), Diman Koutsogiannopoulos (guitars), Tolis Mikroulis (keyboards), Aris Nikoleris (bass), and Panos Paplomatas (drums) και κυκλοφορούν το EP "Nemesis-Promo 2010". Tο 2011 ακολουθεί το 2ο άλμπουμ "Erevos Aenaon". Δυο χρόνια μετά μπαίνουν στα ARTemis Studios με την Maya Kampaki πλέον στα φωνητικά και ηχογραφούν το "Lacrima Day" το οποίο κυκλοφορεί το 2014. Το mastering του δίσκου γίνεται στα Finnvox Studios στην Φιλανδία από τον Mika Jussila (Nightwish, Children Of Bodom). Το 2015 τα φωνητικά της μπάντας αναλαμβάνει η Dimitra Panariti και κυκλοφορούν μαζί τον τελευταίο τους δίσκο "Catharsis" το 2018 από την No Remorse Records. Η μίξη του "Catharsis" έγινε στα Morton Studios και το mastering στα Fascination Studios από τον Jens Bogren (Arch Enemy, Symphony X). Έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα όπως Within Temptation, Tarja, Epica, Pain Salvation κ.α. και έχουν εμφανιστεί στο "Metal Female Voices Fest X". Οι symphonic/melodic metallers Meden Agan θα παρουσιάσουν στο Voices Of The Mist το ολοκαίνουργιο “Catharsis”.

Chrysilia: 

Οι Chrysilia είναι μια νεοσύστατη soundtrack/symphonic/folk metal μπάντα, δημιούργημα της rock performer και ηθοποιού musical Chryso Stamatopoulou, του Elias Pero (ex-Sovereign) και του γνωστού σε όλους Bob Katsionis (Firewind, Serious Black, Outloud). Έχοντας στο δυναμικό τους ταλαντούχους μουσικούς του χώρου, όπως, τον Teo Ross (Reload) στην κιθάρα, τον John Matzakos στα πλήκτρα, τον Jim Ramses (Keepers Of Jericho, On Thorns I Lay, Divurge) στο μπάσο, τον Nick Teteris (Tidal Dreams, Building Chaos) στα τύμπανα και τον Οδυσσέα (κρατική ορχήστρα Αθηνών) στο βιολί, συνθέτουν ένα πολύ δυνατό και πολλά υποσχόμενο σχήμα στην ελληνική folk metal σκηνή. Το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο “Et in Arcadia ego”, αφιερωμένο στην Αρκαδία, κυκλοφόρησε το 2017, σε παραγωγή, μίξη και mastering του Bob Katsionis, και έχει αποσπάσει πάρα πολύ θετικές κριτικές.

Sede Vacante:

Οι SEDE VACANTE είναι μια heavy melodic goth rock/metal μπάντα από την Καβάλα, που δημιουργήθηκε το 2013 από τον Michael Tiko (male vocals, guitars και synths) και την Constantine Alex (femalevocals). Αξιοσημείωτες είναι οι μουσικες τους σπουδες, με τον Michael Tiko να έχει σπουδάσει στο Berklee College of Music της Βοστώνης στις ΗΠΑ και η Constantine Alex στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής "Pr. Pantcho Vladigerov", Σόφια, Βουλγαρία. Και τα δύο μέλη έχουν μια εκτεταμένη εμπειρία στις live εμφανίσεις. Ο Tiko ήταν ο lead κιθαρίστας των "Rage of Romance" (με Vicky Psarakis στα φωνητικά, The Agonist) και υπήρξε κιθαρίστας σε πολυάριθμα σχήματα, ακόμη και Jazz. Η Alex τραγουδάει περισσότερα από 12 χρόνια και υπήρξε τραγουδίστρια σε πολυάριθμες μπάντες swing, jazz και rock. Το λογότυπο και το σύμβολο της μπάντας είναι δημιουργία του Gustavo Sazes (Arch Enemy, Firewind κλπ). Το ντεμπούτο άλμπουμ "Skies Infernal" κυκλοφορεί από την Pride & Joy Music (Γερμανία) στις 18 Νοεμβρίου 2016. Την μίξη του άλμπουμ ανέλαβε ο drummer και sound engineer Φώτης Benardo (πρώην Septic Flesh, Six4Nine) στα Devasounz Studios της Αθήνας και το master ο Jens Bogren (Fascination Street Studios) στο Örebro της Σουηδίας.

Οι κριτικές του άλμπουμ στον τύπο ήταν εξαιρετικά θετικές κατατάσσοντας τους SV ανάμεσα στις πιο ελπιδοφόρες goth μπάντες της εποχής.Το πρώτο βίντεο λήφθηκε από το κομμάτι "Hate Eternal" και έγινε ευπρόσδεκτο με ενθουσιασμό από τους οπαδούς με πάνω από 6.000 views από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας. Το 2017 στο δυναμικό των SV προστέθηκαν οι Jim Siou (Bass) και Janni K (Drums). Αυτή είναι η τρέχουσα σύνθεση, που άνοιξε τους DELAIN και τους SIRENIA στην πρώτη εμφάνισή τους στην Αθήνα, στις 27 Ιανουαρίου 2017, που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.Στα μέσα του Ιουνίου του 2017 το δεύτερο βίντεο από το "Skies Infernal", από το κομμάτι “Shepherd and Lamb”, κυκλοφόρησε δείχνοντας την σκληρότερη πλευρά του συγκροτήματος. Οι SV εμφανίστηκαν στις 29 Ιουνίου 2017 ανοίγωντας τους EVANESCENCE στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (Arenele Romane) κερδίζοντας πολύ κολακευτικά σχόλια. 

Upon Revival:

Οι Upon Revival είναι μια alternative metal/modern rock μπάντα. Ιδιαίτερα ταλαντούχοι και με αστείρευτη ενέργεια έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία, ενώ το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχαν στο Chania Rock Festival, μαζί με Blind Guardian, Septic Flesh, Warlord, Phil Cambell and the Bastard Sons και Innerwish. Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Ep με τίτλο "Epiphany". Πρόσφατα επέστρεψαν από το πρώτο τους mini tour στην Ελλάδα και στις 9 Μαρτίου επιστρέφουν στο Voices of the mist vol.3!

Voices Of The Mist

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Temple Athens, Ιάκχου 17 Γκάζι

Doors open: 19:00

Εισιτήριο 10e

Links:

Voices Of The Mist Festival
Temple Athens
Elysion
Meden Agan
Chrysilia
Sede Vacante
Upon Revival

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET