Ιπτάμενα γουρούνια «επιτίθενται» στον Trump στο Σικάγο

Αρχιτέκτονες προτείνουν μια «Φλοϋδική» λύση στο πρόβλημα του γιγαντιαίου Trump Tower

06/12/2016 @ 11:40

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Σικάγο μάλλον θα θεωρούσαν πιθανότερο να δουν γουρούνια να πετούν παρά μια Προεδρία Donald Trump, αλλά, μιας και συνέβη το δεύτερο, ντόπιοι αρχιτέκτονες θα φροντίσουν να συμβεί και το πρώτο!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο New World Design Ltd. δημοσίευσε μια πρόταση-λύση στο τελευταίο «πρόβλημα» της πόλης, τον τεράστιο πύργο δηλαδή με την γιγαντιαία επιγραφή με το όνομα του Trump στην πρόσοψη. Και η πρόταση αποτελείται από τέσσερα χρυσά μπαλόνια-γουρούνια που πετούν στους ουρανούς του Σικάγο, με αισθητική που σαφώς «κλείνει το μάτι» στους πατέρες όλων των ιπτάμενων γουρουνιών, τους Pink Floyd.

Οι ροκάδες αρχιτέκτονες δήλωσαν ότι τα τεράστια φουσκωτά θα δεθούν στις όχθες του ποταμού της πόλης και «θα προσφέρουν οπτική ανακούφιση στους πολίτες του Σικάγο»

Η πρόταση, αν και ηθελημένα ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες, έχει σαν βασικό πυρήνα έμπνευσης το artwork του κλασσικού δίσκου των Pink Floyd, "Animals", που κυκλοφόρησε το 1977. Την ιδέα για το εξώφυλλο είχε αρχικά ο Roger Waters και την μεταφορά της στο χαρτί ανέλαβαν οι Storm Thorgerson και Aubrey Powell της θρυλικής Hipgnosis, αλλά οι σπόροι της βρίσκονται στον πολιτικό μύθο του George Orwell, "Animal Farm".

Το αυθεντικό έργο δείχνει ένα μπαλόνι-γουρούνι να αιωρείται ανάμεσα στις υψικαμίνους του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Battersea του Λονδίνου.

Η πρόταση της NWD ενσωματώνει τα ίδια σύμβολα για να ασκήσει την ίδια κριτική στην καπιταλιστική απληστία, αν και οι αρχιτέκτονες ενθαρρύνουν τον κόσμο «να κάνει τις δικές του επεκτάσεις».

  • SHARE
  • TWEET