«Ο λόγος που οι Black Sabbath δεν προσέλαβαν ποτέ ρυθμικό κιθαρίστα»

H «μοναχική» διαδρομή του Tony Iommi

19/01/2018 @ 12:53

Σε τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Tony Iommi ρωτήθηκε για τον λόγο που τον έκανε να μη προσλάβει ποτέ έναν ρυθμικό κιθαρίστα στους Black Sabbath.

«Είχα δουλέψει με έναν ρυθμικό κιθαρίστα σε μια από τις πρώτες μπάντες που συμμετείχα, μαζί με τον Bill Ward. Ακουγόταν καλά αλλά μερικές φορές μπέρδευε τα πράγματα. Κανένας κιθαρίστας δε παίζει με τον ίδιο τρόπο και το διαφορετικό παίξιμο των δυο είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στον ήχο».

Και συνεχίζοντας:

«Εκείνη την εποχή, όταν δούλευα με άλλους κιθαρίστες ένοιωθα πάντα κάπως περίεργα. Δεν υπήρχε ταίριασμα. Αυτός είναι και ο λόγος που παρέμειναν οι Sabbath ένα τετραμελές σχήμα».

Καταλήγοντας, ο μεγάλος κιθαρίστας αναφέρθηκε στον Brian May.

«Με το πέρασμα των χρόνων έτυχε να παίξω, βέβαια, με αρκετούς άλλους κιθαρίστες. Θυμάμαι πόσο λειτουργικό ήταν το τζαμάρισμα που έκανα με τον Brian May. Ήμασταν στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και υπάρχει αλληλοσεβασμός. Πάντα βρίσκεται στο τραπέζι ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κιθαρίστα των Queen. Το ξανασυζητήσαμε όταν βρεθήκαμε πριν από περίπου 2 μήνες. Πλέον με ενδιαφέρει να κάνω πράγματα που μπορώ να απολαύσω. Αυτή η συνεργασία βρίσκεται, σίγουρα, στις προτεραιότητές μου».

  • SHARE
  • TWEET