Tony Iommi: «Μου είπαν ότι δεν θα ξαναπαίξω κιθάρα»

Ο θρυλικός κιθαρίστας μίλησε για το ατύχημα που είχε σε νεαρή ηλικία

20/12/2017 @ 15:43

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, μίλησε για τις πρώτες μέρες του ως μουσικός αλλά και για το ατύχημα που του κόστισε τα δάχτυλα του όταν δούλευε σε εργοστάσιο με λαμαρίνες.

«Ήμουν σε μια γραμμή και μου έστελναν πράγματα για να τα συγκολλήσω και πήγαινα όπου με χρειάζονταν. Μια μέρα, ο συνάδελφος που μου έστελνε κομμάτια λαμαρίνας δεν ήρθε, οπότε τον αντικατέστησα στην τεράστια πρέσα που χειριζόταν. Δεν κατάλαβα πως έγινε, μάλλον έβαλα το χέρι μου στην πρέσα καταλάθος. Και ξαφνικά έκλεισε τα δάχτυλα μου. Στην ουσία τράβηξα το χέρι μου για να το απελευθερώσω και κάπως έτσι έμεινε η άκρη των δακτύλων μου στην πρέσα.

Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί μου είπαν ότι δεν θα ξαναπαίξω κιθάρα. Ήμουν τόσο αναστατωμένος. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν υπάρχει λύση, ότι δεν θα ξαναέπαιζα.»

Ο Iommi ανέφερε ότι στις αρχές χρησιμοποιούσε λιωμένο πλαστικό προκειμένου να προστατέψει τα δάκτυλά του, αλλά δεν κατάφερε να έχει καλό κράτημα στις χορδές. Δοκίμασε διάφορα υφάσματα πάνω από το λιωμένο πλαστικό, μέχρι που κατέληξε σε κομμάτια από ένα παλιό δερμάτινο μπουφάν.

«Μπόρεσα να παίξω κιθάρα με αυτό, αλλά χρειάστηκε χρόνο να το συνηθίσω και ήταν πολύ επίπονο. Έψαξα να βρω και λεπτές χορδές αλλά δεν υπήρχαν τότε, οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω χορδές από μπάντζο. Και έπαιζα πολλά χρόνια με αυτές.»

  • SHARE
  • TWEET