Αυτό είναι το πιο χαρούμενο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής!

Νευροψυχολόγοι ανακοίνωσαν πως βρήκαν τους λόγους που ένα τραγούδι μπορεί να σε κάνει χαρούμενο

23/09/2016 @ 09:20

Δεκάδες έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει η σχέση της μουσικής με την διάθεση και την ψυχολογία ενός ανθρώπου.

Ακόμα κι αν δεν είσαι επιστήμονας θα συμφωνήσεις με το παραπάνω, ωστόσο μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι βρήκε ποιο είναι το πιο χαρούμενο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής!

Στην έρευνα, που διεξήχθη από νευροψυχολόγους, ζητήθηκε από μια ομάδα συμμετεχόντων να ακούνε συνεχώς μουσική για δυο εβδομάδες. Όπως αποδείχτηκε, ο μέσος όρος του ρυθμού ενός "feel good" τραγουδιού είναι υψηλότερος από ένα pop κομμάτι. Εκεί, που ένα pop τραγούδι φτάνει στα 118 beats το λεπτό (BPM), η λίστα με τα χαρούμενα τραγούδια έχει ως μέσο όρο τα 150 BPM.

Η έρευνα επιδίωξε παράλληλα την εύρεση ενός μόνο κομματιού που μπορεί να κάνει όσους το ακούνε πιο ευτυχισμένους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαδικασία εύρεσης του ιδανικού κομματιού ήταν δύσκολη, εξαιτίας των προτιμήσεων των συμμετεχόντων σε μια τεράστια γκάμα τραγουδιών. Ο επικεφαλής Jacob Jolij ανέλυσε εκτός από τη μουσική και τους στίχους των κομματιών με τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Η διαδικασία κράτησε μήνες, η ομάδα των νευροψυχολόγων κατέληξε στη δημιουργία μιας φόρμουλας με 126 κομμάτια των τελευταίων 50 ετών, και την ανακήρυξη του "Don't Stop Me Now" των Queen (από το "Jazz" του 1978) ως το τραγούδι που μπορεί να σε κάνει χαρούμενο ανα πάσα στιγμή! Κατατάχθηκε πρώτο στην λίστα, συγκεντρώνοντας την ψήφο τουλάχιστον 2.000 συμμετεχόντων.

Θυμηθείτε το από εδώ και πείτε μας στα σχόλια ποιο τραγούδι κάνει εσάς ευτυχισμένους, όποια κι αν είναι η διάθεσή σας!

  • SHARE
  • TWEET