Tim Sult: «Ο Lemmy ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρος»

Οι Deep Purple αγαπημένη μπάντα του κιθαρίστα των Clutch

26/05/2016 @ 14:44

Ο κιθαρίστας των Clutch, Tim Sult σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρεται σε ένα άγνωστο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Lemmy, κατά τη διάρκεια της κοινής περιοδείας των Clutch με τους Motorhead λίγο πριν ο ιστορικός frontman πεθάνει.

«Τον προηγούμενο χρόνο κάναμε μια κοινή εμφάνιση με τους Motorhead στη Γερμανία. Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο και περιμέναμε τις αποσκευές μας, διαπιστώσαμε πως το μπάσο του Dan Maines έλειπε. Είχε γίνει κάποιο λάθος στις αποσκευές από την αεροπορική εταιρεία. Ο Lemmy βλέποντας την αγανάκτηση μας, πλησίασε τον Dan και του είπε πως μπορεί να έρθει να διαλέξει όποιο μπάσο θέλει από τα δικά του. Ήταν πολύ γενναιόδωρο εκ μέρους του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Sult ρωτήθηκε για την αλλαγή του μουσικού του γούστου όταν κάποιος του έδωσε τρεις κασέτες με hardcore την δεκαετία του 80: «Το hardcore μου άλλαξε τα μυαλά και μου άνοιξε νέους μουσικούς ορίζοντες. Στα τέλη της δεκαετίας του 80 είχα βαρεθεί να ακούω συγκροτήματα σαν τους AC/DC. Φυσικά όμως η αγάπη μου για τους AC/DC αναζωπυρώθηκε όταν ξεκινήσαμε τις περιοδείες».

Σε ερώτηση για την αγαπημένη του μπάντα ο κιθαρίστας των Clutch απαντά: «Σίγουρα οι Deep Purple. Όσο υπάρχουν ακόμα σαν είδος θα είναι πάντα οι αγαπημένοι μου».

Οι Clutch, που φέτος κλείνουν τα 25 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή, βρίσκονται σε περιοδεία για τον τελευταίο τους δίσκο Psychic Warfare.

  • SHARE
  • TWEET