Το Tidal κατά του μητρικού θηλασμού;

Πρώην υπάλληλος καταγγέλλει απόλυση με σεξιστικά αίτια και καταθέτει μήνυση ενάντια στην εταιρεία-ουτοπία των πνευματικών δικαιωμάτων

23/11/2016 @ 12:46

Η Lisette Paulson, πρώην υπάλληλος του Tidal, της υψηλής ευκρίνειας μουσικής υπηρεσίας streaming που λάνσαρε πριν την περασμένη Άνοιξη μια all-star ομάδα καλλιτεχνών και μουσικών, καταθέτει μήνυση εναντίον των πρώην εργοδοτών της και ο λόγος είναι αρκετά ενοχλητικός για το προφίλ της εταιρείας που ευαγγελίζεται την ουτοπία των ίσων ευκαιριών και έχει χριστεί αυτόκλητα προστάτης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η πρώην υπάλληλος της εταιρείας στην οποία έχουν ίσα μερίδια αστέρες- ιδρυτικά μέλη όπως οι Jack White, Chris Martin, Win Butler και Régine Chassagne των Arcade Fire, αλλά και η Nicki Minaj, η Rihanna, ο Jay Z, ο Usher και ο Kanye West, κατηγορεί την διοίκηση για σεξιστική συμπεριφορά και διακρίσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και την μητρότητα.

Η νέα μητέρα ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από το Tidal την αμέσως επομένη της ημέρας που ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν χώρο που θα της προσέφερε την απαραίτητη ιδιωτικότητα όταν θα έκανε χρήση του θηλάστρου της. 

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει η Paulson ότι ο Deiree Perez, Γενικός Διευθυντής του Tidal, της ζήτησε να κάνει χρήση του μπάνιου και της απαγόρευσε να χρησιμοποιεί κάποιο από τα γραφεία. Η μηνυτήρια αναφορά της Paulson αναφέρει ότι η εταιρεία παραβίασε την Πράξη περί Ισότητας στην Εργασία, καθώς και τους εργασιακούς νόμους της Νέας Υόρκης. Εκπρόσωποι του Tidal δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία δήλωση.

Το Tidal προσφέρει μουσικό streaming υψηλής ποιότητας ήχου για πάνω από 25 εκατομύρια τραγούδια και 75.000 βίντεο υψηλής ευκρίνειας με χρέωση 9.99$/μήνα στην κατηγορία standard και 19.99$ για υψηλότερης ποιότητας ήχο.

  • SHARE
  • TWEET