«Έφυγε» ο ντράμερ του Rory Gallagher, Ted McKenna

Συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Alex Harvey, ο Ian Gillan και ο Michael Schenker

21/01/2019 @ 09:56

«Έφυγε» από τη ζωή ο Ted McKenna σε ηλικία 68 ετών. 

Ο μεγάλος ντράμερ είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Rory Gallagher, οι Sensational Alex Harvey Band, ο Ian Gillan και ο Michael Schenker.

Γεννημένος στο Lennoxtown της Σκωτίας το 1950 ο McKenna συμμετείχε και στα επτά στούντιο άλμπουμ των Sensational Alex Harvey Band και μετά από την διάλυσή τους, το 1978, αντικατέστησε τον Rod de'Ath στην μπάντα του Rory Gallagher. Βρέθηκε στο πλευρό του μεγάλου Ιρλανδού κιθαρίστα στις ηχογραφήσεις των οριακών άλμπουμ "Photo-Finish", "Top Priority" αλλά και στο live δίσκο "Stage Struck". 

Τα τελευταία χρόνια ο McKenna έγινε μέλος των Michael Schenker Fest, της επανένωσης του μεγάλου κιθαρίστα με τα original μέλη-τραγουδιστές της μπάντας του Gary Barden, Graham Bonnet και Robin McAuley.

Ο Ted McKenna άφησε την τελευταία του πνοή εν μέσω ενός χειρουργείου, λόγω επιπλοκών επέμβασης για την αντιμετώπιση κήλης, και συγκεκριμένα αιμορραγίας που δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπισθεί.

Πριν από μερικές μόλις εβδομάδες, ο Σκωτσέζος είχε βρεθεί για μία ακόμη φορά -και τελευταία  όπως θα αποδεικνυόταν- στην σκηνή του Κυττάρου, στο πλευρό του Gerry McAvoy ως μέλος των Band Of Friends, για την καθιερωμένη, ετήσια συναυλία εορτασμού της μουσικής του Rory Gallagher.

Μάλιστα, με αφορμή την αντίστοιχη συναυλία πριν από δύο χρόνια, μας είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη, μιλώντας φυσικά για τον θρυλικό Ιρλανδό κιθαρίστα, αλλά και για την πορεία του ίδιου στην μουσική βιομηχανία. 

Δείτε παρακάτω τον αποχαιρετιμό του Gerry McAvoy στον σύντροφο και συνοδοιπόρο του.

  • SHARE
  • TWEET