Αυτά είναι τα ακουστικά του μέλλοντος;

Το Concept N της Sony φοριέται γύρω από τον λαιμό

17/03/2016 @ 17:35

Με τα χρόνια, οι τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο του εξοπλισμού ήχου έχουν χαρίσει στους λάτρεις της μουσικής ακουστικά που όχι μόνο απομονώνουν τον περιβάλλοντα θόρυβο, αλλά επίσης μπορούν να φορεθούν χωρίς την ταλαιπωρία των μπερδεμένων καλωδίων. Σήμερα υπάρχουν ακόμη και κάποια που μπορεί να ντοπάρουν τους ακροατές με ουσίες.

Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο gadget που προτείνει η Sony πραγματικά μοιάζει να έρχεται από το μέλλον. Το πρωτοεμφανιζόμενο σύστημα Concept N, αντίθετα με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο κυκλοφορεί στην αγορά, δεν εφαρμόζει πουθενά κοντά στα αυτιά σας.

Αντί αυτού, τα ακουστικά τοποθετούνται γύρω από τον λαιμό, με τα ενσωματωμένα ηχεία να κατευθύνουν μελετημένα τον ήχο προς τα αυτιά, δημιουργώντας μια προσωπική ηχητική φυσαλίδα γύρω από το κεφάλι αυτού που τα φοράει. Η κεντρική ιδέα έχει να κάνει με το να επιτρέπεται στους χρήστες να ακούν μουσική χωρίς να θυσιάζουν υποχρεωτικά τους ήχους που παράγονται στο περιβάλλον τους.

Άλλα χαρακτηριστικά του Concept N είναι μια κάμερα στο πίσω μέρος τους, η λειτουργία GPS, η bluetooth σύνδεση με τις συσκευές αναπαραγωγής ήχου και η δυνατότητα να δέχονται φωνητικές εντολές.

Για όσους θέλουν να εναλλάσσουν την εμπειρία ακρόασής τους από το μέλλον με την συμβατική, κάθε σετ Concept N έρχεται με ένα ζευγάρι παραδοσιακά ακουστικά, που όμως κι αυτά διαθέτουν τρύπες που διασφαλίζουν την επαφή του χρήστη με το ηχητικό περιβάλλον του.

Δείτε ένα διαφωτιστικό video εδώ.

  • SHARE
  • TWEET