O Steven Wilson υπογράφει το soundtrack ηλεκτρονικού παιχνιδιού

Το "Last Day Of June" θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου, ενώ το ομώνυμο παιχνίδι είναι ήδη διαθέσιμο από τον Αύγουστο

27/11/2017 @ 16:32

Ο Steven Wilson έχει αναλάβει το soundtrack του ηλεκτρονικού παιχνιδιού "Last Day Of June", το οποίο θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου.

Οι δημιουργοί του "Last Day Of June" εμπνεύστηκαν το παιχνίδι από το τραγούδι του Wilson "Drive Home". Το παιχνίδι περιέχει κομμάτια από τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ του Wilson, "Insurgentes", "Grace For Drowning", "The Raven That Refused To Sing (And Other Stories)" και "Hand.Cannot. Erase.", όπως επίσης και από το project του, Bass Communion. Όλα τα τραγούδια έχουν μετατραπεί σε ορχηστρικά, αποκλειστικά για το παιχνίδι.

Ο Wilson δήλωσε: «Πριν δύο χρόνια με ρώτησαν αν συμφωνούσα με το να πάρουν κάποια κομμάτια από το "Drive Home" και να τα χρησιμοποιήσουν ως βάση για ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Δεν είχα ιδέα πως θα ήταν αυτό το εγχείρημα, αλλά ενθουσιάστηκα όταν το είδα».

«Πάντα ήθελα να φτιάξω μια ταινία. Κατά κάποιον τρόπο πιστεύω ότι το κατάφερα. Δεν πίστευα ποτέ ότι τα παιχνίδια θα μπορούσαν να θεωρηθούν τέχνη. Άλλαξα γνώμη όταν είδα και βίωσα το "Last Day Of June"».

To παιχνίδι "Last Day Of June" κυκλοφόρησε τον Αύγουστο.

O Wilson πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο για το κομμάτι του "Nowhere Now", που περιλαμβάνεται στο τελευταίο δίσκο του "Το The Bone".

  • SHARE
  • TWEET