«Τα mainstream μέσα με εμποδίζουν να προσεγγίσω μεγαλύτερα ακροατήρια»

Ο Steven Wilson θα ήθελε να έχει την ίδια μεταχείριση με τους Radiohead

07/05/2018 @ 13:37

Σε πρόσφατη συζήτησή του με δημοσιογράφο ο Steven Wilson επιτέθηκε στα mainstream μέσα, λέγοντας πως τον εμποδίζουν να προσεγγίσει μεγαλύτερα ακροατήρια.

«Η αλήθεια είναι πως όποιος ασχολείται με την τέχνη, είτε αυτός είναι μουσικός, είτε κινηματογραφιστής, είτε συγγραφέας, είτε ζωγράφος, πιστεύει βαθιά μέσα του πως κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό. Είναι πολύ φυσικό, λοιπόν, να θέλει να μοιραστεί το έργο του με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Βέβαια, πάντα υπάρχει και ένα εμπόδιο στο δρόμο, που λέγεται mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα εν λόγω μέσα έχουν εναντιωθεί έντονα σε εμένα».

Και συνεχίζοντας:

«Δε νομίζω πως η δουλειά μου είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εντάξει, δεν είναι mainstream pop αλλά υπάρχουν αρκετές «προσιτές» μελωδίες για το ευρύ κοινό. Εκνευρίζομαι, λοιπόν, όταν αυτές οι μελωδίες δεν φτάνουν στα αυτιά ενός μεγαλύτερου ακροατηρίου. Ένα κλασικό παράδειγμα για να γίνω κατανοητός είναι οι Radiohead. Όποιος ακούει μουσική έχει αποφασίσει αν του αρέσουν ή όχι οι Radiohead. Αυτό, απλά, συμβαίνει, γιατί όλος ο κόσμος είχε κάποια στιγμή στη ζωή του την ευκαιρία να ακούσει αυτή τη μπάντα»

Ολοκληρώνοντας το συλλογισμό του:

«Θα έλεγα πως το 90% του ακροατηρίου της rock μουσικής, δεν ξέρει καν ποιος είμαι. Δεν είχαν την ευκαιρία να αποφασίσουν αν τους αρέσει η μουσική μου ή όχι. Αν δεν τους άρεσε θα ήμουν μια χαρά. Απλά θα ήθελα να ξέρω πως είχαν την ευκαιρία να την ακούσουν και να την κρίνουν».

O τελευταίος δίσκος του Wilson, "To The Bone", κυκλοφόρησε τη χρονιά που μας πέρασε.

  • SHARE
  • TWEET