Steve Harris: «Οι Iron Maiden δε ζήτησαν ποτέ χρήματα από μπάντες για να τους κάνουν support»

«Είναι σημαντικό οι παλιοί να βοηθούν τους νέους…»

26/10/2016 @ 12:30

Ο μεγάλος μπασίστας Steve Harris σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρει πως οι Iron Maiden δε θα ζητήσουν ποτέ χρήματα από μπάντες για να τους κάνουν support στις περιοδείες τους, παρακινώντας και άλλα επιτυχημένα συγκροτήματα να κάνουν το ίδιο.

Επιχειρηματολογεί λέγοντας πως οι «μεγάλοι» έχουν μια καλή ευκαιρία να «αναθρέψουν» τους εκκολαπτόμενους σημαντικούς μουσικούς του μέλλοντος και επιπρόσθετα τους δίνεται η δυνατότητα να «επιστρέψουν κάτι» στη σκηνή που τους ανέδειξε.

Είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις τα support σχήματα χρειάζεται να «εξαγοράσουν» τη συμμετοχή τους σε μια περιοδεία δίνοντας χρήματα στους headliners για να τους «ανοίξουν».

Ο Harris δηλώνει εκνευρισμένος: «Έχω σοβαρό πρόβλημα με τους μουσικούς που χρεώνουν νέες μπάντες για να τους κάνουν support. To σιχαίνομαι. Δε το έχω κάνει και δε πρόκειται ποτέ να το κάνω. Είναι σημαντικό οι παλιοί να βοηθούν τους νέους».

Και συνεχίζοντας: «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά αλλά βέβαια είχα και αρκετή τύχη κατά τη διάρκεια της πορείας μου. Στο τέλος της ημέρας όμως είναι όμορφο να επιστρέφεις κάτι πίσω».

Μιλώντας για το σόλο project που έχει δημιουργήσει και τους μουσικούς που το αποτελούν αναφέρει: «Είναι όλοι ταλαντούχοι μουσικοί και τους αξίζει η αναγνώριση που μέχρι τώρα δεν είχαν. Με ευχαριστεί και διασκεδάζω να βλέπω τις αντιδράσεις τους όταν επισκεπτόμαστε μια χώρα που δεν έχουν δει ποτέ».

Να θυμίσουμε πως οι Iron Maiden θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο και το Μάιο του επόμενου χρόνου.

  • SHARE
  • TWEET