Οι Soundgarden δίνουν το όνομά τους σε περιβαλλοντικό σκάφος

Μέλη του συγκροτήματος στην τελετή καθέλκυσης

05/07/2016 @ 13:42

O Kim Thayill και ο Matt Cameron των Soundgarden παρακολούθησαν την καθέλκυση περιβαλλοντικού, ερευνητικού σκάφους που πήρε το όνομα του συγκροτήματος, αποδίδοντας του, με αυτόν τον τρόπο, τιμές.

Το SoundGuardian θα παρακολουθεί την ποιότητα του νερού του Puget Sound, περιοχής που βρίσκεται πολύ κοντά στο Seattle, γενέτειρα των Soundgarden.

Το όνομα επιλέχθηκε μετά από δημόσια ψηφοφορία, με τους 178 από 316 ψήφους να επιλέγουν το όνομα της μπάντας, το οποίο εν τέλει επικράτησε επιλογών όπως Cascadia και SeaKing.

Να υπενθυμίσουμε πως το συγκρότημα του Chris Cornell «δανείστηκε» το όνομά του από ένα υπαίθριο γλυπτό που βρισκόταν στην όχθη της λίμνης Washington, η οποία θα βρίσκεται στο πεδίο δράσης του σκάφους.

Ο ντράμερ Matt Cameron δήλωσε: «Έχουμε κερδίσει Grammys και ορισμένα ακόμα βραβεία. Αυτή όμως είναι ίσως η πιο ξεχωριστή τιμή που μας έχει γίνει καθώς είναι συνδεδεμένη με την πόλη μας. Μας απασχολούν ιδιαιτέρως τα περιβαλλοντικά ζητήματα και οι φυσικοί πόροι. Είμαστε πολύ υπερήφανοι».

Ο κιθαρίστας Kim Thayill από την πλευρά του, ανέφερε: «Πρόκειται για πολύ σοβαρά ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος και χαίρομαι που βρίσκομαι σε μια πόλη που έχει δημιουργήσει παράδοση σε αντίστοιχα θέματα».

  • SHARE
  • TWEET