Sivert Hoyem: Θα βιντεοσκοπηθούν και οι δύο βραδιές στο Ηρώδειο

«Στην Ελλάδα έχω δώσει τις πιο πολλές από τις καλύτερες συναυλίες μου!»

29/09/2016 @ 01:24

Ο Sivert Hoyem θα βρεθεί στο Ηρώδειο για δύο συναυλίες, απόψε και την Κυριακή, 2 του Οκτώβρη. Εν όψει των δύο μουσικών βραδιών στην Αθήνα και προς τιμήν του Νορβηγού τραγουδιστή, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, κ. Jorn Eugene Gjelstad, φιλοξένησε χθες, Τετάρτη, στην νέα στέγη της πρεσβείας την σχετική συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος ο Sivert εμφανίστηκε χαλαρός και, πάντα ευγενικός και γοητευτικός, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αφού παραδέχτηκε αστειευόμενος ότι «δεν έχει ξαναδώσει συνέντευξη τύπου ποτέ στο παρελθόν και δεν γνωρίζει τί πρέπει να κάνει».

Δήλωσε πώς λόγω του αυστηρού κανονισμού του Ηρωδείου για χαμηλά ντεσιμπέλ, θα φροντίσει αυτός και η μπάντα του να έχουν έναν πιο «ισορροπημένο» ήχο, ενώ μας αποκάλυψε ότι θα βρεθούν περί τα δέκα άτομα πάνω στην σκηνή.

Σχετικά με την επιλογή του Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σχολίασε πως του αρέσουν τα μέρη που φέρουν την σφραγίδα του χρόνου, μιας και ο ίδιος αγαπά την Ιστορία: «Αν και ο προσωπικά δεν είμαι θρησκευόμενος, όταν ένα μέρος σημαίνει πολλά για πολλούς ανθρώπους, τότε, ναι, ίσως θα μπορούσες να πεις ότι γίνεται ιερό».

Προσπάθησε να εξηγήσει την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με το ελληνικό κοινό, αποδίδοντάς την στην κοινή αγάπη για κάθε τι το θεατρικό, το σκοτεινό και rock: «Δείχνουν να μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, η PJ Harvey, ο Leonard Cohen, ο Nick Cave και οι Bad Seeds... Δεν βρίσκω πολλές διαφορές μεταξύ των Νορβηγών και των Ελλήνων. Στην πραγματικότητα, θεωρώ ότι οι άνθρωποι γενικά δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους».

Μας εκμυστηρεύτηκε ότι ασχολήθηκε με το rock και αποφάσισε να μπει σε μπάντα λόγω της «γνωριμίας» του με το υλικό των Doors και τον Jim Morrison στην εφηβεία του.

«Κάποια από τα ωραιότερα live που έχω κάνει, έχουν γίνει εδώ, στην Ελλάδα!» είπε με ειλικρίνεια και συνέχισε, για το μεταναστευτικό, την κοινωνική κρίση στην Ευρώπη και την θέση της Τέχνης σε όλα αυτά: «Γράφω προσωπική, θα έλεγα ρομαντική μουσική, αλλά είναι ωραίο όταν τα τραγούδια σου έχουν κοινωνικά μηνύματα. Η μουσική είναι ισχυρή, μπορεί να κινητοποιήσει».

«Όταν μια κρίση είναι σε εξέλιξη, θεωρώ ότι οι καλλιτέχνες δεν μπορούν πλέον να επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν Τέχνη για την Τέχνη.»

Τέλος, μας αποκαλύφθηκε ότι δύο συνεργεία από Ελλάδα και Νορβηγία θα βιντεοσκοπήσουν τις δύο βραδιές στο Ηρώδειο και πως θα έχουμε την κυκλοφορία ενός live άλμπουμ και ίσως ενός φιλμ ή της ίδιας της συναυλίας σε DVD.

 

Ανταπόκριση για το Rocking.gr: Κατερίνα Μυτιληναίου

  • SHARE
  • TWEET