Ο καρχαρίες προτιμούν το …heavy metal

Επιστημονικό βιβλίο ισχυρίζεται πως στους καρχαρίες αρέσει το σκληρό rock ενώ οι γάτες χαλαρώνουν με κλασική

04/10/2016 @ 15:09

Οι καρχαρίες αγαπούν το heavy metal, τη rock και έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στους AC/DC σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο.

Οι συγγραφείς του "The Mice Who Sing For Sex: And Other Weird Tales From The World Of Science" επικαλούνται έρευνες που έχουν δείξει πως οι καρχαρίες έλκονται από τους ήχους των χαμηλών συχνοτήτων (20-60 cycles/second) του heavy metal.

Σύμφωνα με το βιβλίο οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες προτιμούν τα τραγούδια των AC/DC, "You Shook Me All Night Long" και "If You Want Blood (You Got It)". Όταν «εκτέθηκαν» στις νότες των παραπάνω μειώθηκε η επιθετικότητά τους και παρουσιάστηκαν αρκετά πιο ήρεμοι.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη που αναφέρεται στο βιβλίο έχει να κάνει με έρευνα η οποία περιγράφει την εκπαίδευση τεσσάρων ψαριών και τις δυνατότητες αναγνώρισης μουσικών κομματιών –όταν τους δοθεί τροφή προς επιβράβευση- που μπορούν να αναπτύξουν. Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς: «Τα δυο εκπαιδεύτηκαν με Bach και τα άλλα δυο με Stravinsky. Τα ψάρια είχαν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν τους δυο συνθέτες και επιπρόσθετες έρευνες έδειξαν πως μερικά ψάρια εκδήλωσαν και προτίμηση σε κάποιον από τους συνθέτες».

Τέλος μια έρευνα που έγινε το 2015 αποκάλυψε πως οι γάτες ηρεμούν ακούγοντας κλασική μουσική. Όταν οι ερευνητές τους έβαλαν να ακούσουν το "Adagio For Strings" του Samuel Barber παρουσίασαν άμεσα μια σαφώς πιο γαλήνια εικόνα ενώ όταν εκτέθηκαν στους ήχους της rock απέκτησαν νευρικότητα. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι συχνότητες της κλασικής μουσικής ταιριάζουν με αυτές του …γουργουρητού τους.

Το βιβλίο γράφτηκε από τη ραδιοφωνικό DJ Lliana Bird και τον ερευνητή νευρολόγο Dr Jack Lewis και θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου.

  • SHARE
  • TWEET