Νέο πολιτικό τραγούδι από τον Serj Tankian (video)

Το ακουστικό κομμάτι είναι ένα κάλεσμα εκεχειρίας μεταξύ Αρμενίων σε εμπόλεμη περιοχή του Αζερμπαϊτζάν

05/05/2016 @ 11:21

Ο τραγουδιστής των System Of A Down, Serj Tankian επηρεασμένος από τον πόλεμο των τεσσάρων ημερών του περαμένου Απρίλη και τη δύναμη ψυχής των Αρμένιων μαχητών στο Nagorno-Karabakh, μια περιοχή που μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν και συνορεύει με την Αρμενία, έγραψε το πολιτικό τραγούδι "Artsakh".

Το τραγούδι είναι ένα κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους κατοίκους του Artsakh ενώ παράλληλα δηλώνει, αυτό που ο Tankian αποκαλεί αποφασιστικότητα των Αζέρων.     

«Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στον συγκεκριμένο τόπο για πάνω από χίλια χρόνια», αναφέρει ο τραγουδιστής των SOAD σε δήλωσή του.

Και συνεχίζει: «Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την ιδιόρρυθμή χρήση του συγκεκριμένου τόπου από την αυτοκρατορία, το Artsakh κατέληξε στο Αζερμπαϊτζάν. Οι κάτοικοι της περιοχής όμως κέρδισαν την ανεξαρτησία τους και έζησαν με αξιοπρέπεια τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δε πιστεύω σε πολέμους και σε σύνορα αλλά υποστηρίζω την αυτοδιάθεση των λαών και την ζωή χωρίς καταπίεση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο νομίζω πως έχει έρθει η ώρα της αναγνώρισης της Δημοκρατίας του Artsakh (Nagorno-Karabakh)».

Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα ο Serj Tankian για το νέο του πολιτικό τραγούδι εδώ και διαβάστε την μετάφραση των στίχων του "Artsakh" στα αγγλικά.

"We've always lived on these lands,
Reaped and harvested these fields,
Generations sprung from your rivers,
Children born from your mountains,
The public mask of tradition,
The struggle for liberation or death,
The enemy's gaze at your terrain,
Our smiles at your bosom,
At your bottomless will.
We're going to sing with our fists
With the tricolor flag of justice,
Humanitarian love of peace
With the holy blessing of a child's face,
We are going to prevail with culture
We are going to prevail with culture
We are going to prevail by being Armenian."
 

  • SHARE
  • TWEET