Roger Waters: «Ο Thom Yorke δεν θα έπρεπε να γκρινιάζει»

Νέα «επίθεση» στον frontman των Radiohead λόγω της επικείμενης συναυλίας τους στο Τελ Αβίβ

17/07/2017 @ 11:03

Ο Roger Waters έκανε και νέα «επίθεση» στον Thom Yorke λόγω της απόφασης των Radiohead να δώσουν συναυλία στο Τελ Αβίβ.

«Το γνωρίζω πως ο Thom Yorke γκρινιάζει για το πόσο προσβεβλημένος αισθάνεται», είπε ο Waters που υποστηρίζει το Κίνημα BDS (Boycott, Divestment and Sanctions), κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης που παραχώρησε μέσω Facebook το Σάββατο μαζί με την Επιτροπή  του BDS.

«Λοιπόν, Thom, δεν θα έπρεπε να αισθάνεσαι προσβεβλημένος γιατί αν ήξερες τί συμβαίνει, θα είχες μια συζήτηση με τον Ken Loach [σ.σ.: σκηνοθέτης] που σε παρακαλάει να συζητήσετε, ή μαζί μου. Κι εγώ σε παρακάλεσα, Thom. Σου έστειλα πολλά email, παρακαλώντας σε να κάνουμε μια κουβέντα, όπως έκανε και ο Brian Eno. Μας αγνόησες όλους, δεν συζητάς τίποτα με κανέναν. Αυτό το είδος απομόνωσης δεν βοηθάει κανέναν.»

Όταν ο Yorke αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ζήτημα, τον Ιούνιο, «ξεχώρισε» τον Waters, γιατί ο Nigel Godrich, παραγωγός των Radiohead, συνεργάστηκε μαζί του στον νέο του δίσκο.

Ο Yorke είχε πει ότι όσοι ασκούν κριτική στο συγκρότημά του, υποθέτουν «ότι [οι Radiohead] δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα, όταν στην πραγματικότητα ο Jonny Greenwood έχει και Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς φίλους και η σύζυγός του είναι Εβραία Αραβικής καταγωγής». Ο Waters προσπάθησε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του Yorke: «Μπορώ να καταλάβω απολύτως γιατί κάποιοι Νοτιοαφρικανοί θα προσβάλλονταν αν τους έλεγαν ότι αυτοί οι άνθρωποι – ο Thom Yorke για παράδειγμα- γνωρίζουν περισσότερα για το απαρτχάιντ από ας πούμε τον Desmond Tutu. Είναι σαφώς γελοίο».

  • SHARE
  • TWEET