Συρία: O Roger Waters βοηθά μητέρα να ξανασμίξει με τα παιδιά της

Οι δυο ανήλικοι είχαν απαχθεί από τον πατέρα τους για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

22/01/2019 @ 10:50

Δύο μικρά παιδιά από την Καραϊβική που μεταφέρθηκαν στην Συρία από τον πατέρα τους, ο οποίος ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ξαναβρέθηκαν μετά από 5 χρόνια με την μητέρα τους, με την ουσιαστική βοήθεια του Roger Waters.

Οι αρχές των ημιαυτόνομων κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας παρέδωσαν σήμερα τα παιδιά στη μητέρα τους, στην πόλη Καμισλί.

O δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως ο Αγιούμπ Φερέιρα, 7 ετών και ο αδελφός του Μαχμούντ, 11 ετών απήχθησαν το 2014 από το Τρινιδάδ και Τομπάγκο και μεταφέρθηκαν στη Ράκα, την πρώην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Μετά την ήττα των τζιχαντιστών στα τέλη του 2017, η περιοχή πέρασε στα χέρια Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με την πάμφτωχη μητέρα να μην έχει την παραμικρή ιδέα για το που βρίσκονται τα παιδιά της.

Η διαδικασία για τον επαναπατρισμό των παιδιών ήταν πολύπλοκη και πολύ ακριβή, μέχρι που ανέλαβε τα πάντα ο 75χρονος  Roger Waters.

«Πλήρωσε όλα τα έξοδα της διαδικασίας καθώς και τα αεροπορικά εισιτήρια για να έρθει η μητέρα από το Τρινιδάδ», ανέφερε ο δικηγόρος

Περίπου 1.000 ξένοι τζιχαντιστές, μαζί με 550 γυναίκες και 1.200 παιδιά, κρατούνται σήμερα από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις. Από τον πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 360.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν εκατομμύρια άλλοι.

  • SHARE
  • TWEET