Roger Glover: «Οι Led Zeppelin μου έμαθαν τί θα πει heavy»

Ποια είναι η γνώμη του μπασίστα των Deep Purple και για τους Black Sabbath;

04/04/2017 @ 10:25

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε Ιταλικό μέσο, ο μπασίστας των Deep Purple, Roger Glover, ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που ζηλεύει στις άλλες δύο μπάντες που μαζί με τους Deep Purple φτιάχνουν την «αγία τριάδα» του Βρετανικού σκληρού ήχου –τους Black Sabbath και τους Led Zeppelin.

O Glover απάντησε: «Όχι πραγματικά. Δεν ήξερα στην ουσία πολλά για τους Black Sabbath. Πίστευα ότι το "Paranoid" ήταν όντως υπέροχο single, αυτό μου άρεσε. Αλλά ποτέ δεν βούτηξα στους δίσκους. Zeppelin είχα ακούσει πριν μπω στους Purple – σε καμια-δυο βδομάδες. Και το λάτρεψα! Εκείνο το πρώτο άλμπουμ των Zeppelin μου τίναξε τα μυαλά και, στην πραγματικότητα, άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμουν για την μουσική».

«Στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του '60, γινόταν ευρεία χρήση της λέξης ‘heavy’ – heavy μουσική. Ας πούμε, ο [Jimi] Hendrix ή οι Cream ήταν πρωτοπόροι τότε. Πίστευα και heavy... Με την μπάντα που έπαιζα πριν τους Purple, νομίζαμε ότι για να παίξεις πιο heavy έπρεπε απλά να προσθέσεις περισσότερα μηχανήματα και να ανεβάσεις την ένταση. (γέλια) Αλλά συνειδητοποίησα ξαφνικά, όταν άκουσα Zeppelin, και ειδικά τα "Dazed And Confused" και "How Many More Times", ότι επρόκειτο περί στάσης. Αυτό ήταν το κλειδί! Και πάνω που το κατάλαβα αυτό έγινε η συνάντηση με τους Deep Purple»

Το νέο studio άλμπουμ των Deep Purple, "InFinite", θα κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου από την earMUSIC.

  • SHARE
  • TWEET