Rocking '10s: Το μεγάλο αφιέρωμα του Rocking.gr στη δεκαετία 2010-2019

Μια σειρά από αφιερώματα για τη δεκαετία των '10s από το Rocking.gr

01/04/2020 @ 14:13

Όσοι παρακολουθούν τον ιστότοπό μας με συνέπεια θα έχουν παρατηρήσει ότι συχνά χρησιμοποιούμε τη «χρονομηχανή» μας για να καλύψουμε τα μουσικά δρώμενα μιας χρονικής περιόδου που έχει ολοκληρωθεί, καταγράφοντας τα γεγονότα, τις κυκλοφορίες, τις συναυλίες και ό,τι σημαντικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκειά της.

Στο τέλος κάθε έτους (μέχρι και την αρχή του επομένου), μέσα από συλλογικές ή ατομικές λίστες, καθώς και μέσα από αναλυτικές ανασκοπήσεις και την εν γένει αρθρογραφία μας, συλλέγουμε και ταξινομούμε σε κατηγορίες ό,τι μας απασχόλησε κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης χρονιάς και το παρουσιάζουμε σε μια σειρά από άρθρα και αφιερώματα.

Όπως συμβαίνει με τη χρονική περίοδο ενός έτους, έτσι συνηθίζουμε οι μουσικόφιλοι να ταξινομούμε αντίστοιχα τις μουσικές τάσεις και τα γεγονότα ανά δεκαετία. Πολύ συχνά μιλάμε για το Classic Rock των '70s, για το Hard Rock και το Heavy Metal των '80s ή για το Alternative Rock των '90s. Έτσι κι εμείς σταδιακά επισκεπτόμαστε αυτές τις δεκαετίες, είτε μέσω εξειδικευμένων αφιερωμάτων, αλλά κυρίως μέσω μεγάλων οδηγών στους οποίους παρουσιάζονται τα άλμπουμ που καθόρισαν τη δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τέτοια αφιερώματα στις σελίδες της χρονομηχανής μας για όλες σχεδόν τις δεκαετίες της rock και της metal μουσικής.

Με τη δεκαετία των '10s - 1/1/2010 ως 31/12/2019 - να ολοκληρώνεται μόλις πριν μερικούς μήνες, είχαμε μπροστά μας μια ευκαιρία και μια πρόκληση που δεν θα μπορούσαμε να την αφήσουμε να μας προσπεράσει. Κι έτσι, άμεσα, αρχίσαμε να καταστρώνουμε τα σχέδιά μας αναφορικά με το πώς θα θέλαμε να καταγράψουμε τα όσα ζήσαμε, είδαμε και κυρίως ακούσαμε κατά τη δεκαετία των '10s.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από αφιερώματα και άρθρα, άλλα πιο μεγάλα σε έκταση και γενικά, κι άλλα πιο εξειδικευμένα, που θεωρούμε ότι θα καλύψουν πολλές από τις πτυχές των μουσικών που αγαπάμε και καλύπτουμε καθημερινά σε αυτόν εδώ τον χώρο.

Ξεκινάμε, λοιπόν, το μεγάλο και φιλόδοξο αυτό εγχείρημα που υπολογίζουμε να διαρκέσει περισσότερο από δυο μήνες και στο οποίο ευελπιστούμε να εμπλέξουμε και τους αναγνώστες μας για να αναδείξουν κι αυτοί τα όσα ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Τα debut album της δεκαετίας

Οι συναυλίες της δεκαετίας στη χώρα μας

The Rocking '10s: Best Greek Metal Albums

Cine: 7+1 Σειρές που παίζονται ακόμα

The Rocking '10s: Best Greek Rock Albums

Τα 100 Alternative Albums της δεκαετίας

The Rocking '10s: Οι σειρές της δεκαετίας

Τα 100 Rock Albums της δεκαετίας

Οι ταινίες της δεκαετίας

Τα 100 Metal Albums της δεκαετίας

Οι προσωπικότητες των '10s: Nick Cave

Οι προσωπικότητες των '10s: Dave Grohl

Οι προσωπικότητες των '10s: Devin Townsend

Οι προσωπικότητες των '10s: David Bowie

Οι προσωπικότητες των '10s: Chelsea Wolfe

Οι προσωπικότητες των '10s: Michael Gira

Οι προσωπικότητες των '10s: Steven Wilson

Οι προσωπικότητες των '10s: Jack White

Οι προσωπικότητες των '10s: Mariusz Duda

Οι προσωπικότητες των '10s: Tobias Forge (aka Papa Emeritus I, II, III, IV, Cardinal Copia)

The Rocking '10s: Τα 30 καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας


Στα άρθρα του μεγάλου μας αφιερώματος στην προηγούμενη δεκαετία έχει προστεθεί η δυνατότητα ψηφοφορίας.

Ψηφίστε μέχρι τις 31 Μαΐου στο poll που βρίσκεται στο τέλος κάθε άρθρου και αναδείξτε τα καλύτερα των '10s σε όλες τις κατηγορίες!

  • SHARE
  • TWEET