Όταν κορυφαίοι καλλιτέχνες της παγκόσμιας ροκ σκηνής έπαιξαν πόκερ για φιλανθρωπικό σκοπό

Το πιο «ροκ» τραπέζι πόκερ που έγινε ποτέ!

26/01/2017 @ 12:30

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από ένα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας, και συγκεκριμένα στο Casino Flamingo της Πόλης της Αμαρτίας. Ήταν 2 Νοεμβρίου του 2007, όταν κάποιοι πολύ γνωστοί καλλιτέχνες της παγκόσμιας ροκ σκηνής ένωσαν τις δυνάμεις τους και κάθισαν σε ένα τραπέζι πόκερ, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα επιλογής του νικητή.

Κατά καιρούς, πολλοί κορυφαίοι μουσικοί έχουν εκδηλώσει την αγάπη τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ κάποιοι έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες σε γνωστά τουρνουά πόκερ.

Οι συμμετέχοντες

Το πρώτο VH1 Classic Rock 'n' Roll Celebrity Poker Tournament αποτελούνταν από τους Sully Erna των Godsmack, Vinnie Paul των Pantera, Ace Frehley των KISS, Dusty Hill των ZZ Top και Scott Ian των Anthrax.

Για την ιστορία, o Scott Ian ήταν ο μεγάλος νικητής του τουρνουά, μένοντας στο τέλος με αντίπαλο μόνο τον Sully Erna, τον οποίο και κέρδισε. Για τη νίκη του αυτή, παρέλαβε μία επιταγή των $25,000 για να τη δωρίσει σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που θα επέλεγε ο ίδιος, κέρδισε μία θέση για ένα τουρνουά στην Αρούμπα αξίας $10,000 και έγινε για μία μέρα "VJ for a Day" στο VH1 Classic.

Scott Ian

O φιλανθρωπικός οργανισμός που επέλεξε ο Ian ήταν ο LifeBEAT, ένας οργανισμός για την ενημέρωση της νεολαίας σχετικά με τον κίνδυνο του ιού HIV, με τη βοήθεια της μουσικής.

Οι επαγγελματίες

Οι καλλιτέχνες πλαισιώνονταν από μερικούς πολύ γνωστούς επαγγελματίες παίκτες πόκερ, οι οποίοι παρουσίαζαν το event και ήταν εκεί για να τους βοηθήσουν, όποτε το χρειάζονταν. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Phil Hellmuth, ο άνθρωπος με 14 βραχιόλια (πρώτες θέσεις) σε τουρνουά της σειράς World Series of Poker, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία του παιχνιδιού. Ο δεύτερος επαγγελματίας ήταν ο Antonio Esfandiari, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο κερδισμένο χρηματικό έπαθλο σε ένα τουρνουά πόκερ, που ήταν λίγο πάνω από $18 εκατομμύρια και το πέτυχε το 2012, στο Big One for One Drop, ένα φιλανθρωπικό event με κόστος συμμετοχής $111,000. Και τέλος, ο Phil Laak, που το 2010 έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τις περισσότερες ώρες συνεχόμενου πόκερ παίζοντας για 115 ώρες ασταμάτητα και σημειώνοντας κέρδος $6,766!

Οι τρεις επαγγελματίες πέραν των παραπάνω επιδόσεών τους, έχουν συμμετάσχει και σε πολύ γνωστά τηλεοπτικά παιχνίδια πόκερ, όπως το High Stakes Poker του ESPN και το Big Game του PokerStars.

Πόκερ και ροκ

Η σχέση της ροκ μουσικής με το πόκερ δε σταματά εδώ. Μερικοί από τους παραπάνω καλλιτέχνες είναι λάτρεις του παιχνιδιού και δίνουν το παρόν σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις του αγαπημένου τους παιχνιδιού, όποτε τους δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Ο πιο επιτυχημένος εξ’αυτών, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Hendon Mob, είναι ο Sully Erna που έχει κερδίσει τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα σε τουρνουά πόκερ. Το σημαντικότερο εξ’αυτών, ήρθε λίγες μέρες μετά το παραπάνω φιλανθρωπικό event, το Δεκέμβριο του 2007, όπου τερμάτισε δεύτερος στο Five Diamond World Poker Classic στο Bellagio του Λας Βέγκας, κερδίζοντας $307,325 με κόστος συμμετοχής τα $5,180. Παράλληλα, έχει κερδίσει χρηματικά έπαθλα και στο πιο δημοφιλές τουρνουά πόκερ παγκοσμίως, το World Series of Poker Main Event, όπου το 2007 ήρθε 237ος για $45,422 και το 2006 τερμάτισε 713ος για $17,730.

Sully Erna

Πολύ γνωστή είναι και η ιστορία των Eagles, με ένα εκ των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος, τον Glenn Frey, να είναι μεγάλος φαν του πόκερ. Ο Frey, μαζί με το συνεργάτη του Don Henley έπαιζαν πόκερ σε κάθε ευκαιρία, είτε ήταν σε περιοδεία είτε βρίσκονταν σε κάποιο σπίτι. Είχαν ανακαλύψει μάλιστα μία δική τους παραλλαγή πόκερ, το "Eagle Poker"! Οι κανόνες του παιχνιδιού ήταν σχετικά απλοί: Ένας παίκτης ποντάρει για το αν η αξία του επόμενου φύλλου της τράπουλας που θα ανοίξει, θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άλλα φύλλα που έχουν ήδη ανοίξει.

Η αγάπη τους για το πόκερ είναι εμφανής και στο τραγούδι "Out Of Control" που έγραψαν Henley και Frey με τους στίχους να αναφέρουν χαρακτηριστικά:

You got to gamble on your story
You got no guts, you get no glory
And I'm bettin' my money on an ace in the hole
Think I'm gettin' out of control.

  • SHARE
  • TWEET