Προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής η Record Store Day 2020

Δείτε τις αλλαγές καθώς και τις κυκλοφορίες που θα περιλαμβάνονται στην φετινή εκδοχή της

03/06/2020 @ 13:40

Λόγω της πανδημίας, η φετινή Record Store Day είχε μετατεθεί από τον Απρίλιο στις 20 Ιουνίου. Εξαιτίας όμως της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της νόσου, η ημερομηνία μετατέθηκε εκ νέου.

Έτσι, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής για κοινωνική αποστασιοποίηση, η εκδήλωση θα λάβει μέρος σε τρεις ξεχωριστές ημερομηνίες, που θα ονομαστούν RDS Drops. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29 Αυγούστου, 26 Σεπτεμβρίου και 24 Οκτωβρίου με τους αποκλειστικούς φετινούς τίτλους να μοιράζονται σε αυτές τις τρεις ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις τίτλους στις 29/8 περιλαμβάνονται κυκλοφορίες των Paul McCartney, Judas Priest, New Order, The Cure, Wipers, The Who, David Bowie, The Kinks, Billie Eilish μεταξύ άλλων. Επίσης, το soundtrack του “Dune” επανεκδίδεται σε ειδικά σχεδιασμένο βινύλιο, όπως και αρκετά soundtrack του Ennio Morricone.

Ανάμεσα στους τίτλους στις 26/9 περιλαμβάνονται κυκλοφορίες των Fleetwood Mac, Roger Waters, The Replacements, Notorious B.I.G. και Nas.

Αυτήν την μέρα θα κυκλοφορήσει σε δωδεκάιντσο και η συνεργασία των εναπομεινάντων μελών των Soundgarden με την Brandi Carlile. Στο βινύλιο, θα περιλαμβάνονται επανηχογραφήσεις των "Black Hole Sun" και "Searching With My Good Eye Closed". Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στα London Bridge Studio στο Seattle.

Για τους τίτλους στις 24/10 έχουν προγραμματιστεί κυκλοφορίες από τους Beck, Miles Davis, The Specials, Eminem, Freddie Gibbs και Madlib. Αυτή την μέρα, θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε βινύλιο και το soundtrack του Ryuichi Sakamoto στο επεισόδιο του "Black Mirror", "Smithereens".

Θυμίζουμε πως στα πλαίσια της Record Store Day 2020 θα κυκλοφορήσει και Live album των Manilla Road από την τελευταία εμφάνισή τους στο Up The Hammers.

Μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένο τον κατάλογο των τριών ημερών εδώ.

Αυτές τις μέρες, μέχρι την Παρασκευή, η Record Store Day διοργανώνει διαδικτυακές συνεδρίες υπό το όνομα “Couch Camp” με παρουσιάσεις, συζητήσεις, μεταξύ άλλων. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET