Πέντε από τις καλύτερες νεαρές jazz μουσικούς

Η The Guardian επιλέγει και εμείς ανοίγουμε τα αυτιά μας

27/10/2016 @ 20:42

Στο τελευταίο άρθρο της The Guardian, ο Dave Morecroft ξεχωρίζει πέντε νέες jazz μουσικούς που θεωρεί εκ των καλύτερων στο παγκόσμιο jazz στερέωμα. Μπορείτε να δείτε τη λίστα παρακάτω και να τις ακούσετε πατώντας πάνω στο εκάστοτε όνομα.

Lauren Kinsella

Η Ιρλανδή Lauren Kinsella ξεχωρίζει στη βρετανική σκηνή των jazz αυτοσχεδιασμών. Η μπάντα της, Snowpoet, κυκλοφόρησε φέτος το ντεμπούτο της. Η ίδια κέρδισε το βραβείο της τραγουδίστριας της χρονιάς στα 2016 Jazz FM Awards.

Ellen Andrea Wang

Η ηγετική φυσιογνωμία των Pixel, ένα νορβηγικό pop-jazz κουαρτέτο, αλλά και ηγετική φυσιογνωμία σε όποιο ensemble και να γίνει μέλος. Η απαλή φωνή της δημιουργεί όμορφες αντιθέσεις με τον αποφασιστικό ήχο του κοντραμπάσου της.

Cath Roberts

Καλλιτέχνις με συμμετοχή διαρκείας στο Lancaster Jazz Festival, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των LUME με τον σαξοφωνίστα Dee Byrne. Θα κάνει ντουέτο με τον κιθαρίστα Anton Hunter, ως Ripsaw Catfish, στα πλαίσια του φετινού Match&Fuse Festival.

Laura Jurd

Η Laura Jurd μοιάζει να παίρνει περισσότερες κριτικές πέντε αστεριών από οποιονδήποτε άλλον αυτήν τη στιγμή, χάρη στο απερίγραπτο ταλέντο της ως συνθέτις και τρομπετίστρια. Έχει εξελιχθεί σε σημαντική φιγούρα της βρετανικής jazz σκηνής.

Isabel Sorling

Εξαίρετη live καλλιτέχνις με την μπάντα της, τους Soil Collectors, να έχουν μεγάλη θεατρικότητα και πάθος επί σκηνής. Πρόσφατα, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Leafcutter John.

  • SHARE
  • TWEET