Η ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν τα βάζει με την Μ.Ι.Α.

Μια σκηνή στο video της τραγουδίστριας με θέμα την προσφυγική κρίση έφερε την κόντρα

12/01/2016 @ 09:37

Η Βρετανή τραγουδίστρια και ακτιβίστρια, M.I.A., διάθεσε πριν δύο μήνες το νέο της τραγούδι "Borders".

Θέμα του τραγουδιού όπως και του πολυζητημένου video, η προσφυγική κρίση. Η 40χρονη M.I.A. ταδιξεύει σε βάρκες με εκατοντάδες μετανάστες που σκαρφαλώνουν σε συρματοπλέγματα. Προς το τέλος του video (δείτε το από εδώ) εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα με φανέλα της Γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν.

Χθες η τραγουδίστρια, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, διέρρευσε επιστολή της ομάδας στο τέλος Δεκεμβρίου, στην οποία καλείται να αποσύρει το video, να σταματήσει να χρησιμοποιεί το logo και να πληρώσει αποζημίωση για ηθική βλάβη! Η ενόχληση σαφώς έρχεται από την εμφάνιση του logo του μεγάλου χορηγού, Fly Emirates, το οποίο στο video εμφανίζεται να γράφει "Fly Pirates".
 
Η M.I.A. δήλωσε πως η μέρα που ανέβασε το video ήταν η επόμενη της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι και αυτός ήταν ένας τρόπος συμπαράστασης. Η ίδια βέβαια, δεν έχει αποσύρει μέχρι αυτή τη στιγμή το video...  Από τη διοίκηση των πρωταθλητών Γαλλίας ειπώθηκε πως το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχει διατεθεί υπέρ των προσφύγων μέσω του αντίστοιχου προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

 

  • SHARE
  • TWEET