Papa Emeritus: «Η pop μουσική είναι πιο έντιμη από το metal»

Ο εγκέφαλος των Ghost αναρωτιέται με ποιον πολεμούν τόσα χρόνια οι Manowar

15/05/2017 @ 18:51

Ο εγκέφαλος των Ghost, Papa Emeritus, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την «παθογένεια» της metal μουσικής.

«Πολλά metal συγκροτήματα έχουν μη ρεαλιστικούς στίχους που αναφέρονται σε δράκους και δαίμονες. Η pop, η indie και η alternative μουσική είναι πιο έντιμες και ανοιχτές μουσικές. Έχουν να κάνουν με συναισθήματα και όχι με φαντασίες. Στην ίδια λογική βρίσκονται οι Ghost απλά οι περισσότεροι στίχοι μας έχουν διπλό νόημα. Επίσης χρησιμοποιώ μεταφορές για να εντείνω το μυστήριο. Πολλά τραγούδια είναι περισσότερο συναισθηματικά και αληθινά απ’ ότι πιστεύει πολύς κόσμος. Για παράδειγμα το "Square Hammer" έχει εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που περιγράφει ο τίτλος».

Και συνεχίζοντας:

«Οι indie και οι alternative μπάντες κάνουν μουσική η οποία αντανακλά την προσωπικότητα του δημιουργού τους. Στη μουσική συγκροτημάτων από τη Σουηδία μπορείς να αντιληφθείς όταν ένα μέλος χωρίζει ή ερωτεύεται. Δεν το κρύβουν. Από την άλλη πλευρά οι metal μπάντες χρησιμοποιούν στίχους του JRR Tolkien, οι οποίοι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία ή τραγουδούν για το δικαίωμά τους να …ροκάρουν»

Καταλήγοντας:

«Μετά από 15 δίσκους των Manowar αναρωτιέσαι με ποιον πολεμούν. Έχεις δικαίωμα στο rock και αυτό κάνεις συνέχεια, ούτως ή άλλως. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Λατρεύω τα πρώτα τρία άλμπουμ των Manowar αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αρχίζω και βαριέμαι».

  • SHARE
  • TWEET