Το Over The Wall Festival «βουλιάζει» και φέτος την Κρήτη

Όλες οι πληροφορίες για το line-up, τις τιμές και την προπώληση εισιτηρίων

08/02/2018 @ 12:55

Over The Wall - Crete Rock Festival ΙΙΙ

4-5 Αυγούστου 2018

Ηράκλειο, Κρήτη

Λένε ότι η Βενετία βουλιάζει κατά μερικά χιλιοστά κάθε χρόνο. Στόχος μας φέτος; Να... καλύψουμε τον χαμένο χρόνο! Γι'αυτό επιστρέφουμε για τρίτη συνεχή χρονιά, βαρύτεροι από ποτέ

Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα που μας χαρακτηρίζει ως οπαδούς του ίδιου ιδιώματος και αντλώντας έμπνευση από την κρητική κουζίνα, το μενού έχει λίγο απ' όλα σε τιμή που συμφέρει...

Για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, ξεκινάμε την προπώληση αποκλειστικά με διήμερα συλλεκτικά εισιτήρια στην τιμή που θα περιμένατε να σας στοιχίσει η μία!

Over The Wall Festival III Champions - Διήμερο εισιτήριο: 30 ευρώ

200 εισιτήρια σε ένα μοναδικό σχέδιο το οποίο θα σας εξασφαλίσει ΚΑΙ μια μπύρα από μας εις ένδειξη σεβασμού κι ευγνωμοσύνης για την (ημί-τυφλή) εμπιστοσύνη!

Coroner

Ανεξαρτήτως γούστου, το όνομα των Ελβετών Coroner εμπνέει σε όλους το ίδιο συναίσθημα: σεβασμό.

Είναι μία από τις ελάχιστες μπάντες που χαίρουν εκτίμηση από μουσικούς, κοινό και τον τύπο εξίσου. Ο κιθαρίστας τους Tommy Vetterli, χαρακτηρίζεται ως επικεικώς... ιδιοφυής ενώ ο κορυφαίος Martin Eric Ain των Celtic Frost τον χαρακτήριζε: «θεό της κιθάρας».  Οι δίσκοι τους "No More Color" και "Mental Vortex" αποτελούν τοτέμ του τεχνικού thrash και εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τις επιδραστικότερες τεχνικές thrash κυκλοφορίες ανά τον κόσμο μαζί με το αξεπέραστο Grin. Μιλάμε για ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1993 και μέχρι σήμερα η μέταλ κοινότητα δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ποια κατηγορία να το κατατάξει: thrash, prog, groove, avant-garde, industrial και ο,τι άλλο βάζει ο νους σας. Όπως και να το ονομάσετε, το σίγουρο είναι ότι προέβλεψε και ταυτόχρονα καθόρισε το σύγχρονο μέταλ. Αν δεν μας πιστεύετε, ρωτήστε τους κάτωθι.

Το 2016 κυκλοφόρησε ένα DVD με τίτλο "Rewind". Πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσετε και να δείτε τους Coroner να αποθεώνονται από μπάντες όπως οι Kreator, Opeth, Sodom, Celtic Frost κι από ένα σύνολο καλλιτεχνών τόσο ετερόκλητο όσο οι Chris von Rohr, Franz Treichler και Max Cavalera. Και αν όλα αυτά σας φαίνονται περασμένα μεγαλεία, καλό θα είναι να αναθεωρήσετε!

Η επανένωση τους και η περιοδεία που την ακολούθησε το 2011- 2012, τους βρήκε να εμφανίζονται στα μεγαλύτερα μέταλ φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Wacken στην Γερμανία και το Hellfest της Γαλλίας. Παράλληλα, οι φήμες για επερχόμενη κυκλοφορία εντός του 2018 οργιάζουν και αν υποψιαστούμε ότι μπορεί να ακούσουμε καινούργιο κομμάτι τον Αύγουστο στην Κρήτη... αντίο κόσμε!

Diamond Head

Οι Βρετανοί Diamond Head αποτελούν ένα θρύλο της ροκ/ μέταλ μουσικής όντας ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα του NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) οι γνωστότεροι εκπρόσωποι του οποίου δεν είναι άλλοι από τους Iron Maiden. Έχουν αναρίθμητους οπαδούς ανά τον κόσμο και συχνά διαφημίζονται από μεγαθήρια του χώρου όπως οι Metallica και οι Megadeth ως βασική επιρροή τους.

Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζεται άμεσα το όνομα τους, μην ανησυχείτε! Το κομμάτι τους "Am I Evil?", που έγινε ευρέως γνωστό μέσω της διασκευής των Metallica, θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια στο Heavy Metal. Αλλά ο θρύλος τους δεν σταματά εκεί...

Οι Diamond Head έχουν κυκλοφορήσει οκτώ στούντιο άλμπουμ: δύο έφτασαν σε υψηλότατες θέσεις στα βρετανικά chart, όλα έχουν λάβει εκπληκτικές κριτικές τόσο από το κοινό όσο και τον τύπο ενώ το αριστουργηματικό "Lightning To The Nations" θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δίσκους του NWOBHM.

Όπως και να έχει, ένα πράγμα είναι σίγουρο, με κομμάτια- ύμνους όπως τα "The Prince", "Sucking My Love", "In The Heat Of The Night" and "Borrowed Time" οι Diamond Head επιστρέφουν στην Ελλάδα για να μας διδάξουν τι πάει να πει Heavy Metal!

Acid Death

Οι Acid Death, είναι ένα από τα πιο εικονικά ελληνικά μέταλ συγκροτήματα. Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε και καλτ αλλά θα ήταν άδικο καθώς το δεύτερο μισό της καριέρας τους, εν πολλοίς, είναι πιο εντυπωσιακό απ'το πρώτο. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 1989 και μέχρι το 2001, είχαν τέσσερις επίσημες κυκλοφορίες που τους οδήγησαν στα πρόθυρα ενός συμβολαίου. Ο συντηριτισμός της ελληνικής - και όχι μόνο - κοινωνίας, όμως είχε άλλα σχέδια...

Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια και οι Acid Death παρέμεναν ένα από τα πιο αξιοσέβαστα συγκροτήματα της σκηνής. Η πολυπόθητη επιστροφή τους το 2011 συνοδεύτηκε από την κυκλοφορία του "Eidolon", την επανέκδοση του καταλόγου τους και μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Master.

Η τελευταία κυκλοφορία τους, "Hall Οf Mirrors" έφτασε σε υψηλές θέσεις σε λίστες με τις καλύτερες κυκλοφορίες στο progressive death metal ανά τον κόσμο. Ίσως γι' αυτό συχνά θεωρούνται το κρυμμένο διαμάντι του death metal ιδίως από το κοινό του εξωτερικού που τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτει την σκηνή της Ελλάδας. Ισορροπώντας ανάμεσα στην περίπλοκη τεχνική τους και την ακραία επιθετικότητα, κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τους Acid Death!

(Μας ευχαριστείτε αργότερα...)

Spitfire

Spitfire ίσον ελληνικό heavy metal.

Όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 1984, όλα έδειχναν ότι το μέλλον διαγράφονταν λαμπρό. Μέχρι το 1986, είχαν ήδη υπογράψει συμβόλαιο με μία παγκόσμια δισκογράφικη και μοιραζόντουσαν την σκηνή με μεγαθήρια του χώρου όπως οι Saxon... όταν, σε μία τραγική στιγμή, ο τραγουδιστής τους είχε ένα ατύχημα που τον οδήγησε σε κώμα και φάνηκε να σημαίνει την αρχή του τέλους της μπάντας.

Σταδιακά, το συγκρότημα αποφασίζει να ανασυνταχθεί  και να συνεχίσει κι έτσι το 1990 τους βρίσκει να ηχογραφούν ένα ζωντανό δίσκο στο θρυλικό Ρόδον, αυτήν τη φορά με άλλη δισκογραφική. Ενός κακού, όμως, μύρια έπονται. Στην περίπτωση των Spitfire αυτό είναι γεγονός αλλά και λεπτομέρεια ταυτόχρονα...

Φέτος λοιπόν, μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού "Die Fighting" άλμπουμ, οι Spitfire κυκλοφορούν τον νέο τους δίσκο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την τωρινή, αξιοζήλευτη σύνθεση τους, την εμπειρία και την αντοχή στις αντιξόοτητες που επιδεικνύουν, είναι βέβαιο πως στην εμφάνιση τους τον Αύγουστο έρχονται να αποδείξουν ξανά ότι "the enemies were many, but they vanished one by one.You've got not time to hide, cause you're invited now, to taste the fire!"

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET