Οι Osbournes αγοράζουν ολόκληρη δημοπρασία Black Sabbath αναμνηστικών

Kαρτ ποστάλ σταλμένες στη μητέρα του Ozzy και χειρόγραφοι στίχοι μεταξύ των αντικειμένων της συλλογης

16/09/2016 @ 13:23

Μια δημοπρασία με αναμνηστικά από την πρώτη περίοδο των Black Sabbath αγοράστηκε …ολόκληρη από την οικογένεια του Ozzy Osbourne για να σταματήσει η διαρροή των προσωπικών αντικειμένων σε «ξένα χέρια».

Η Sheffield Auction Gallery θα έβγαζε στο σφυρί διάφορα ενθύμια από την λεγόμενη πρώτη περίοδο (1968-73) της ιστορικής μπάντας, η εκτιμώμενη αξία των οποίων προσέγγιζε τις 3.000 αγγλικές λίρες.                    

Όπως όμως επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της γκαλερί Stephen Flintoft, η οικογένεια Osbourne αγόρασε όλα τα αντικείμενα με σκοπό τη μη διενέργεια της δημοπρασίας.

Η λίστα των αναμνηστικών αντικειμένων περιλάμβανε καρτ ποστάλ σταλμένες κατά τη διάρκεια περιοδείας του συγκροτήματος στην μητέρα του Ozzy, φωτογραφίες από την εποχή που η μπάντα είχε ακόμα το όνομα Earth, χειρόγραφοι στίχοι από τραγούδια όπως το "Changing Phases" που τελικά εξελίχθηκε σε "Solitude", flyers, πόστερς και διάφορα άλλα.

Τα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του ’80 από έναν fan των Black Sabbath που ζούσε στην περιοχή Docklands του ανατολικού Λονδίνου, σε ανακαίνιση του διαμερίσματός του.

O Flintoft δήλωσε σε τοπικό έντυπο: «Τα αντικείμενα πουλήθηκαν στην οικογένεια Osbourne σε τιμή που δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, καθιστώντας σίγουρο πλέον, πως αυτό το σημαντικό κομμάτι της hard rock ιστορίας θα παραμείνει άθικτο. Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, από κάθε γωνιά του πλανήτη, για την συγκεκριμένη δημοπρασία. Είναι σίγουρο πως αν πραγματοποιούνταν θα ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς του οίκου μας».

  • SHARE
  • TWEET