Οι Mortuary Drape, Varathron και Kawir στη δεύτερη έκδοση του Lords Of The Void

Το Σάββατο 23 Απριλίου στο Gagarin 205

09/02/2016 @ 09:50

Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν το Lords Of The Void II:
Mortuary Drape - Varathron - Kawir
w/ Special Guests: Chaosbaphomet / Disharmony / The Unconfessed
Σάββατο 23 Απριλίου 2016 - Gagarin 205 / Αθήνα
Πόρτες: 18:30
FB event page

Τιμές εισιτηρίων:
• Περιορισμένη ηλεκτρονική προπώληση (μέσω viva.gr): 15 ευρώ,
• Υπόλοιπη προπώληση: 17 ευρώ,
• Ταμείο: 20 ευρώ.

*** [τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσω του viva.gr και των φυσικών του σημείων προπώλησης, θα ανταλλάσονται με αναμνηστικό εισιτήριο στην είσοδο]

Σημεία προπώλησης:
• Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt)
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210-3304133, metalera.gr)
• Bowel of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210-3846783, bowelofnoise.com)

Σε εποχές που ακόμη η έννοια του occult black metal δεν ήταν καθόλου αποδεκτή, σε εποχές που το μόνο γνώριμο ήταν το παγωμένο black metal των Darkthrone και το oντινικό black metal των Bathory, στις χώρες της Μεσογείου γεννιόταν ένας νέος ήχος, με πατέρες του -μεταξύ άλλων- τους Mortuary Drape, Varathron και Kawir.

Το μπάσο έρχεται σε πρώτο ρόλο και οι καθαρές κιθάρες επαναστατούν στην τότε επαναληψιμότητα του ακραίου ήχου, ενώ η έννοια της ατμόσφαιρας, που προκύπτει από την συγκρότηση καταστάσεων τελετουργίας, γίνεται το βασικό στοιχείο αυτού του είδους.

Το Lords Of The Void ΙΙ είναι ένα ιστορικό αφιέρωμα αυτής ακριβώς την χωροχρονικής στιγμής, μια μεγάλη Μαύρη Λειτουργία της '90s black metal σκηνής της Μεσογείου. 

| Mortuary Drape |
Ήταν το 1986 όταν οι Mortuary Drape δημιουργήθηκαν από την θέληση του βασικού τους τριμελή πυρήνα. Η μουσική και οι τάσεις που τους επηρέασαν προέρχονταν από την τότε black metal σκηνή αλλά και από εσωτερικά και νεκρομαντικά εγρηγορότα οδηγώντας στη δημιουργία αυτού που θα ονομαζόταν black-occult metal.

Το 1987 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo, "Necromancy" σε κασέτα, το οποίο έλαβε ηχηρά θετικές κριτικές απ' το πιο αδιάλλακτο κομμάτι της τότε underground σκηνής, καταφέρνοντας να αποτελέσει cult ορόσημο για τους λάτρεις του είδους στα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ του 1988 και του 1991, αφού το line-up σταθεροποιήθηκε σε τριάδα, κυκλοφορούν το δεύτερο τους demo υπό τον τίτλο "Doom Return" και στα τέλη του 1992 υπογράφουν με την ελληνική Decapitated Records για την κυκλοφορία του ιστορικού τους ντεμπούτο EP, "Into The Drape".

Με τον Wildness Perversion να είναι το μόνο ιδρυτικό μέλος που παρέμεινε στη μπάντα, το 1994 κυκλοφορούν τον πρώτο τους πλήρη δίσκο υπό τον τίτλο "All The Witches Dance" στην ίδια εταιρεία, που μετονομάζεται σε Unisound.

To 1996 αποτελεί ιστορικό και κομβικό χρονικό σημείο για το σχήμα, που γιορτάζει άτυπα τα 10 χρόνια ύπαρξης του με δύο κυκλοφορίες, το mini-CD "Mourn Path" και τον πλήρη δίσκο "Secret Sudaria" που σηματοδοτεί και την επιστροφή όλων των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος. To 1999 κυκλοφορεί ο τρίτος τους πλήρης δίσκος, υπό τον τίτλο "Tolling 13 Κnell" μέσω της Avantgarde Music, ενώ λίγο μετά η μπάντα θα αρχίσει και πάλι να περνάει την επίπονη διαδικασία αλλαγών μελών.

Με την αποχώρηση του Left-Hand Preacher και την προσθήκη του Cruel Abbot, πραγματοποιούνται επιλεγμένες live εμφανίσεις και επανακυκλοφορίες του πρώτου υλικού και το 2004 βρίσκει τους Mortuary Drape να κυκλοφορούν τον τέταρτο πλήρη δίσκο τους, "Buried In Time" σε συνεργασία με τον παραγωγό Alex Azzali (Ancient, Cataract) και πάλι μέσω της ιταλικής Avantgarde Music. Ο δίσκος αποσπάει ιδιαίτερα θετικές κριτικές και σχόλια από την underground κοινότητα σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ σημαίνει και την παύση της δισκογραφικής τους δραστηριότητας για μία δεκαετία.

Παραμένοντας ενεργοί συναυλιακά και πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επανακυκλοφοριών, με παλιότερο υλικό και μέχρι τότε ακυκλοφόρητα bonus tracks, ακόμη και μέσω της Peaceville, οι Ιταλοί black occult metallers, επισκέπτονται Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες χώρες για tours και festivals, ανάμεσα στα οποία τα Anti-Christ Crusade Tour και Crucifixion Tour, το mini-tour με τους Watain στη Βραζιλία και τη συμμετοχή στο θρυλικό Maryland Deathfest.

Το σωτήριο έτος 2014, σηματοδοτείται από την πολυαναμενόμενη δισκογραφική τους επιστροφή, με το σπουδαίο "Spiritual Independence" να διατηρεί και να φέρει την αυθεντική και πρωτοπόρα cult ατμόσφαιρα του παρελθόντος, χωρίς να το μιμείται ή να ακολουθεί εύκολες συνταγές, πηγαίνοντας τελικά τον ήχο της μπάντας σε νέα ανεξερεύνητα για αυτήν μονοπάτια.

Links:
mortuary13drape.com
facebook.com/mortuarydrape

| Varathron |
«When the blasphemic times signed, the endless dark surrounded thy earth and the unholy kingdom of an assurdinal rose. Anthropomorphous demons and ugly witches summoned the Dark Lord, from the city of the demons Beled-L-Gin.  His name is Varathron!»

Ένα σκοτεινό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η άκρη του νήματος βρίσκεται στο μακρινό 1988, όπου τέσσερις ανίερες ψυχές, ο Captain Death (Σπύρος) στα τύμπανα, πρώην drummer των Vomit και Sound Pollution, ο Mutilator στο μπάσο (Jim), μπασίστας / ιδρυτικό μέλος των Rotting Christ, ο Γιάννης στην κιθάρα, μέλος των Danger Cross και τέλος ο Stephan Necroabyssious στα φωνητικά, (ex-Sickness Mind), κάνουν την αρχή.

Ενωμένοι κάτω από το λάβαρο των Varathron και μετά από πολλές πρόβες, μια θυελλώδη νύχτα του 1989 ηχογραφούν το πρώτο τους ιστορικό demo υπό τον τίτλο "Procreation Of The Unaltered Evil". «Η κασέτα», όπως είχε αναφέρει και ο Dead των «παρά την φτωχή της παραγωγή, είχε ένα καθαρά βλάσφημο άκουσμα που μπορούσε να σου διαλύσει το μυαλό». Η κυκλοφορία άμεσα γίνεται μέρος της ιστορίας των Σκοτεινών Τεχνών. Το πρώτο ξόρκι είχε εξαπολυθεί.

Μετά από αλλαγές στο line-up και την κυκλοφορία του δεύτερου τους demo υπό τον τίτλο "Genesis Of Apocryphal Desire" όπως και του EP "One Step Beyond Dreams", έρχεται το 1992, που θα αποτελέσει μία από τις ίσως σημαντικότερες χρονιές για τους Varathron αλλά και για την ελληνική underground σκηνή, με μία από τις ιστορικότερες κυκλοφορίες της να κάνει την εμφάνισή της από την άβυσσο. Δεν είναι άλλο από το split με τους επίσης θρύλους του εγχώριου black metal, Necromantia, υπό τον τίτλο "Black Arts Lead To Everlasting Sins" και με δισκογραφική του στέγη την Black Power Records.

Με μία τόσο ποιοτική κυκλοφορία στα χέρια τους, οι Varathron δεν δυσκολεύονται να βρουν δισκογραφικό συμβόλαιο και αυτό θα έρθει με την Cyber Music Records, ενώ η προσθήκη του Necroslaughter (Jim), επίσης μέλους των Zemial και Agatus και του Wolfen στη θέση πίσω από τα τύμπανα, θα συντελέσουν στην κυκλοφορία του ιστορικού ντεμπούτο full length άλμπουμ τους "His Majesty At The Swamp" το 1993. Ο δίσκος αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα και ένα αμιγές προϊόν Σκότους και Αβύσσου, γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός ισχυρού underground following για τους Varathron.

Με τους Mutilator και Necroslaughter να αποχωρούν, οι Varathron αναγεννώνται από τις στάχτες τους το  1994, με την προσθήκη στο σχήμα του Pyrphoros (κιθάρες / μπάσο, ex-Kawir) και του Adrastos (synths) και υπογράφουν με την ελληνική Unisound Records για την κυκλοφορία του δεύτερου πλήρη δίσκο τους, το 1995, υπό τον τίτλο "Walpurgisnacht". Χαρακτηριστικό γνώρισμα του άλμπουμ αποτελούν τα synths, που προσδίδουν μία τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα στον ήχο του σχήματος.

Το 1999 υπογράφουν με την πολωνική Pagan Records και κυκλοφορούν το ΕP "The Lament Of Gods", με τέσσερις νέες συνθέσεις αλλά και την συγκλονιστική διασκευή στο "Nuns Have No Fun" των Mercyful Fate. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα βρουν τη μπάντα σε παύση, πλην κάποιων επανακυκλοφοριών σημαντικών μερών της παλιότερης δισκογραφίας τους.

Η δεύτερη αναγέννηση έρχεται το 2004 με το "Crowsreign" και με το line-up που θα ακολουθήσει το σχήμα και στα επόμενα χρόνια. Με τον Αχιλλέα σε μπάσο και κιθάρα, τον Χάρη στα ντραμς και τον Bill 'Crazy Wizard' στα synths, οι Varathron κυκλοφορούν το νέο τους αυτό έπος μέσω της Black Lotus Records.

Μετά την κυκλοφορία του "Stygian Forces Of Scorn" το 2009, του τέταρτου πλήρους δίσκου τους, υπό τη στέγη της Die Todesrune Records, που σηματοδοτεί και την επιστροφή στις ρίζες της μπάντας, οι Varathron συνεχίζουν αδιάκοπα, με τρεις σπουδαίες split κυκλοφορίες, ενώ το 2014 είναι η χρονιά που φέρνει το αποκαλυπτικό τους έπος, υπό τον τίτλο "Untrodden Corridors Of Hades", μέσω της συνεργασίας τους με την πολωνική Agonia Records, επιστεγάζοντας όλη τη μέχρι τώρα πορεία τους και ανοίγοντας και ένα εντελώς νέο κεφάλαιο για αυτούς.

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλιακή εμφάνιση στην Αθήνα, οι απόλυτοι Άρχοντες της Αβύσσου, Varathron, επιστρέφουν με αφορμή το Lords of the Void II, για  μια ιστορική αναδρομή που ξεκινά από τα πρώτα demos τους μέχρι και το έσχατο δισκογραφικό τους έπος.

Links:
varathron.com
facebook.com/VarathronOfficial
agoniarecords.bandcamp.com/untrodden-corridors-of-hades
 
| Kawir |
Οι Kawir δημιουργήθηκαν το 1993, από τον Therthonax στην Αθήνα. Αποτελούν ένα από τα παλαιότερα ελληνικά black metal σχήματα και μία από τις πρώτες παγανιστικές black metal μπάντες στον κόσμο, ενώ η πορεία τους από τότε είναι αδιάκοπη, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο μοναδική. Οι στίχοι τους είναι γραμμένοι στα Αρχαία Ελληνικά και υμνούν το Ελληνικό Πάνθεο. Η πολυπληθής δισκογραφία τους συμπεριλαμβάνει τις εξής κυκλοφορίες:

• 1993 - "Promo '93" [Demo]
• 1994 - "Suicidogenic / Sinn" [Split with Sigh]
• 1994 - "Eumenides" [EP]
• 1996 - "Προς Κάβειρους (To Cavirs)" [EP]
• 1997 - "Προς Κάβειρους (To Cavirs)" [LP]
• 1999 - "Epoptia" [LP]
• 2002 - "Kawir / Nocternity" [Split w/ Nocternity]
• 2003 - "Δαίμων" [Split w/ Zemial]
• 2005 - "Arai" [LP]
• 2006 - "Dei Kabeiroi" [Compilation]
• 2008 - "Ophiolatreia" [LP]
• 2010 - "To Uranus" [EP]
• 2010 - "Athenian Echoes Over Paris" [DVD]
• 2011 - "Grunwald" [Split w/ Scythian]
• 2012 - "Ισόθεος (Godlike)" [LP]
• 2012 - "Emissaries Of A Profane Advent" [4-way split]
• 2014 - "Νυχτός Τελετήσιν (Sacrificia Nocturna) - 20 Years Of Recordings 1993-2013" [2cd Compilation]

Links:
facebook.com/kawirblackmetal

| Chaosbaphomet |
Οι Chaosbaphomet σχηματίστηκαν τον χειμώνα του 2003, όταν ο R.W. Draconium των Empire of the Moon και ο apetos των Unholy Archangel αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Η πορεία τους είναι γεμάτη σημαντικές κυκλοφορίες και μία μόλις -μέχρι στιγμής- ζωντανή εμφάνιση:
• Το 2004 κυκλοφορούν το demo τους "Temple Of The Serpent Baphomet" υπό την «συνωμοσία» των εταιρειών τους, Αcherontas Promotions και Unholy Distro.
• To 2007 κυκλοφορούν το πρώτο τους split 7" EP, "Rex Demonicus" με τους Γερμανούς Crucifixion Wounds μέσω της γερμανικής δισκογραφικής Deathstrike Records.
• To 2011 συμμετέχουν στο πρώτο Ελληνικό black metal 4-way split 7" EP "Feast Of The Diabolical", που θα κυκλοφορήσει μέσω της γερμανικής Bleak Bone Mortualia.
• To 2012 κυκλοφορούν άλλο ένα 7" EP με τίτλο "Τhe Black Communion" μέσω της πολωνικής Under the Sign of Garazel.
• To 2014 πραγματοποιούν την πρώτη τους live εμφάνιση, ως καλέσμενοι των Kawir στην Αθήνα.
• Το 2016 βρίσκει τους Chaosbaphomet σε αναμονή για την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ τους, που θα τιτλοφορείται "Promethean Black Flame", μέσω της γερμανικής Deathrune Records. Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στο πάνθεον των Τιτάνων της Αρχαίας Ελλάδος και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ μέρος του θα παρουσιαστεί και στην εμφάνιση του σχήματος στο Lords of the Void II.

Links:
facebook.com/CHAOSBAPHOMET
acherontaspromotions.weebly.com

| Disharmony |
Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια ύπαρξης και λατρείας των Πνευμάτων με την κυκλοφορία του διπλού τους δίσκου υπό τον τίλτο "Vade Retro Satana" μέσω της Iron Bonehead, οι Disharmony θα μας παρουσιάσουν μια μοναδική ζωντανή τελετή για πρώτη φορά από το 1992, με επιλεγμένο υλικό από το παρελθόν αλλά και από το πρόσφατο αυτό δισκογράφημά τους.

Glory to Thee 108.

Links:
facebook.com/disharmony666
soundcloud.com/disharmony108

| The Unconfessed |
Οι The Unconfessed υπάρχουν από το 1995 και κινούνται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα σε underground πλαίσια. Λίγα χρόνια πριν, οι κατάλληλες προσθήκες μελών από τα σχήματα των Blustery Caveat και Stardrowned, οδήγησαν στο σημερινό -ιδανικό για αυτούς- line-up και στην ενεργητικότερη μέχρι στιγμής παρουσία τους, ενώ η πληθώρα υλικού που τους συνοδεύει από τις πρώτες μέρες τους έως τώρα, τους οδηγεί σταδιακά στην ολοκλήρωση του ντεμπούτο album τους. Οι '80s black / heavy ρυθμοί των The Unconfessed, θα σας συνοδεύσουν ως εναρκτήριο έναυσμα στην βραδιά του Lords of the Void II.

Links:
soundcloud.com/the-unconfessed

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET