«Ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν έχει πουθενά θέση»

Ο Bruce Dickinson καταδικάζει συμβάν σε συναυλία στον Καναδά

17/12/2017 @ 22:46

Σε συναυλία των Death Preacher στο Βανκούβερ του Καναδά, κάποιος από το κοινό χαιρέτησε ναζιστικά κατά τη διάρκεια του live. Η αντίδραση ήταν άμεση, καθώς η ασφάλεια των έδιωξε από τη συναυλία και το venue.

Ήδη, πολλοί μουσικοί της metal σκηνής καταδικάζουν το γεγονός, μεταξύ των οποίων και ο Bruce Dickinson. Ο τραγουδιστής των Iron Maiden ρωτήθηκε να σχολιάσει το γεγονός στο CBC News και ήταν απόλυτος:

«Είναι σκέτη ανοησία. Ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν έχει καμία θέση σε κανένα είδος της μουσικής κοινότητας, στην οποία ανήκω. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο ένα μάθημα Ιστορίας, παρά ένα ακόμη μάθημα άγνοιας, κάτι που φαίνεται να προβάλλεται πάρα πολύ συχνά.  Άνθρωποι στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στη Μεγάλη Βρετανία, οι πατέρες και οι παππούδες μας,  πολέμησαν και πέθαναν για να φτιάξουν έναν κόσμο όπου αυτά δεν θα συνεχιστούν»

O Joey Hockin, promoter της συναυλίας των Death Preacher δήλωσε «Αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε δική μου συναυλία. Όχι Ναζί στις συναυλίες μου, τέλος με αυτή την ιστορία. Ήταν εντελώς εκτός τόπου. Τα συγκροτήματα δεν ήταν υποστηρικτές των Ναζί. Γύρευε απλά τσαμπουκά. Αν δείτε κάτι, πείτε κάτι γι’ αυτό. Ενημερώστε το προσωπικό. Κάντε κάτι γι’ αυτό. Γιατί όσο περισσότερο το αφήνουμε, τόσο θα μεγαλώνει σαν καρκίνος στις κοινωνίες μας.»

  • SHARE
  • TWEET