Πρώτη μετάδοση: Νέο τραγούδι από τους Noise Figures

Ακούστε το "Lethargy" από τον καινούργιο τους δίσκο "Telepath"

05/02/2018 @ 12:11

Δυόμισι χρόνια μετά το "Aphelion" οι Noise Figures επιστρέφουν πιο δυναμικοί από ποτέ με την τρίτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Telepath".

Εμπνευσμένο από τη θεωρία του πνευματισμού και επηρεασμένο από προσωπικά βιώματα το "Τelepath" είναι ένα concept άλμπουμ στιχουργικά, με αισθητή την ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική όψη της προσωπικότητας της μπάντας, που διασταυρώνει όλα τα μουσικά μονοπάτια που έχει διανύσει, από τα heavy blues μέχρι το psych garage σε έναν fuzz ίλιγγο.

Ο ήχος είναι πιο αιχμηρός από ποτέ, με ακόμα περισσότερη ενέργεια και ένταση, αποτυπώνοντας στουντιακά τα εκατοντάδες live του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με τη σφραγίδα του Άλεξ Μπόλπαση στην παραγωγή και μίξη και του Alex Ketenjian στο mastering οι Noise Figures αναπτύσσουν την καλλιτεχνική ελευθερία που έχουν καλλιεργήσει αυτά τα χρόνια, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέπαφο το αρχέγονο πνεύμα τους ως ντουέτο στον ωμό ήχο κιθάρας και τυμπάνων.

Οι Noise Figures δήλωσαν σχετικά με τον δίσκο: «Το περασμένο καλοκαίρι και έχοντας τουράρει δύο χρόνια με το "Aphelion", αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον δρόμο για να μπούμε στο στούντιο και να ηχογραφήσουμε δέκα κομμάτια, που θα αποτελούσαν τον σκελετό του τρίτου μας άλμπουμ. Διατηρώντας ανέπαφο το αρχέγονό πνεύμα της μπάντας στο δόγμα των δύο ατόμων, είχαμε ένα πράγμα μόνο στο μυαλό μας: να δημιουργήσουμε τον πιο αιχμηρό μας δίσκο, διευρύνοντας ταυτόχρονα την ηχητική μας παλέτα. Σε αυτό είχαμε βοήθεια από την πιο κατάλληλη ομάδα, τον φίλο και παραγωγό μας Άλεξ Μπόλπαση, τον Alex Ketenjian, τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο και την ομάδα των Unreal Studios και PiGi Studios.

Έτσι γεννήθηκε το "Telepath". Με λεπτομερή προσοχή σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά και φροντίδα. Και πολύ fuzz. Εμπνευσμένο από την θεωρία του πνευματισμού, το νέο μας παιδί μας οδήγησε από μόνο του σε ανεξερεύνητα μονοπάτια, που διασταυρώνονται με τις προηγούμενες δισκογραφικές μας δουλειές. Αλλάζοντας κυκλοθυμικά διαθέσεις από το το φως στο σκοτάδι, το "Telepath" σχημάτισε μια νοητή γραμμή που συνδέει τον ήλιο με το φεγγάρι, το "The Noise Figures" με το "Aphelion".

Λίγο πριν την κυκλοφορία του "Telepath", έχουμε την χαρά να σας δώσουμε μια μικρή γεύση από το άλμπουμ. Το "Lethargy" θα είναι το όγδοο κομμάτι στο tracklist του δίσκου και σας καλωσορίζει σε ένα όνειρο, βαθιά σε μια τελετουργική δίνη υπνωτισμού.»

Μπορείτε να ακούσετε το "Lethargy" παρακάτω:

To "Telepath" κυκλοφορεί σε βινύλιο, CD και digital album από την Inner Ear.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του δίσκου:

The Noise Figures - Telepath

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook.

  • SHARE
  • TWEET